1. Blog
  2. Beste marketing automation tools

5 beste marketing automation tools om eenvoudig te automatiseren

Je wilt natuurlijk het liefst al je potentiële en bestaande klanten op een persoonlijke manier aanspreken. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit doet zonder dat hier uren werk in gaat zitten? Het antwoordt is door gebruik te maken van een marketing automation tool. 

Marketing automation maakt dit voor jou een stuk makkelijker door taken als het verzenden van emails te automatiseren. Bij automatisatie denk je misschien niet gelijk aan een persoonlijke benadering. Dus hoe werkt de tool?

De tool houdt bij waar een lead, prospect of klant zich bevindt in de customer journey. Dit wordt bepaald aan de hand van verschillende triggers, zoals het invullen van een formulier of downloaden van een stuk content. Op basis hiervan wordt bepaald welke informatie wordt verzonden. Zo verstuur je toch een persoonlijk bericht wat aansluit bij de fase waarin diegene zich bevindt. Je genereert niet alleen meer leads maar ze leveren ook meer waarde op.

Nu vraag je jezelf misschien af welke tool je dan moet kiezen. Om je op weg te helpen, zetten wij hieronder 5 marketing automation tools voor je op een rij. Daarnaast vertellen wij je wat een marketing automation tool voor jou kan doen. 

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

1. OIIO's Client-Cloud

Wie stelt persoonlijke aandacht nu niet op prijs? Client-Cloud combineert de waarde van persoonlijke aandacht met de efficiëntie van veilig online zakendoen. Bestaande uit een gepersonaliseerd klantenportaal voor je relaties en een compleet beheerportaal waarin jij al je diensten regelt.

Prof. klantenportaal
Eigen beheerportaal
Marketing automation

Prijs: vanaf €0,00
Reviews: geen
Meer info 

2. Wrike

Wrike is het veelzijdigste werkbeheerplatform op de markt, vertrouwd door 20.000+ organisaties wereldwijd. Gebruik aanpasbare workflows, dashboards, aanvraagformulieren en sjablonen om processen te stroomlijnen en tijdige levering te verhogen. Word 50% productiever, verminder e-mail met 90% en pas uw ervaring aan met meer dan 400 integraties.

Krachtige integratie
Goed betaalbaar
Eenvoudige tools

Prijs: maandelijks €9,80
Reviews: 6.6/10
Meer info 

3. SharpSpring

SharpSpring is een betaalbare, betrouwbare leverancier van marketingautomatisering, gericht op marketingbureaus en het MKB. Met de slimme automatiseringsregels van SharpSpring stuur je anonieme bezoekers dynamische content of gerichte e-mails op basis van interesse. SharpSpring heeft een soepele integratie met verschillende systemen.

Krachtige integratie
Betaalbaar
Voor iedereen

Prijs: vanaf €450,00
Reviews: geen
Meer info 

4. Act-On

Act-On richt zich op marketing automation software. Met het marketing platform van Act-On ontwikkel en automatiseer je persoonlijke content. Het open systeem maakt het eenvoudig bestaande tools te integreren. Act-On heeft producten voor inbound en outbound marketing en beschikt over verschillende rapporten om resultaten zichtbaar te maken.

Wereldleider
Betrouwbare partner
Innovatief

Prijs: vanaf €875,00
Reviews: geen
Meer info 

5. Salesforce

Salesforce is het platform voor het volledig beheren van klantenrelaties. Medewerkers hebben volledige informatie over de klant met software voor verkoop, marketing en klantenservice. Salesforce is een schaalbaar platform met oplossingen voor alle afdelingen. Met de webgebaseerde CRM-software houd je alle klantactiviteiten bij op één plek.

Eenvoudige tools
Rondleiding met gids
Inzicht in de ROI

Prijs: vanaf €1.250,00
Reviews: geen
Meer info 

Compleet overzicht met marketing automation software

Wil je meer weten over de verschillen tussen deze aanbieders? Bekijk het overzicht met alle marketing automation tools of gebruik de selectietool hieronder. Vertel ons over je bedrijf en we maken een voorselectie van de beste tools voor jou. Maak je eigen persoonlijke top 3, vergelijk de tools en vind de beste tool voor jou.

Marketing automation tools vergelijken

Wat doet een marketing automation tool voor jou?

Omdat er een groot aanbod van marketing automation tools en bijbehorende pakketten zijn, zijn er veel verschillende functies beschikbaar. Hierbij geldt, hoe uitgebreider het pakket en hoe meer functies er beschikbaar zijn, hoe hoger de kosten. Hieronder vind je de belangrijkste functionaliteiten van marketing automation software.

Automatische segmentatie

Je kunt heel eenvoudig een filter toevoegen op je lijst met contactpersonen op basis van aangepaste gegevens en interesses. Zo ontstaan er doelgerichte automatische workflows en stuur je de lead specifieke en relevante informatie.

Dynamische emails

De tools maken het mogelijk gepersonaliseerde mails te versturen op basis van waar de lead zich bevind in de customer journey en wat de interesses zijn. Dit resulteert in emails met een hogere conversie. 

Landing Page Builder

Een aantal pakketten beschikt over de mogelijkheid om heel eenvoudig en snel een nieuwe en professioneel ogende landingspagina te creëren. Zelf hoef je alleen de lay-out en onderdelen te kiezen en een formulier in te vullen. Deze optimaliseer je voor elk type apparaat. 

Leadscores

Geef lead scores op basis van het aantal paginabezoeker, ingevulde formulieren of het downloaden van content. Zo zie je welke leads het meest betrokken zijn en waar de meeste potentie zit om klanten binnen te halen. 

Lead nurturing

Het kan zijn dat een potentiële klant nog niet klaar is om tot conversie over te gaan. Door middel van lead nurturing blijf je de potentiële klant wel van informatie voorzien zodat je hem of haar niet uit het oog verliest. 

Webactiviteit volgen

Voeg de JavaScript-code toe aan je website en je hebt meteen inzicht in de webactiviteit van je leads. Zo zie je bijvoorbeeld op welke pagina iemand weer terug komt en kun je op basis hiervan een doelgerichte email versturen.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products