teamleader-interview.jpg

Teamleader: "Er zijn nog te veel Excel-sheets in omloop"

Veel van de goede ideeën die we in Nederland en daarbuiten rijk zijn, komen voort uit een eigen behoefte. Of een eigen frustratie. Zo ook Teamleader; laagdrempelige software voor het managen van CRM, projectmanagement en de administratie. Teamleader wil ondernemers meer tijd geven om te doen wat er echt toe doet.

Sjoerd Göddeke, International Country Manager bij Teamleader legt aan Softwarevergelijken.nu uit hoe ze deze missie willen volbrengen.

Van intern pakket naar 3000 klanten

Vier jaar geleden werd de eerste versie van wat nu Teamleader is operationeel binnen het webbureau van de drie oprichters. Ze merkten dat de groei die het bureau doormaakte ervoor zorgde dat het overzicht op kritische processen lastiger werd. En niet alleen lastiger: ook tijdrovender. Omdat er op dat moment geen software voorhanden was die goed voorzag in wat zij nodig hadden, besloten ze het zelf te maken. Eisen? Makkelijk relatiebeheer, duidelijk projectmanagement en snel facturen kunnen sturen.

Wat begon als iets voor intern gebruik bleek al snel aan te slaan bij de klanten van het webbureau. En bij klanten van hun klanten. Dus besloten ze het softwarepakket verder door te ontwikkelen en beschikbaar te maken voor de markt die ze zagen. Met succes; inmiddels heeft Teamleader meer dan honderd medewerkers, drieduizend klanten en groeien ze exponentieel. Overigens vindt deze groei niet alleen plaats binnen België en Nederland, ook Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn aan het lijstje toegevoegd. En binnenkort volgen er nog meer landen binnen Europa.

interview-goddeke

Het geheim van Teamleader

Hoe het kan dat Teamleader zo snel groeit? Een combinatie van een goed product en een behoeftige markt, legt Sjoerd uit: “Er zijn nog veel te veel Excel-sheets in omloop bij bedrijven. Onnodig, want met de juiste tools kun je techniek inzetten om meer tijd over te houden voor dingen die er echt toe doen. Dat gaan steeds meer ondernemers inzien.”

Nog niet zo lang geleden hield het automatiseren van bedrijfsprocessen in dat een ondernemer zich aan een tijd- en geldrovend traject verbond. Tegenwoordig is het een kwestie van plug-and-play. “Wij hebben een bedrijf tot honderd medewerkers binnen een dag geactiveerd en binnen een maand volledig operationeel met Teamleader. Daarnaast zijn de kosten toegankelijk en transparant”, legt Sjoerd uit. Steeds meer ondernemers durven nu deze stap te nemen.

Wij hebben een bedrijf tot honderd medewerkers binnen een dag geactiveerd en binnen een maand volledig operationeel

Meedoen of thuisblijven

Scherp kijken naar basisprocessen binnen een bedrijf en automatiseren waar mogelijk is bovendien geen luxe meer, maar noodzaak. Want tien tegen één dat de concurrent die de stap neemt en daarmee sneller, beter en efficiënter kan werken. Want werken met Teamleader levert veel tijdwinst op en dat is tegenwoordig geen overbodige luxe. Bovendien: die tijdswinst wordt alleen maar groter als het aan deze ambitieuze club ligt.

Sjoerd: “We hebben het met Teamleader mogelijk gemaakt om de basisprocessen heel gemakkelijk te automatiseren en zijn nu dagelijks bezig om dat weer verder te optimaliseren. We zetten in op het doorontwikkelen van onze strategische pijlers, de essentiële processen. Dat betekent dat we die processen steeds beter maken en waar mogelijk verrijken en innoveren.” Om dit te kunnen doen, kijken ze ver vooruit. Want de technische ontwikkelingen staan alles behalve stil.

goddeke-teamleader

Kunstmatige Intelligentie en data-analyses als troef

“We houden de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld Artificial Intelligence en robotica scherp in de gaten. Waar het kan, adopteren we het gelijk. Zo richten we nu al automatisch gepersonaliseerde flows in die de nieuwe klant automatisch meenemen in het inrichten van Teamleader. Die flows zijn afgestemd op individuele voorkeuren en branche-informatie. Minder denken en minder hoeven doen. Of eigenlijk: vooral dat doen waar je waarde toevoegt. Daar helpen we bij. En dat streven we zelf ook steeds na.”

De grootste kans ligt volgens Sjoerd overigens in het slim omgaan met data-analyses. “Er is tegenwoordig zoveel data beschikbaar, maar in de analyse daarvan is nog heel veel winst te behalen. We kunnen zoveel leren door het slim doorploegen van alle datasets en vooral ook door zelflerende algoritmes in te richten die deze analyses voor ons maken. En natuurlijk gelijk in actie komen op basis van conclusies.”

Er is tegenwoordig zoveel data beschikbaar, maar in de analyse daarvan is nog heel veel winst te behalen

Zo denkt Sjoerd dat het binnenkort mogelijk is om niet alleen te zien welke klant belt, maar ook door middel van gespreksanalysesoftware te kunnen meten wat voor een bui de klant heeft. Dat is waardevolle informatie, soms zelfs van doorslaggevend belang.

teamleader-algemeen

Nog genoeg te doen dus. En nog genoeg winst te behalen. Sjoerd: “We roepen echt elke ondernemer op om de stap te nemen naar het automatiseren van basisprocessen. En daarna steeds een stapje verder te gaan, want dat levert echt veel winst op. Wij nemen deze ondernemers graag bij de hand. Vandaag én morgen.”

Teamleader is één van de vele leveranciers van CRM software die wij vergelijken op onze website. Ben je op zoek naar het juiste CRM systeem voor jou? Vergelijk dan de verschillende CRM softwareprogramma's.

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Steven Houkes - Appwiki expert
Geschreven door:
Steven Houkes
Appwiki expert

Steven maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet hij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt hij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products