1. Blog
  2. Vincent Egt (Yoobi): "We bieden flexibiliteit als geen ander"

"Yoobi kiest voor flexibiliteit" Een interview met Vincent Egt

Een dappere beslissing in 2011 heeft Yoobi bepaald geen windeieren gelegd. De aanbieder van een uitgebreid softwarepakket voor bedrijfsoplossingen groeit en blijft groeien. Ze kozen voor flexibiliteit, maar belangrijker: ze kozen om flexibiliteit te bieden. Want dat is waar bedrijven vandaag om staan te springen, aldus managing partner bij e-dynamics B.V. Vincent Egt.

Een schone lei

Legacy software. Yoobi is niet het eerste, maar zeker ook niet het laatste bedrijf dat er mee geconfronteerd werd. Pakketten die ooit met verve werden ontwikkeld, maar de technische mogelijkheden niet meer kunnen bijbenen: ze zijn er nog steeds. Maar niet bij Yoobi. In 2011 besloot de software-aanbieder hun pakket helemaal opnieuw op te bouwen. “De markt veranderde, de mogelijkheden veranderden. Werken in de cloud werd populair en de behoefte van de markt werd anders. Ons toenmalige systeem kon te weinig flexibiliteit bieden vonden we. Dus begonnen we opnieuw.”

Ons systeem kon te weinig flexibiliteit bieden vonden we. Dus begonnen we opnieuwVincent Egt

Opnieuw beginnen betekent in het geval van Yoobi vooral alle opgedane kennis en ervaring vertalen naar de wensen die ze in 2011 herkenden en erkenden. “Flexibiliteit werd key. Wij wilden zelf de flexibiliteit en schaalbaarheid om snel aanpassingen te kunnen maken zodat we onze klanten beter van dienst konden zijn. Op hun beurt vroegen onze klanten om flexibiliteit om zo hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Dat snijvlak werd de essentie van een pakket dat sinds 2011 steeds doorontwikkeld is en waarbij de mogelijkheden nog steeds niet zijn uitgeput”, schetst Vincent.

yoobi-interview-vincent-egt.laptop

Wendbaar en schaalbaar

Niet alleen Yoobi veranderde: de vraag van de markt veranderde ook. En nog steeds. Yoobi verandert mee. “We merken dat onze klanten en onze potentiële klanten steeds meer vertrouwd raken met de mogelijkheden van werken in de cloud, maar vooral ook het automatiseren van processen. Hun vragen worden daarom ook steeds diepgaander en specifieker. Een mooie en goede ontwikkeling, want als de mogelijkheden er zijn, dan moet het ook kunnen. En eigenlijk is er geen vraag die wij niet kunnen beantwoorden met een oplossing”, vertelt Vincent. De keuze voor schaalbaarheid zorgde ook voor wendbaarheid. De pakketten worden bijvoorbeeld wekelijks geüpdatet.

Er is geen vraag die wij niet kunnen beantwoorden met een oplossingVincent Egt

Verdieping in plaats van uitbreiding

Dat er zoveel kan, wil echter niet zeggen dat alles er ook moet komen. Bij Yoobi hebben ze heel duidelijk gekozen voor verschillende modules en zien ze niet veel in een uitbreiding van de dienstverlening. Vincent: “Wat we nu bieden zijn krachtige modules op het gebied van CRM, verlofregistratie, urenregistratie, facturatie en projectbeheer. Maar we zijn geen boekhoudpakket en dat gaan we ook niet worden. We koppelen dan liever met pakketten die daarin zijn gespecialiseerd.”

Een hybride samenstelling van slimme pakketten die samenwerken en elk doen waar ze goed in zijn. Daar gaat de markt voor wat betreft Vincent naartoe. En dat komt de gebruikers alleen maar ten goede. “Dat wat we doen, doen we goed en blijven we verbeteren. Voor omringende processen sluiten we dus aan op andere pakketten. Daarin zoeken we altijd naar optimale automatisering, want daar ligt de toekomst”, aldus Vincent.

We zijn geen boekhoudpakket en dat gaan we ook niet worden. We koppelen dan liever met pakketten die daarin zijn gespecialiseerdVincent Egt

Snel, sneller, snelst

Automatisering heeft nog lang niet het hoogtepunt bereikt, vult Vincent aan. “Neem de toepassing van het populaire scan & herken waarbij je een foto maakt van een factuur en deze mailt naar het boekhoudpakket. Iedereen is er heel druk mee en het lijkt revolutionair. Maar over een paar jaar bestaat dit helemaal niet meer, dan is alles gewoon digitaal. Dat is waar wij onze systemen op voorbereiden.”

Dat niet alle beroepsgroepen zijn ingericht op deze ontwikkelingen, signaleren ze bij Yoobi ook. “Het accountancyvak gaat ontzettend veranderen, maar er zijn meer traditionele beroepen die er in de nabije toekomst heel anders uit zien. De belangrijkste stappen neem je zo snel mogelijk wat mij betreft: digitaliseer en automatiseer nu, want eigenlijk loop je al achter als je deze stappen nog niet hebt gezet. En dat halen er maar weinig in”, waarschuwt Vincent.

Digitaliseer en automatiseer nu, want eigenlijk loop je al achter als je deze stappen nog niet hebt gezetVincent Egt

yoobi-interview-vincent-egt-mobiel

Alles in de broekzak

Nog zo’n ontwikkeling die vaak wordt onderschat, ook door collega-softwaremakers: de toenemende vraag naar apps. Vincent: “Iedereen wil alles kunnen doen met zijn of haar telefoon. Daar zitten we dus echt bovenop. Het is geen keuze meer, het moet gewoon.”

Het signaleren van trends kost Yoobi overigens weinig moeite, ze worden goed scherp gehouden door hun klanten. “De grootste groep gebruikers van Yoobi zijn bedrijven met vijftig tot zeventig medewerkers die verschillende modules afnemen. Deze gebruikers zitten bovenop de ontwikkelingen in hun markt, maar zijn bovendien goed in het benoemen van hun behoeftes. Dat is voor ons waardevolle input en we nemen die feedback heel serieus. Deze ontwikkeling is overigens niet alleen waardevol, het is ook nog eens heel leuk om te merken dat een product dat je met zoveel passie bouwt ook zo intensief wordt gebruikt.”

De input van gebruikers is heel waardevol, deze feedback nemen we heel serieusVincent Egt

Yoobi goes abroad

Vincent signaleert een spannende markt op het gebied van bedrijfssoftware in de cloud. “In België staan ze te springen om de Nederlandse markt te betreden en daar zitten mooie spelers bij. Laten wij als organisatie dan ook over de grenzen kijken. We hebben al Europese klanten en ons pakket is in drie talen beschikbaar, dus op zich is buitenlandse groei een haalbare stap waar we met veel plezier naar uitkijken.” Aan ambities geen gebrek bij Yoobi.

Penny wise…

Of Vincent nog tips heeft voor bedrijven die zich aan het oriënteren zijn op bedrijfssoftware? “Zeker. Wees niet penny wise and pound foolish. Ik zie nog te vaak dat bedrijven uiteindelijk alleen maar naar de prijs kijken en vervolgens een pakket samenstellen met verschillende aanbieders, omdat dit een paar tientjes per maand scheelt. Natuurlijk is op de kleintjes letten geen schande, maar bedenk dan wel dat de kans op dubbel werk heel groot is. En dat betekent extra tijd. Extra tijd betekent extra geld en zo ben je dan uiteindelijk niets opgeschoten. Kies gewoon een pakket dat doet wat je wil en daar heel erg goed in is. Het is de investering waard, dat durf ik te beloven.”

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Gerelateerde artikelen

28 februari 2017

Waarom je retourneerbeleid meer is dan alleen een kostenpost

Interview Webshop

Waarom je retourneerbeleid niet alleen een kostenpost is? Het is een doorn in het oog van iedere webshophouder: teruggestuurde pakketjes.

17 februari 2017

Simplicate: bedrijfsprocessen écht beter maken

Interview

In januari van dit jaar bericht Simplicate over een explosieve groei: de omzet steeg met ruim vierhonderd procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

20 januari 2017

"Mijnwebwinkel maakt webshops toegankelijk voor iedereen." Een interview met Christian Waijers

Interview

"Mijnwebwinkel maakt webshops toegankelijk voor iedereen." Een interview met Christian Waijers Ze vierden eind 2016 hun elfjarig bestaan. In die elf jaar groeiden ze van eenmansinitiatief op een zold...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products