1. Blog
  2. Genieten van je boekhouding

Hoe je van je boekhouding een genietmoment kunt maken

Tijd is geld en dat geldt zeker voor jou als ondernemer. Tijd is kostbaar en je kunt jouw tijd maar één keer aan iets besteden. Voor ondernemers is het dus belangrijk om je werktijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Maar hoe doe je dat? Je bent als ondernemer gauw veel tijd kwijt aan de boekhouding. Voor je het weet ben je in een maand al meer dan drie dagen kwijt aan het rubriceren van alle inkomsten en uitgaven. Gelukkig kun je de boekhouding veel sneller doen! Lees snel verder om erachter te komen hoe je vier dagen per maand wint door slimmer te boekhouden. Zo ga je bijna genieten van je boekhouding.

Genietmoment 1: Online boekhoudprogramma

Om maar gelijk met het grootste genietmoment te beginnen: gebruik online boekhoudsoftware. Online boekhoudprogramma's vragen misschien een kleine investering, maar de software is de investering meer dan waard. Je hebt zelf geen boekhoudkennis nodig, het programma wijst voor zich. Hierdoor bespaar je jezelf een hoop tijd en ergernis. Boekhouden wordt al bijna leuk. Je maakt al gebruik van een online boekhoudprogramma vanaf een paar tientjes per maand en dit heb je snel weer terugverdiend. Tegenwoordig bieden de meeste leveranciers van boekhoudsoftware de mogelijkheid om de software aan je zakelijke rekening te koppelen. De koppeling heeft als groot voordeel dat de bankafschriften automatisch in de boekhouding worden overgenomen. Dit bespaart je tijd want je hoeft de afschriften niet over te nemen in de boekhouding.

Online boekhoudsoftware
Met boekhoudsoftware kun je eenvoudig en snel de boekhouding bijhouden

Genietmoment 2: BTW-aangifte elektronisch

Vind jij de BTW-aangifte ook zo'n tijdrovend klusje? Tegenwoordig kun je met diverse boekhoudprogramma's elektronisch de BTW-aangifte indienen. Er is bij een hoop programma's zelfs een verzendknop naar de Belastingdienst. Het enige dat je hoeft te doen is de BTW-aangifte te verzenden via de verzendknop naar de Belastingdienst. Hoe uitgebreider de boekhoudsoftware, des te meer tijd je bespaart.

Arjan
Appwiki expert

Boekhoudsoftware met elektronische BTW-aangifte

Genietmoment 3: Mobiel boekhouden

De meeste boekhoudprogramma's bieden tegenwoordig ook een mobiele app aan. Zo kun je als ondernemer overal waar je bent, elke seconde die je over hebt benutten. Als je even een paar minuten tussen twee afspraken in hebt, kun je via de app een bonnetje indienen van het kopje koffie dat je op het station hebt gehaald. Met je smartphone maak je eenvoudig een foto en die zet je direct in het online boekhoudprogramma. Wanneer je op kantoor komt kun je direct door met je werk want je boekhouding is altijd up-to-date. Ben je opzoek naar een boekhoudpakket met mobiele app? Je vindt ze hier!

Boekhouding app
Snel de BTW-aangifte indienen met boekhoudsoftware met een mobiele app

Genietmoment 4: No hands accounting

Boekhoudsoftware wordt steeds slimmer en dat blijkt wel uit de nieuwste functies: hands on accounting. De hands on accounting functie herkent terugkerende facturen en koppelt deze aan bekende klantgegevens. Zo hoef je nooit twee keer dezelfde gegevens in te vullen. Het boekhoudprogramma scant je zakelijke rekening en geeft suggesties waarop je een afschrijving kunt inboeken. Op den duur hoef je alleen nog maar de suggesties goed te keuren. Kan het nog eenvoudiger?

Genietmoment 5: Integreer software

Je kunt nog meer tijd besparen door de verschillende bedrijfssoftware aan elkaar te koppelen. Wanneer je bijvoorbeeld gebruikmaakt van webshopsoftware, CRM-systeem of factuursoftware kun je deze eenvoudig aan de boekhoudsoftware koppelen. Een koppeling tussen webwinkelsoftware en boekhoudsoftware zorgt er bijvoorbeeld voor dat betalingen automatisch worden verwerkt.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

Administratie Boekhouding

Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

10 december 2020

Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Wat past bij jou?

Excel Boekhouding

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

11 januari 2024

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte?

Boekhouding

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Hier vind je de vijf administratie apps waarmee je eenvoudig en snel BTW-aangifte doet.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products