1. Blog
  2. Facturen en bonnetjes simpel verwerken met boekhoudprogramma's
  1. Blog
  2. Facturen en bonnetjes simpel verwerken met boekhoudprogramma's

Inkoopfacturen en bonnetjes: boekhoudprogramma's waarmee de administratie een eitje is

Boekhouding 13 juli 2015 Leestijd 5 minuten

Iedere ondernemer kent het wel: de stapel met facturen die je nog moet verwerken. Typisch een klusje die je maar blijft uitstellen en een stapel die blijft groeien. Ander voorbeeld: de lunch of koffie op de zaak. Ja, dat is fijn, over kosten hoef je geen belasting te betalen. Alleen dat kost je dan wel weer tijd als je de administratie gaat doen. Het stapeltje met bonnetjes en facturen groeit weer, samen met de tegenzin om er wat aan te doen.

Online boekhoudprogramma's waarmee de administratie een eitje is

Gelukkig is de oplossing simpel: online boekhouden! Het zit zo: maak een foto van je bonnetjes en upload ze direct in je boekhoudprogramma. Het bonnetje van die koffietent kun je meteen weggooien. Ook kan dit met een uitgaven app. Omdat je alles in cloud bewaart is een papieren administratie niet meer nodig. Geen stapels bonnen meer op je bureau, nooit een bonnetje kwijt en geen zorgen over de wettelijke bewaarplicht. En het wordt nog mooier, zoals we al eerder schreven, de BTW aangifte is in 5 minuten geregeld.

Bonnetjes direct inscannen en opslaan 

Zoals hierboven genoemd kun je gemakkelijk en snel je bonnetjes digitaliseren door een foto te maken met een uitgaven app. Door deze app te koppelen met je boekhouding zal het verwerken van die koffie van laatst in de app automatisch worden bijgewerkt in je administratie, alleen door een foto te maken. Bekijk hier de beste uitgaven apps om je bonnetjes mee te digitaliseren. 

Daarnaast zijn dit boekhoudprogramma's waarmee je de boekhouding altijd op orde houdt.

1. Offective Boekhouden

 

Om een inkoopfactuur in te boeken in Offective ga je vanuit het dashboard naar boekhouding. Daar klik je op "nieuwe inkoopboeking" en het invoerscherm wordt geopend. Je vult hier alle gegevens van de inkoopfactuur in.

 

Inkoopfactuur aanmaken Offective

Kies er voor om de inkoopfactuur te uploaden en je hoeft geen papier meer te bewaren. Tevens kun je kiezen om de factuur op een project te boeken, dat is handig voor nacalculatie als je veel op projectbasis werkt en daarbij ook inkoop hebt.

Inkoopfactuur uploaden met Offective

Pluspunten van Offective:

  • Offective heeft een app voor zowel Android als Apple waarmee je de administratie altijd bij je hebt
  • Je kunt inkoopfacturen makkelijk koppelen aan een project waardoor nacalculatie snel en accuraat is
  • Door inkoopfacturen te uploaden voldoe je altijd aan de bewaarplicht van de Belastingdienst zonder dat je een papieren administratie bij hoeft te houden

2. Exact Online Boekhouden

 

Met Exact Online boek je het makkelijkst een inkoopfactuur in door deze toe te voegen als elektronische factuur of door een foto te maken met je mobiele telefoon. Je kunt de foto meteen uploaden in je boekhouding via de gratis app. Als je dan later inlogt in de online applicatie zie je meteen op je dashboard dat je nog inkoopfacturen moet inboeken. Off topic: hetzelfde geldt overigens voor verkoopfacturen. Als je de factuur gaat inboeken klik je op de factuur en kom je bij het invoerscherm. Doordat je de inkoopfactuur ook op je scherm ziet kun je snel de gegevens vullen. Het loont zich om bij iedere nieuwe leverancier even aandacht te besteden aan het vullen van de juiste gegevens. Exact Online zal dan de volgende keer als je een inkoopfactuur gaat inboeken al o.a. de juiste kostenpost en het juiste BTW percentage invullen.

 

Inkoopfactuur Exact Online

Exact Online To do overzicht

Pluspunten van Exact Online Boekhouden:

  • Met de app maak je een foto van je bonnetjes, die je vervolgens als taak in je dashboard krijgt
  • Veel gegevens worden automatisch door het boekhoudprogramma gevuld
  • Bij inboeken van facturen heb je de digitale factuur altijd er bij in je scherm
  • Extra: gebruik de scan & herken functie (betaald) om alleen nog controle te doen

Populaire software met handige boekhoudapp

Gerelateerde artikelen

17 september 2018

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware?

Boekhouding Excel

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

14 januari 2019

5 tijdbesparende boekhouding tips die je niet mag missen

tijd besparen Boekhouding

Als ondernemer ben je veel tijd kwijt aan de boekhouding. Tijd die je liever in je zaak steekt. Het kan veel sneller. Lees in deze blog hoe.

2 januari 2019

De beste jaarafsluiting tips van 4 boekhouding experts

Boekhouding

De beste tips voor een goede jaarafsluiting van je boekhouding. Vier experts aan het woord, die jou op weg helpen met je boekhouding en de aangifte inkomstenbelasting.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products