1. Blog
 2. Beste rapportage software

Wat is de beste rapportage software?

Managementrapportages maken en bespreken, een kerntaak van het management. Helaas kost dit veel tijd en is het niet altijd zo overzichtelijk als je graag zou willen. Daarom wil je als manager een simpele oplossing waarbij je alle actuele informatie, in een business dashboard hebt staan.

Dus geen wirwar aan Excel sheets meer, maar alle belangrijke KPI’s overzichtelijk in een online dashboard.

Er zijn is management rapportage software te gebruiken die jou veel werk uit handen nemen en die jou snel en makkelijk een overzichtelijke rapportage geven. De rapportage tools zorgen ervoor dat je alle informatie overal en altijd in kan zien. 

Wij zetten graag de beste rapportage software aanbieders voor je op een rijtje. Daarnaast vertellen wij je over welke belangrijke inzichten uit een managementrapportage gehaald kunnen worden.

Henk-Jan Kosse
Founder

  De beste managementrapportage software

  We zetten hieronder diverse rapportage tools op een rij voor verschillende functiegebieden.

  1. Speedbooks

  Plannen maken, controleren, bijstellen, halen! Met managementrapportages, prognoses, liquiditeitsscenario's en de jaarrekening van Speedbooks® kun je direct anticiperen bij bedreigingen en kansen. Eenvoudig te begrijpen en toe te lichten, in cijfers en grafisch via het online financieel dashboard. Real time, 24/7 en wereldwijd! Doe de gratis demo!

  Meest compleet
  Duidelijk, voordelig
  Gratis Demo

  Prijs: maandelijks €25,00
  Reviews: geen
  Meer informatie  Ga naar de website 

  2. Wrike

  Wrike is het veelzijdigste werkbeheerplatform op de markt, vertrouwd door 20.000+ organisaties wereldwijd. Gebruik aanpasbare workflows, dashboards, aanvraagformulieren en sjablonen om processen te stroomlijnen en tijdige levering te verhogen. Word 50% productiever, verminder e-mail met 90% en pas uw ervaring aan met meer dan 400 integraties.

  Overal samenwerken
  Integreer je toolset
  Gratis tot 5 users

  Prijs: maandelijks €9,80
  Reviews: 9.2/10
  Meer informatie 

  3. Exact

  MKB'ers helpen toekomstbestendig te groeien, dat is waar wij voor gaan. We staan voor je klaar met slimme softwareoplossingen die jou helpt om efficiënter te werken. Ruim 675.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op de software van Exact.

  Dashboards op maat
  Snel en eenvoudig
  Bespaart tijd

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: 8.2/10
  Meer informatie 

  4. CaseWare

  CaseWare is een softwarebedrijf die samen met software specialisten en professionals uit de praktijk applicaties ontwikkeld die tegemoet komen aan de specifieke wensen en eisen van bedrijven. Deze applicaties zijn afgestemd op de meest actuele richtlijnen en regelgeving op nationaal en internationaal niveau.

  Efficiënt
  CaseWare support
  SBR ready

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: geen
  Meer informatie 

  5. Visionplanner

  Visionplanner maakt al sinds 1996 financiële rapportagesoftware. Zij zijn een ver ontwikkelt bedrijf dat zich helemaal richt op de accountancy. Innovatie staat hoog in het vaandel. Stilstand is achteruitgaan. Visionplanner bedenkt graag slimmere oplossingen. In 2013 is de eerste versie van hun cloud-software op de markt gekomen. Een innovatieve oplossing voor het presenteren van tussentijdse cijfers. Vanaf 2016 kun je met Visionplanner ook SBR jaarrekeningen maken en in 2017 kwamen daar SBR kredietrapportages bij.

  Grip op het proces
  Efficiënt
  Altijd support

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: geen
  Meer informatie 

  6. Pro Management Software

  Pro Management Software is een organisatie die zich richt op het ontwikkelen van softwareoplossingen. Met als doel het efficiënter maken van bedrijfsprocessen voor accountants- en administratiekantoren. En het verhogen van het rendement.

  Rapportagesjablonen
  Grafische rapportages
  SBR/XBRL ready

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: geen
  Meer informatie 

  Meer management rapportage software bekijken?

  Bekijk onze gehele aanbod van management rapportage software en maak gebruik van onze vergelijkingstool. Vertel ons over je bedrijf en wij maken eenvoudig een voorselectie. Je kunt vervolgens eenvoudig een persoonlijke top 3 maken.

  Rapportage software vergelijken?

  Wat voor inzichten haal je uit een managementrapportage?

  Door gebruik te maken van management rapportage software, krijg je een beter inzicht in jouw bedrijf en wordt een managementrapportage maken een stuk makkelijk. Wij hebben enkele inzichten voor je onder elkaar gezet:

  KPI's: inzicht in de prestaties van mijn onderneming

  KPI’s (Key Performance Indicators) worden bijgehouden om de prestaties van ondernemingen in kaart te brengen. Deze zijn dan ook makkelijk te koppelen aan de doelstellingen of de strategie van de onderneming. 

  Financieel dashboard: inzicht in de financiële administratie

  Je krijgt een samenvatting van de belangrijke financiële gegevens, denk hierbij aan een balans of een resultatenrekening. Als voorbeeld, vallen de kosten in een bepaalde week hoger uit dan verwacht? Dan is dit makkelijk terug te vinden, omdat je eenvoudig procentuele verschillen in het dashboard kunt inzien.

  CRM dashboard: welke klanten leveren geld op en welke niet?

  Onnodige kosten die gemaakt zijn en de tijd die je verliest om klanten te binden die niet winstgevend zijn. Dat vind je in een CRM dashboard. Uiteraard wil je juist meer tijd en geld besteden aan de klanten die wel winstgevend zijn. Daarnaast heb je meer inzicht in de voorkeuren en behoeften van je klant waardoor je hierop sneller en beter kunt inspelen met je sales en marketing. 

  Projectmanagement dashboard: wat is de status van een bepaald project?

  Hoeveel tijd werknemers investeren in een bepaalde taak of project? Werken medewerkers wel efficiënt genoeg of is dit te verbeteren? Door projectmanagement rapportages wordt dit uitgedrukt in cijfers en is het makkelijk te koppelen aan de doelstellingen van de afdeling of project teams. De manamgentrapportage software maakt het eenvoudiger om een rapportage te maken en te analyseren. 

  Gerelateerde artikelen

  10 oktober 2023

  Hoe CRM software jouw verkopen een boost geeft

  Offerte Crm

  CRM software zorgt voor meer sales. De software biedt je efficiëntie en inzicht, maar maakt je ook effectiever in het verkoopproces.

  30 september 2023

  Administratie bijhouden als zzp'er?

  Administratie Boekhouding

  Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

  10 december 2020

  Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Wat past bij jou?

  Excel Boekhouding

  Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products