Rittenregistratie met een app

Eenvoudig de beste rittenregistratie software kiezen?

Dit zijn de beste rittenregistratie systemen met een app. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste systemen met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

e-Boekhouden.nl

Perfect voor ZZP'ers
Gratis voor starters
4,5 op Trustpilot
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Cartracker

(0)
Geen Dure Inbouwkosten
Test 30 Dagen Gratis
Maandelijks Opzegbaar
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Gekeurd voor ZZP & MKB
Automatisch in uw Mail
9+ Klantenbeoordeling
Proefperiode
30 dagen
Prijs
€ 4,49  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
Registreren via GPS
Eenvoudig & Innovatief
Gratis Mobiele App
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 4,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Efficiëntere planning
Fiscusproof
Uitgebreide rapportage
Proefperiode
geen
Prijs
€ 8,50  per maand
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Gratis te gebruiken
Auto Rittenregistratie
Download rapportages
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 2,99  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Gratis
Makkelijk in gebruik
Mobiele apps
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
 Gratis
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Medewerkers
Branche
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Rittenregistratie met een app

Er zijn altijd aspecten van je werk of baan die je minder leuk vindt. Het bijhouden van het aantal gereden kilometers is daar één van. Ben je in loondienst en reis je met een auto van de zaak? Dan is het toch belangrijk om de gereden kilometers bij te houden, zonder rittenregistratie kun je wellicht problemen krijgen met zowel je werkgever als de Belastingdienst. Dit kan je flinke geldboetes opleveren. Er bestaan veel verschillende manieren om op een eenvoudige manier de rittenregistratie bij te houden. Dit doe je natuurlijk met een rittenregistratie app gratis, want pen en papier zijn verleden tijd.

Wat is rittenregistratie?

Met rittenregistratie houd je bij hoeveel kilometers je voor privégebruik hebt gereden met de auto van de zaak. Dit mag niet meer dan vijfhonderd kilometer per kalenderjaar zijn, anders krijg je te maken met een dure bijtelling. De bijtelling is het bedrag dat bij je loon wordt opgeteld als je ‘de auto van de zaak’ voor privédoeleinden gebruikt. Dit is meestal 22% van de catalogusprijs van de auto. Betaalt jouw werkgever een vergoeding voor het privégebruik van de auto, dan wordt de bijtelling verminderd met deze vergoeding. Dit is ook het geval wanneer je een eigen bijdrage levert voor het privégebruik van de auto. Is de eigen bijdrage hoger dan de bijtelling, dan wordt de bijtelling nul. Wanneer je overtuigend kunt bewijzen dat je op kalenderjaarbasis niet meer dan vijfhonderd privékilometers rijdt, hoeft je werkgever dit niet bij je loon op te tellen.

Je rittenadministratie op orde met een app

Zodra je privékilometers rijdt, is het dus van belang dat je de gereden ritten bijhoudt. Dit is niet alleen van belang voor de Belastingdienst, maar ook voor je werkgever. Zo toon je aan dat je niet meer dan vijfhonderd privékilometers hebt gereden, zo voorkom je boetes. Je trekt dus een duidelijke grens tussen privé- en zakelijke kilometers. Een app voor rittenregistratie biedt hiervoor een geschikte oplossing.

De Belastingdienst kan op elk willekeurig moment jouw rittenregistratie opvragen. Zorg daarom voor een bijgewerkte rittenadministratie. Elke rit die je maakt moet je registreren. De Belastingdienst controleert altijd de juistheid van de rittenregistratie. Dit wordt gedaan aan de hand van bijvoorbeeld (werk)agenda’s, garagenota’s en routeplanners. Het is dus van belang om alle gereden kilometers nauwkeurig bij te houden. Daarnaast is het belangrijk dat je alle rittenregistratie gegevens zeven jaar lang bewaart.

Wat als de rittenregistratie niet klopt?

Wanneer je denkt over de vijfhonderd privékilometers in een kalenderjaar heen te komen, dien je dit aan te geven bij de Belastingdienst. Overtreed je deze meldplicht, dan kan dit een boete opleveren voor je werkgever en dus ook voor jou. De boete wordt gebaseerd op het bedrag aan belasting dat de Belastingdienst is misgelopen. Bovendien kan het zijn dat er met terugwerkende kracht loonbelasting, premie volksverzekeringen of inkomensafhankelijke bijdrage volksverzekeringen moet worden betaald. Het is dus van belang dat je de privékilometers kunt verantwoorden.

Wat zijn precies zakelijke kilometers?

De scheiding tussen privé- en zakelijke kilometers is soms lastig, want wat is nou precies een zakelijke rit? De Belastingdienst heeft hier duidelijke regels voor opgesteld. Woon-werkverkeer zijn uiteraard zakelijke kilometers, maar dan wel volgens de ‘gebruikelijke’ route. Hiermee wordt bedoeld dat deze route bijvoorbeeld ook wordt aangegeven als gebruikelijke route door een routeplanner. Een rit naar een klant wordt ook gezien als zakelijke kilometers.

De privékilometers zijn over het algemeen alle overige kilometers, dus alle kilometers die je met de auto van de zaak aflegt en niet worden gereden voor je werk. Dit betekent dat je in principe overal naar toe mag rijden, binnen de afgesproken normen die je hebt afgesproken met je werkgever. Rijd je op de terugreis van kantoor naar huis een andere route om nog een aantal boodschappen te halen, dan vallen deze omrijkilometers onder de privékilometers. De gereden kilometers van kantoor naar huis vallen uiteraard onder zakelijke kilometers.

Eenvoudig met een gratis rittenregistratie app

De rittenregistratie noteren met behulp van pen en papier is eigenlijk wel verleden tijd. Dit doe je natuurlijk met behulp van je smartphone, want die heb je altijd bij je. Er zijn dan ook vele apps beschikbaar voor het bijhouden van je rittenadministratie. Zo zijn er gratis rittenadministratie apps verkrijgbaar, maar ook apps waar je een éénmalig bedrag voor moet betalen. Soms is er zelfs een abonnement verbonden aan een app. Het is belangrijk om in je overweging mee te nemen dat je bij de keuze voor een betaalde app vaak meer functies tot je beschikking hebt. Heb je behoefte aan veel verschillende functies of heb je genoeg aan een klein aantal functies?

Natuurlijk verschilt het per telefoon welke apps je wel kunt downloaden en welke niet. Niet alle gratis rittenregistratie apps zijn altijd beschikbaar op zowel iPhone als Android. Bij het maken van de keuze voor de beste rittenregistratie app, moet je dus goed opletten of de app beschikbaar is voor jouw telefoon. Daarnaast is het ook van belang om te letten op de kosten die aan de ritregistratie app verbonden zijn. Veel apps die, als onderdeel van de rittenregistratie software worden aangeboden, zijn gratis of als onderdeel van een abonnement beschikbaar voor iPhone en Android. Kortom, kies een rittenregistratie app die bij jou past.

Belangrijke punten voor je rittenadministratie

Met het gebruik van een eenvoudige en overzichtelijke (gratis) rittenregistratie app kun je aantonen dat je op kalenderjaarbasis niet meer dan vijfhonderd privékilometers rijdt. Daarvoor moet je een rittenregistratie app hebben die de mogelijkheid biedt om de volgende punten in te voeren:

  • Het automerk;
  • Het kenteken;
  • De periode waarin je de auto tot beschikking hebt;
  • De ritadministratie.

Per rit vermeld je dan het volgende:

  • De datum;
  • Het vertrek- en het aankomstadres;
  • Of de rit een privérit of een zakelijke rit is;
  • De begin- en eindstand van de kilometerteller.

Hoe registreer ik mijn kilometers?

Reis je van je huisadres naar je werkadres en weer terug, dan moet je er op letten dat je twee verschillende ritten opneemt in de rittenregistratie: de rit van je huisadres naar je werkadres en de rit van je werkadres naar je huisadres. Vermeld dus elke enkele rit.

Als je vanaf je werkadres naar een afspraak rijdt en daarna weer terug naar je werkadres, vermeld je deze twee adressen als vertrek- en aankomstadres, zowel voor de heen- als de terugreis. Ook als je een andere route rijdt naar je werk, dan de gebruikelijke route, moet je dit opnemen in de rittenadministratie. Is dit om een collega op te halen, dan valt dit onder de zakelijke kilometers. Ga je op de koffie bij een goede kennis, dan vallen deze omrijkilometers onder de privé kilometers.

Breng je onder werktijd bijvoorbeeld even snel een bezoek aan de huisarts en ga je met de auto heen om tijd te besparen, dan is dat uit zakelijke overweging. Toch wordt dit door de Belastingdienst niet zo beschouwd. Een rit naar een huisadres om een collega op te halen is bijvoorbeeld wel een zakelijke rit.

Denk om de valkuilen!

Er zijn een aantal valkuilen waar je op moet letten voor het bijhouden van de rittenadministratie. Zo moet je er om denken dat je geen schattingen of afrondingen opneemt, wees precies! Er zijn hoge boetes verbonden aan het onvolledig en/of onjuist aanleveren van de rittenregistratie. Naast het bewaren van de rittenregistratie, is het ook van belang andere documenten te bewaren die aantonen waarom welke rit is gemaakt. Voorbeelden zijn: (werk)agenda’s, garagenota’s en routeplanners. Alleen de registratie van de kilometers is dus niet voldoende. Ook moet je vooral opletten bij de ritten met zowel een zakelijk als privé karakter, registreer deze apart.

Hoe selecteer je de beste rittenregistratie app?

Bij het kiezen van een rittenregistratie app kom je voor een soms ingewikkelde opgave te staan. Je kan namelijk kiezen uit meerdere soorten rittenregistratie apps. Iedere app biedt net weer andere toepassingen en functies. Daarnaast kunnen ook de kosten van de app erg uiteenlopen. Het is handig om een lijst op te stellen met jouw wensen en de voorwaarden waaraan de rittenregistratie app moet voldoen. Met je wensenlijst bij de hand kun je eenvoudig verschillende ritregistratie apps met elkaar vergelijken en zo de beste rittenregistratie app selecteren.

Relevante artikelen

rawpixel-267082-unsplash.jpg
20 januari 2021

Waarom is een rittenregistratie zo belangrijk?

Rittenregistratie

Waar moet een rittenregistratie allemaal aan voldoen? Leuk is dat hé? Rijden in de auto van de zaak. Toch komt er meer bij kijken dan alleen instappen en wegrijden. Hoe je de rittenregistratie bijhoudt en waarom het belangrijk is, lees je hier!

Lees meer 
7 juli 2018

Rittenregistratie voor de beginnende ZZP'er

Rittenregistratie
16 februari 2018

Je ritten registreren met Excel of rittenregistratie software?

ExcelRittenregistratieRittenregistratie

Eenvoudig software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste rittenregistratie software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste kilometerregistratie apps toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products