1. Blog
  2. Factuurprogramma koppelen: factureer efficiënt en snel
  1. Blog
  2. Factuurprogramma koppelen: factureer efficiënt en snel

Factuurprogramma koppelen met andere software

Software 15 juli 2014 Leestijd 5 minuten

Voor het voeren van een volledige administratie kan het handig zijn om je factuurprogramma te koppelen aan andere bedrijfssoftware. Zo zijn de verschillende onderdelen van je administratie niet langer losse ‘eilandjes’ maar wordt de administratie centraal geregeld. Op die manier is alle informatie altijd verzameld en hoef je niet langer dubbele gegevens in te voeren en kun je gemakkelijk je geregistreerde uren factureren. Daarbij wordt door koppeling de kans op fouten in je administratie ook nog eens verkleind. Welke koppelingen je nodig hebt hangt af van je specifieke situatie en wensen.

Standaard koppeling

Er zijn verschillende factuurprogramma’s die onderdeel zijn van een groter pakket. Deze kunnen standaard, zonder extra handelingen gekoppeld worden aan bijvoorbeeld een boekhoudpakket, urenregistratiesoftware of ERP pakket. Dat is handig, want zo kost het samenvoegen van de programma’s geen extra handelingen of tijd.

Koppeling door middel van API

Maar ook wanneer er geen standaard koppeling bestaat is het in sommige gevallen toch mogelijk om je factuurprogramma te laten communiceren met andere software. Deze externe koppeling wordt dan gemaakt via een API (Application Programming Interface). Wanneer deze wordt ingesteld, kunnen ook niet-standaard koppelingen gerealiseerd worden en kan het programma toch informatie aan andere applicaties doorgeven.

Onder andere webwinkels maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden die een factuurprogramma met een API hen biedt. Zij kunnen hierdoor bijvoorbeeld webshopsoftware en boekhoudpakketten aan de webshop koppelen. En misschien nog wel het mooiste? Doordat de koppeling kan worden ingesteld voor verschillende programma’s hoef je niet alle software bij één leverancier af te nemen. Zo kies je dus altijd het totaalpakket dat het beste is afgestemd op jouw wensen.

Koppeling KvK

Er zijn zelfs factuurprogramma’s die door koppeling contactgegevens en bedrijfsinformatie kunnen uitlezen uit de database van de Kamer van Koophandel. Zo hoeft informatie niet meer handmatig ingevoerd te worden en kun je snel klanten en contacten toevoegen.

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een factuurprogramma is het belangrijk om na te denken over de koppelingen die je nodig hebt om een volledige, overzichtelijke administratie te kunnen voeren. Vergelijk daarom nu hoe je de verschillende factuurprogramma’s kunt integreren in jouw onderneming.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

16 februari 2018

Je ritten registreren met rittenregistratie software?

Software Excel Rittenregistratie

De rittenregistratie kun je op verschillende manieren registreren, in bijvoorbeeld Excel of met behulp van software. Het verschilt natuurlijk per persoon welke manier van kilometerregistratie het best passend is...

2 januari 2017

Een webshop huren of kopen?

Software

Een webshop huren of kopen? Als je een webshop wilt beginnen, kom je voor veel verschillende keuzes te staan. Eén van deze keuzes is het kiezen van de juiste software. Er zijn erg veel mogelijkheden...

4 februari 2016

Het grote nadeel van open-source webshop software

Software Webshop

Wat is het grote nadeel van open-source webshop software? Veel winkels en startende ondernemers die hun bedrijf opstarten willen bij het opstarten ook een webshop beginnen. Op die manier ben je onlin...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products