1. Blog
 2. Beste marketing automation tools

De beste marketing tools om je online strategie te automatiseren

Het automatiseringsproces is op dit moment een van de belangrijkste pilaren van digitale marketing. Het kan namelijk aanzienlijke financiële besparingen opleveren voor jouw bedrijf, en maakt het mogelijk om je te ontdoen van veel functies die zonder dit gereedschap niet mogelijk zouden zijn. Bovendien zorgt het ervoor dat kleine bedrijven/ online winkels kunnen concurreren met de grote merken. 

Het automatiseren van processen betekent echter niet dat je het nu zonder een marketingafdeling aankan! Het betekent simpelweg dat de faciliteiten en mogelijkheden die deze tools bieden kunnen worden toegepast om sommige processen van de digitale marketingstrategie van jouw team veel sneller uit te voeren. 

Het betekent eenvoudigweg dat de faciliteiten en mogelijkheden die deze tools bieden, worden aangepast, zodat sommige processen van de digitale marketingstrategie van uw team veel sneller kunnen worden uitgevoerd.

Arjan
Appwiki expert

  De beste marketing automation tools van dit moment

  Welke marketing automation tools zijn er op dit moment? En wat zijn de beste tools om bijvoorbeeld e-mail en andere marketingkanalen te automatiseren? We zetten hieronder een aantal goede opties op een rij.

  Wrike

  Wrike is het veelzijdigste werkbeheerplatform op de markt, vertrouwd door 20.000+ organisaties wereldwijd. Gebruik aanpasbare workflows, dashboards, aanvraagformulieren en sjablonen om processen te stroomlijnen en tijdige levering te verhogen. Word 50% productiever, verminder e-mail met 90% en pas uw ervaring aan met meer dan 400 integraties.

  Krachtige integratie
  Goed betaalbaar
  Eenvoudige tools

  Prijs: maandelijks €9,80
  Reviews: 9.2/10
  Bekijk reviews 

  OIIO's Client-Cloud

  Wie stelt persoonlijke aandacht nu niet op prijs? Client-Cloud combineert de waarde van persoonlijke aandacht met de efficiëntie van veilig online zakendoen. Bestaande uit een gepersonaliseerd klantenportaal voor je relaties en een compleet beheerportaal waarin jij al je diensten regelt.

  Prof. klantenportaal
  Eigen beheerportaal
  Marketing automation

  Prijs: vanaf €0,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  CM.com

  De missie van CM.com is om het leven gemakkelijker, veiliger en mooier te maken. Ze zijn ervan overtuigd dat technologie bestaat om het leven van mensen te verbeteren. Ze willen bijdragen aan het ontwikkelen van technologieën die de samenleving ten goede komen.

  WhatsApp Business
  E-mail & Landingpages
  SMS & Voice Campaigns

  Prijs: maandelijks €19,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  HubSpot

  HubSpot’s CRM platform has all the tools and integrations you need for marketing, sales, content management, and customer service. Each product in the platform is powerful alone, but the real magic happens when you use them together.

  Gratis tools
  Veel integraties
  Compleet CRM

  Prijs: vanaf €0,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  Salesforce

  Salesforce is het platform voor het volledig beheren van klantenrelaties. Medewerkers hebben volledige informatie over de klant met software voor verkoop, marketing en klantenservice. Salesforce is een schaalbaar platform met oplossingen voor alle afdelingen. Met de webgebaseerde CRM-software houd je alle klantactiviteiten bij op één plek.

  Eenvoudige tools
  Rondleiding met gids
  Inzicht in de ROI

  Prijs: vanaf €1.250,00
  Reviews: 9.8/10
  Bekijk reviews 

  Overtuigd van de voordelen van marketing automation?! Dan is de volgende stap het aanschaffen van de tooling. Ontdek welk platform het beste bij jouw bedrijf past, door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kies jij altijd het platform dat het beste bij je past!

  Vergelijk marketing automation software

  Welke marketing tool past bij mijn marketingstrategie?

  Hoe kies je nu de tool die bij je past? Om je keuze iets makkelijker te maken, lichten we hieronder een aantal van de populairste tools uit. Dit zijn de momenteel meest interessante, bekende én functionele marketing automatiseringstools op de markt. Staar je er niet blind op, maar deze tools zijn zeker het overwegen waard.

  Betere samenwerking lead opvolgen

  1. HubSpot

  Hubspot is waarschijnlijk de meest complete tool die er te vinden is. Ze bieden je de meest moderne werkwijzen, zoals inbound marketing en procesautomatisering in de digitale strategie. Het is enorm compleet en heeft drie verschillende werkniveaus (afhankelijk van de prijs die je bereid bent te betalen). Hubspot noemt zichzelf een ‘alles-in-één’ software: via 1 scherm kan je je je complete digitale marketingstrategie opzetten. 

  Wat deze tool biedt:

  • A/B-tests: een cruciale bron binnen online marketing, die veel gebruikt wordt door bedrijven zoals Google en Facebook. Het bestaat uit het versturen van twee publicaties (bijvoorbeeld e-mails) die in één element verschillen. Dit verschil kan zitten in de inhoud zelf, of in de vorm van een presentatie. Vervolgens worden de resultaten (de openingsgraad, de ontvangen interactie, de gegenereerde engagementen, etc.) gemonitord, en kan je bekijken welke van de 2 e-mails het meest succesvol was. 
  • Het creëren van enquêtes, CTA’s (call-to-action), landing pages én… eigenlijk elke andere bron die je nodig hebt voor inhoud (of het nou gaat om e-mail marketing of Social Media). 
  • Automatiseringstools met betrekking tot gegevensanalyse en -opslag om de effectiviteit van jouw marketingcampagnes te controleren.
  • Werkoverzichten om de SEO-positionering en het werk in Social Media te verbeteren zodat je een overzicht hebt van de online marketing die je ontwikkelt.

  2. Klaviyo

  Dit is een veel concreter en specifiekere tool, waarmee je uitsluitend mailing campagnes kunt maken. Wat van soort bedrijf je ook hebt, het voeren van e-mailmarketing campagnes is cruciaal voor het profileren en versterken van jouw online strategie. Deze tool zal je daarmee helpen. 

  Wat deze tool biedt: 

  • Klaviyo biedt een perfecte segmentatie van jouw publiek. Dit is cruciaal voor bedrijven, omdat de mogelijkheid om verschillende soorten e-mails te versturen het succes van e-mailing campagnes ondersteunt. 
  • Automatisering van het versturen van diverse soorten informatie op hetzelfde moment. Denk hierbij aan welkomstmails, bedankmails of herinneringen aan nieuwe producten. Met deze tool kun je een groot aantal verzendingen automatisch maken, waardoor je een hoge mate van controle krijgt. Wat ook interessant is, is dat je op deze manier informatie en gegevens van deze gebruikers kunt verzamelen.
  • A/B tests (net zoals de vorige tool). Dit zal helpen om nauwkeurigere klantsegmentaties te maken, deze diepgaand te leren kennen en de berichten die naar hen worden verzonden nog meer te kunnen personaliseren.
  • Automatische rapport generatie. Als je een nieuwe campagne gaat starten en deze onder andere omstandigheden gaat uitvoeren, zal deze tool je onmiddellijk helpen om jouw publiek te segmenteren op basis van andere criteria.

  3. Marketo Engage

  Dit is een tool van Adobe Cloud (en dus betrouwbaar en met een lange geschiedenis). Deze tool is veel uitgebreider in zijn functies dan de vorige, en komt dichter in de buurt van Hubspot. Echter mist deze toch nog een aantal belangrijke functionaliteiten, zoals het creëren van aanpasbare CTA's, A/B testen en opties om zoekmarketing uit te voeren. Waarom deze tool tóch meegenomen is in deze lijst is omdat het wel een breed scala aan werkaspecten biedt: 

  Wat deze tool biedt: 

  • Het waardeert en segmenteert potentiële klanten die geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf. 
  • Het kan verschillende landingspagina's en enquêtes maken voor gebruikers.
  • Marketo Engage is een multichannel management tool. Het is heel praktisch: het zorgt ervoor dat je geen tijd verliest maar toch op een uitgebreide manier met al jouw digitale communicatie en Social Media kan werken. 
  • Gedragsanalyse. In de huidige modellen, zoals inbound marketing, zijn gegevens cruciaal. En hetzelfde geldt voor de marketing automatisering. Immers, alleen als je weet tot wie je je richt en wat voor reacties ze jou bieden, kun je met succes campagnes starten. Dit instrument doet precies dat! 

  Aan de slag? 

  Zoals je ziet, is Hubspot van de drie tools de meest complete en complexe voor bedrijven. Klaviyo is ontzettend nuttig, maar zeer specifiek. Marketo Engage, hoewel het veel werkaspecten biedt, delft toch nog het onderspit aan Hubspot. Wat wel duidelijk is geworden, is dat alle drie de tools zeer behulpzaam kunnen zijn wanneer jij wil beginnen met het automatiseren van jouw digitale marketingstrategie. 

  Complete overzicht met marketing automation software

  Benieuwd welke aanbieders er nog meer zijn? Bekijk hier het complete overzicht met marketing automation software. Vertel ons over je marketing strategie en welke features je nodig hebt. Vergelijk vervolgens de software eenvoudig om de beste tool voor je digitale marketingstrategie te vinden.

  Gerelateerde artikelen

  27 februari 2024

  Zo ondersteund een CRM jouw marketingcampagnes

  Marketing automation Crm

  CRM software is tegenwoordig van cruciaal belang voor marketing.

  12 november 2020

  Email marketing automation. Ontdek de voordelen

  E-mailmarketing Marketing automation

  Benieuwd wat er allemaal mogelijk is en welke voordelen er voor jouw bedrijf te behalen zijn? Wij hebben de belangrijkste voordelen van geautomatiseerde e-mail marketing voor je op een rij gezet.

  11 november 2020

  12 email marketing tips voor een goede nieuwsbrief

  E-mailmarketing Marketing automation

  E-mail nieuwsbrieven versturen is een effectieve manier om je doelgroep te bereiken. Maar een email nieuwsbrief is meer dan alleen een email met de laatste nieuwtjes over je bedrijf.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products