1. Blog
  2. Teamleader: ondernemers verdienen meer tijd

Interview Teamleader: ondernemers verdienen meer tijd

Veel van de goede ideeën die we in Nederland en daarbuiten rijk zijn, komen voort uit een eigen behoefte. Of een eigen frustratie. Zo ook Teamleader; laagdrempelige software voor het managen van CRM, projectmanagement en de administratie. Teamleader wil ondernemers meer tijd geven om te doen wat er echt toe doet.

Sjoerd Göddeke, International Country Manager bij Teamleader legt aan Appwiki.nl uit hoe ze deze missie willen volbrengen.

Van intern pakket naar 3000 klanten

Vier jaar geleden werd de eerste versie van wat nu Teamleader is operationeel binnen het webbureau van de drie oprichters. Ze merkten dat de groei die het bureau doormaakte ervoor zorgde dat het overzicht op kritische processen lastiger werd. En niet alleen lastiger: ook tijdrovender. Omdat er op dat moment geen software voorhanden was die goed voorzag in wat zij nodig hadden, besloten ze het zelf te maken. Eisen? Makkelijk relatiebeheer, duidelijk projectmanagement en snel facturen kunnen sturen.

Wat begon als iets voor intern gebruik bleek al snel aan te slaan bij de klanten van het webbureau. En bij klanten van hun klanten. Dus besloten ze het softwarepakket verder door te ontwikkelen en beschikbaar te maken voor de markt die ze zagen. Met succes; inmiddels heeft Teamleader meer dan honderd medewerkers, drieduizend klanten en groeien ze exponentieel. Overigens vindt deze groei niet alleen plaats binnen België en Nederland, ook Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn aan het lijstje toegevoegd. En binnenkort volgen er nog meer landen binnen Europa.

interview-goddeke

Het geheim van Teamleader

Hoe het kan dat Teamleader zo snel groeit? Een combinatie van een goed product en een behoeftige markt, legt Sjoerd uit: “Er zijn nog veel te veel Excel-sheets in omloop bij bedrijven. Onnodig, want met de juiste tools kun je techniek inzetten om meer tijd over te houden voor dingen die er echt toe doen. Dat gaan steeds meer ondernemers inzien.”

Nog niet zo lang geleden hield het automatiseren van bedrijfsprocessen in dat een ondernemer zich aan een tijd- en geldrovend traject verbond. Tegenwoordig is het een kwestie van plug-and-play. “Wij hebben een bedrijf tot honderd medewerkers binnen een dag geactiveerd en binnen een maand volledig operationeel met Teamleader. Daarnaast zijn de kosten toegankelijk en transparant”, legt Sjoerd uit. Steeds meer ondernemers durven nu deze stap te nemen.

Wij hebben een bedrijf tot honderd medewerkers binnen een dag geactiveerd en binnen een maand volledig operationeel

Meedoen of thuisblijven

Scherp kijken naar basisprocessen binnen een bedrijf en automatiseren waar mogelijk is bovendien geen luxe meer, maar noodzaak. Want tien tegen één dat de concurrent die de stap neemt en daarmee sneller, beter en efficiënter kan werken. Want werken met Teamleader levert veel tijdwinst op en dat is tegenwoordig geen overbodige luxe. Bovendien: die tijdswinst wordt alleen maar groter als het aan deze ambitieuze club ligt.

Sjoerd: “We hebben het met Teamleader mogelijk gemaakt om de basisprocessen heel gemakkelijk te automatiseren en zijn nu dagelijks bezig om dat weer verder te optimaliseren. We zetten in op het doorontwikkelen van onze strategische pijlers, de essentiële processen. Dat betekent dat we die processen steeds beter maken en waar mogelijk verrijken en innoveren.” Om dit te kunnen doen, kijken ze ver vooruit. Want de technische ontwikkelingen staan alles behalve stil.

goddeke-teamleader

Kunstmatige Intelligentie en data-analyses als troef

“We houden de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld Artificial Intelligence en robotica scherp in de gaten. Waar het kan, adopteren we het gelijk. Zo richten we nu al automatisch gepersonaliseerde flows in die de nieuwe klant automatisch meenemen in het inrichten van Teamleader. Die flows zijn afgestemd op individuele voorkeuren en branche-informatie. Minder denken en minder hoeven doen. Of eigenlijk: vooral dat doen waar je waarde toevoegt. Daar helpen we bij. En dat streven we zelf ook steeds na.”

De grootste kans ligt volgens Sjoerd overigens in het slim omgaan met data-analyses. “Er is tegenwoordig zoveel data beschikbaar, maar in de analyse daarvan is nog heel veel winst te behalen. We kunnen zoveel leren door het slim doorploegen van alle datasets en vooral ook door zelflerende algoritmes in te richten die deze analyses voor ons maken. En natuurlijk gelijk in actie komen op basis van conclusies.”

Er is tegenwoordig zoveel data beschikbaar, maar in de analyse daarvan is nog heel veel winst te behalen

Zo denkt Sjoerd dat het binnenkort mogelijk is om niet alleen te zien welke klant belt, maar ook door middel van gespreksanalysesoftware te kunnen meten wat voor een bui de klant heeft. Dat is waardevolle informatie, soms zelfs van doorslaggevend belang.

teamleader-algemeen

Nog genoeg te doen dus. En nog genoeg winst te behalen. Sjoerd: “We roepen echt elke ondernemer op om de stap te nemen naar het automatiseren van basisprocessen. En daarna steeds een stapje verder te gaan, want dat levert echt veel winst op. Wij nemen deze ondernemers graag bij de hand. Vandaag én morgen.”

Teamleader is één van de vele leveranciers van CRM software die wij vergelijken op onze website. Ben je op zoek naar het juiste CRM systeem voor jou? Vergelijk dan de verschillende CRM softwareprogramma's.

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Gerelateerde artikelen

28 februari 2017

Waarom je retourneerbeleid meer is dan alleen een kostenpost

Interview Webshop

Waarom je retourneerbeleid niet alleen een kostenpost is? Het is een doorn in het oog van iedere webshophouder: teruggestuurde pakketjes.

17 februari 2017

Simplicate: bedrijfsprocessen écht beter maken

Interview

In januari van dit jaar bericht Simplicate over een explosieve groei: de omzet steeg met ruim vierhonderd procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

3 februari 2017

"Yoobi kiest voor flexibiliteit" Een interview met Vincent Egt

Interview

Yoobi kiest voor flexibiliteit en biedt dit als geen ander Een dappere beslissing in 2011 heeft Yoobi bepaald geen windeieren gelegd. De aanbieder van een uitgebreid softwarepakket voor bedrijfsoplos...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products