1. Blog
  2. Ivo Rupert van CCV Shop: succesvol door te luisteren naar klant

CCV Shop: succesvol door écht naar de klant te luisteren

CCV Shop is aanbieder van laagdrempelige, maar geavanceerde software voor webshops. Ze bestaan al sinds 1999 en hebben inmiddels duidelijk hun sporen verdiend in webshopland. Meer dan 15.000 webshops draaien inmiddels op CCV Shop. En ze zijn nog lang niet klaar. Wij vroegen Commercieel Directeur Ivo Rupert naar het geheim van het succes en de toekomst van de markt.

Het succes van de klant centraal

Ivo kan heel kort zijn over waar CCV Shop het huidige succes aan te danken heeft. Een enkele quote vat eigenlijk de hele visie van het ambitieuze softwarebedrijf, gevestigd in Hengelo, samen:

Als de klant niet succesvol is, zijn wij het ook niet

Oftewel: alles voor de klant. Dag in dag uit wordt er daarom gekeken en geluisterd naar de wensen van de softwaregebruikers. En, belangrijker: deze wensen worden ook concreet doorvertaald. Bovendien worden CCV Shop klanten in alle opzichten voorzien van kennis en tools om hun webshop tot een succes te maken. Ivo: “Wij gaan ver in het faciliteren van het succes van onze klanten. Zo partneren we met specialisten die kennis delen over zoekmachinevindbaarheid, adverteren, online marketing en allerlei andere belangrijke knowhow om een winstgevende webwinkel op te zetten.”

Nieuw innovatief afrekensysteem: Salespoint

CCV Shop introduceert begin 2017 bijvoorbeeld haar eigen afrekensysteem, de Salespoint, speciaal voor fysieke winkels die een innovatieve kassaoplossing willen hebben en stap voor stap de online markt willen verkennen. Met deze kassa kan de retailer namelijk heel eenvoudig een CCV Shop koppelen en online actief worden, zonder veel kennis van online verkopen te hebben. En dan zijn vervolgstappen logischer en makkelijker. “We nemen ondernemers echt bij de hand met dit soort oplossingen”, aldus Ivo.

Opzeggingen houden scherp

Behalve luisteren naar klanten, geeft CCV Shop ze ook een duidelijke stem. “We geven bijvoorbeeld de mogelijkheid om nieuwe features aan te dragen en te stemmen op de meest gewilde uitbreiding op het pakket. Zo wordt de doorontwikkeling democratisch gedragen en heeft eigenlijk alleen maar voordelen”, legt Ivo uit.

Als onze klant niets verkoopt, zegt hij op.

Echt goed luisteren naar klanten: het wordt vaak beweerd, maar bij CCV Shop doen ze het ook daadwerkelijk. Het verklaart ook het laagdrempelige prijsmodel dat ze hanteren, legt Ivo uit. “Onze webshops zijn per maand opzegbaar en zijn transparant geprijsd. Als onze klant niets verkoopt, zegt hij op. En een duidelijker signaal kun je niet krijgen als er iets misloopt. Dat houdt ons scherp in de dienstverlening naar onze klanten.”

voorbeeld ccv shop

Iedereen een webshop?

Of de webshopmarkt niet al verzadigd is? Helemaal met giganten als Bol, CoolBlue. Amazon en Alibaba? Ivo lacht: “Nee, wij geloven van niet. Al zouden we ook niet aanraden om proberen een nieuwe Bol te worden. Maar er is nog veel ruimte voor specialisatie. Juist de shops die een duidelijke niche bedienen, doen het heel goed. Het vermogen om te onderscheiden is belangrijk. En daar helpen we onze klanten dus ook bij waar we kunnen.”

Er is nog veel ruimte voor specialisatie

Met de software van CCV Shop is een webshop voor iedereen bereikbaar geworden. Dat is eigenlijk een van de mooiste ontwikkelingen van online techniek in de afgelopen jaren: je hoeft zelf niet te kunnen programmeren om toch een sterke online aanwezigheid neer te zetten. De techniek ligt al klaar en waar nodig kan CCV Shop zelfs helpen met het maken van een ontwerp op maat zodat een webshop-eigenaar zich nog meer kan onderscheiden. “Dat is eigenlijk ook waar het idee voor CCV Shop ooit vandaan kwam: de oprichters bouwden webshops op maat. En bedachten toen dat de techniek een keer goed neerzetten zou betekenen dat mensen heel snel online konden zijn met hun eigen webshop. Schaalbaarheid, dus.” Het bleek een gouden greep en goed voorzien. Enkele jaren geleden werd het toenmalige Biedmeer.nl overgenomen door CCV. Dit concern had zich gespecialiseerd in betalingsverkeer en voorzag dat online betalingsverkeer substantieel zou gaan en blijven groeien. Een goede match dus.

De toekomst van webshops?

Bij CCV Shop volgen ze de ontwikkelingen in de markt, maar ook die van techniek in algemene zin, op de voet. “Het gaat heel snel, dus wij zetten alles op alles om in onze doorontwikkeling bij te blijven.” En daarbij kijken ze in Hengelo ook écht verder, blijkt als Ivo zijn smartphone pakt. “Dit is echt een bijzondere ontwikkeling: een webshop in Virtual Reality. Via je smartphone en een speciale bril loop je een winkel in. Net echt. Je kunt een paar schoenen bekijken, kiezen en direct kopen. Ontwikkeld in samenwerking met de buren.”

Als je in de detailhandel zit en nog niet de stap naar online hebt gemaakt, dan ben je eigenlijk gewoon te laat

Virtual Reality groeit snel en kan veel betekenen voor zowel de fysieke winkels als de koppeling met online. Toch verwacht Ivo niet dat dit bijvoorbeeld in 2017 al gemeengoed is. De trend die zich wel al heel zichtbaar manifesteert, is een steeds belangrijkere koppeling tussen een fysieke winkel en online aanwezigheid. “Als je in de detailhandel zit en nog niet de stap naar online hebt gemaakt, dan ben je eigenlijk gewoon te laat”, stelt Ivo. Tegelijkertijd is een stap naar online voor een fysieke winkel ook niet zaligmakend. Het gaat er echt om hóe je dat aanvliegt. En uiteindelijk dus over hoe goed je weet wat je klanten willen en hoe je klanten kopen.”

Luisteren naar je klanten en ze optimaal van dienst zijn. Dat predikt CCV Shop in alles wat ze doen, maar brengen ze dus ook echt in de praktijk. Met als belangrijkste doelstelling dat de webshophouders ook hun eigen klanten in alle facetten goed kunnen begrijpen en servicen. En zo is de cirkel rond.

Arjan
Appwiki expert

Populaire software

Gerelateerde artikelen

28 februari 2017

Waarom je retourneerbeleid meer is dan alleen een kostenpost

Interview Webshop

Waarom je retourneerbeleid niet alleen een kostenpost is? Het is een doorn in het oog van iedere webshophouder: teruggestuurde pakketjes.

17 februari 2017

Simplicate: bedrijfsprocessen écht beter maken

Interview

In januari van dit jaar bericht Simplicate over een explosieve groei: de omzet steeg met ruim vierhonderd procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

3 februari 2017

"Yoobi kiest voor flexibiliteit" Een interview met Vincent Egt

Interview

Yoobi kiest voor flexibiliteit en biedt dit als geen ander Een dappere beslissing in 2011 heeft Yoobi bepaald geen windeieren gelegd. De aanbieder van een uitgebreid softwarepakket voor bedrijfsoplos...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products