factuurprogramma-koppelen.png

Je factuurprogramma koppelen

Voor het voeren van een volledige administratie kan het handig zijn om je factuurprogramma te koppelen aan andere bedrijfssoftware. Zo zijn de verschillende onderdelen van je administratie niet langer losse ‘eilandjes’ maar wordt de administratie centraal geregeld. Op die manier is alle informatie altijd verzameld en hoef je niet langer dubbele gegevens in te voeren en kun je gemakkelijk je geregistreerde uren factureren. Daarbij wordt door koppeling de kans op fouten in je administratie ook nog eens verkleind. Welke koppelingen je nodig hebt hangt af van je specifieke situatie en wensen.

Standaard koppeling

Er zijn verschillende factuurprogramma’s die onderdeel zijn van een groter pakket. Deze kunnen standaard, zonder extra handelingen gekoppeld worden aan bijvoorbeeld een boekhoudpakket, urenregistratiesoftware of ERP pakket. Dat is handig, want zo kost het samenvoegen van de programma’s geen extra handelingen of tijd.

Koppeling door middel van API

Maar ook wanneer er geen standaard koppeling bestaat is het in sommige gevallen toch mogelijk om je factuurprogramma te laten communiceren met andere software. Deze externe koppeling wordt dan gemaakt via een API (Application Programming Interface). Wanneer deze wordt ingesteld, kunnen ook niet-standaard koppelingen gerealiseerd worden en kan het programma toch informatie aan andere applicaties doorgeven.

Onder andere webwinkels maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden die een factuurprogramma met een API hen biedt. Zij kunnen hierdoor bijvoorbeeld webshopsoftware en boekhoudpakketten aan de webshop koppelen. En misschien nog wel het mooiste? Doordat de koppeling kan worden ingesteld voor verschillende programma’s hoef je niet alle software bij één leverancier af te nemen. Zo kies je dus altijd het totaalpakket dat het beste is afgestemd op jouw wensen.

Koppeling KvK

Er zijn zelfs factuurprogramma’s die door koppeling contactgegevens en bedrijfsinformatie kunnen uitlezen uit de database van de Kamer van Koophandel. Zo hoeft informatie niet meer handmatig ingevoerd te worden en kun je snel klanten en contacten toevoegen.

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een factuurprogramma is het belangrijk om na te denken over de koppelingen die je nodig hebt om een volledige, overzichtelijke administratie te kunnen voeren. Vergelijk daarom nu hoe je de verschillende factuurprogramma’s kunt integreren in jouw onderneming.

Populaire software

Rating:
Reviews: 68
Facturatie
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Facturatie
Rating:
Reviews: 624
Facturatie

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Henk-Jan Kosse - Founder
Geschreven door:
Henk-Jan Kosse
Founder

Henk-Jan is oprichter en eigenaar van Appwiki. Gedreven ondernemer met sterke focus op groei. Eerste aanspreekpunt voor klanten en altijd op zoek naar nieuwe kansen. E-mail: henkjan@appwiki.nl of bel: 050-2111665

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products