Kilometerregistratie met een app

Eenvoudig de beste kilometerregistratie software kiezen?

Dit is de beste kilometerregistratie software met een app. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste kilometerregistratie apps met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

e-Boekhouden.nl

Perfect voor ZZP'ers
Gratis voor starters
4,5 op Trustpilot
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Cartracker

(0)
Geen Dure Inbouwkosten
Test 30 Dagen Gratis
Maandelijks Opzegbaar
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Gekeurd voor ZZP & MKB
Automatisch in uw Mail
9+ Klantenbeoordeling
Proefperiode
30 dagen
Prijs
€ 4,49  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
Registreren via GPS
Eenvoudig & Innovatief
Gratis Mobiele App
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 4,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Efficiëntere planning
Fiscusproof
Uitgebreide rapportage
Proefperiode
geen
Prijs
€ 8,50  per maand
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Gratis te gebruiken
Auto Rittenregistratie
Download rapportages
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 2,99  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Gratis
Makkelijk in gebruik
Mobiele apps
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
 Gratis
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Medewerkers
Branche
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Kilometerregistratie app, vind en selecteer de beste!

De kilometerregistratie, niet de leukste administratie om bij te houden, maar met een kilometerregistratie app een fluitje van een cent. Het doen van de kilometerregistratie is van groot belang, want zonder kilometeradministratie krijg je geheid problemen met de Belastingdienst of je werkgever. Met gebruik van een app houd je eenvoudig de gereden kilometers bij.

Wat is de kilometerregistratie?

Kilometerregistratie omvat het bijhouden van de hoeveelheid privékilometers die je hebt gereden met de auto van de zaak. Per kalenderjaar mogen dit niet meer dan vijfhonderd kilometers zijn, anders krijg je te maken met een dure bijtelling. Dit is het bedrag dat bij je loon wordt opgeteld als je de auto van de zaak voor privékilometers gebruikt. De bijtelling omvat veelal 22% van catalogusprijs van de auto. Wanneer je een eigen bijdrage levert voor het privégebruik van de auto, dan wordt de bijtelling verminderd met deze bijdrage. Dit is ook het geval wanneer jouw werkgever een vergoeding betaalt voor het privégebruik van de auto. Is de eigen bijdrage of de vergoeding van de werkgever hoger dan de bijtelling, dan wordt de bijtelling nul. Kortom, wanneer je niet meer dan vijfhonderd kilometers per kalenderjaar rijdt en je dit overtuigend kunt bewijzen met je kilometeradministratie, dan is er geen sprake van bijtelling op je loon.

Ritten bijhouden met kilometer app

Rijd je privékilometers, dan is het dus van belang dat je de gereden kilometers registreert. Niet alleen handig wanneer de Belastingdienst Belastingdienst jouw gegevens opvraagt, maar ook voor je werkgever. Mocht je een boete krijgen, dan kan deze namelijk ook op je werkgever verhaalt worden. Met het bijhouden van de kilometerregistratie voorkom je hoge boetes. Een kilometerregistratie app biedt de mogelijkheid om de gereden kilometers eenvoudig bij te houden. Na een gereden rit kun je snel de ritgegevens invoeren. Zo heb je altijd kilometeradministratie die altijd up-to-date is.

Controle Belastingdienst

Op elk willekeurig moment kan de Belastingdienst jouw kilometeradministratie opvragen. Het is daarom verstandig om zorg te dragen voor een kilometerregistratie die up-to-date is. Elke gereden rit moet je registreren, zowel de privé- als de zakelijke kilometers. De Belastingdienst controleert altijd de waarheid van de kilometeradministratie. Dit wordt gedaan door het controleren van bijvoorbeeld routeplanners, (werk)agenda’s en garagenota’s. Daarnaast is het is van belang dat je kilometeradministratie zeven jaar lang bewaart. Een app voor kilometerregistratie biedt hiervoor een geschikte oplossing.

Eenvoudig met een gratis kilometerregistratie app

De kilometers registreren doe je natuurlijk met een app. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone op zak. Er zijn dan ook vele apps beschikbaar voor het bijhouden van de kilometerregistratie. Er zijn veel gratis kilometerregistratie apps verkrijgbaar, maar ook apps waar je een abonnement voor afsluit of een eenmalige betaling doet. Het is belangrijk om in je overweging mee te nemen dat je bij de keuze voor een betaalde app vaak meer en verschillende functies tot je beschikking hebt vergeleken met een gratis kilometerregistratie app.

Kilometerregistratie apps voor iPhone, Android of Windows phone?

Het verschilt vaak per telefoon welke apps je wel of niet kunt downloaden. Niet alle kilometerregistratie apps zijn beschikbaar voor zowel iPhone, Android en Windows phone. Bij het maken van een keuze voor de beste kilometerregistratie app, is het belangrijk om na te gaan of de gevonden kilometerregistratie app beschikbaar is voor jouw telefoon. Verder is het ook belangrijk om te letten op de kosten die aan de kilometer app verbonden zijn. De vele apps die als extra functie van de kilometerregistratie software worden aangeboden, zijn gratis of als onderdeel van een abonnement beschikbaar voor iPhone, Android en Windows phone.

Wat is het verschil tussen privé- en zakelijke kilometers?

De scheiding tussen privé- en zakelijke kilometers is soms lastig, maar de Belastingdienst heeft hier duidelijke regels voor opgesteld.

 • Zakelijke kilometers

De rit van je huis naar je werk, ook wel woon-werkverkeer genoemd, valt uiteraard onder de zakelijke kilometers. Hierbij gaat het dan wel om de ‘gebruikelijke’ route. Naast woon-werkverkeer vallen de ritten naar klanten ook onder de zakelijke kilometers.

 • Privékilometers

De privékilometers zijn alle overige kilometers; alle kilometers die je aflegt met de auto van de zaak en geen zakelijk karakter hebben. Je kunt in principe dus overal naar toe rijden met de auto van de zaak, maar dit kan oplopen tot een hoge bijtelling.

 • Omrijkilometers

Rijd je op weg van je werk naar huis nog even langs de supermarkt voor een aantal boodschappen, dan worden deze kilometer ook wel omrijkilometers genoemd. De omgereden kilometers vallen onder de privékilometers. De overige kilometers van die betreffende rit vallen onder de zakelijke kilometers.

Aandachtspunten voor de kilometerregistratie

Met het gebruik van een (gratis) kilometerregistratie app kun je eenvoudig aantonen dat je op kalenderjaarbasis niet meer dan vijfhonderd privékilometers rijdt. Een kilometerregistratie app moet in ieder geval mogelijkheid geven om de volgende punten in te voeren:

 • Het automerk;
 • Het kenteken;
 • De periode waarin je de auto tot beschikking hebt;
 • De kilometeradministratie.

Voor de kilometeradministratie vermeld je dan het volgende:

 • De datum van de rit;
 • Het vertrek- en aankomstadres;
 • De begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • Of de rit een privé of een zakelijk karakter heeft.

Hoe registreer ik mijn gereden ritten?

Let er op dat je enkele ritten registreert. Reis je van je woonadres naar je werkadres en weer terug, dan moet je twee verschillende ritten opnemen in je kilometeradministratie: de rit van je woonadres naar je werkadres en andersom.

Rijd je van je werk- of woonadres naar een afspraak en daarna weer terug, dan vermeld je deze twee adressen als vertrek- en aankomstadres. Als je een andere route rijdt naar je werk, dan de gebruikelijke route, moet je dit ook opnemen in de kilometeradministratie. Is dit bijvoorbeeld om een collega op te halen, dan valt dit onder de zakelijke kilometers. Ga je op ziekenbezoek bij familie, dan vallen deze omrijkilometers onder de privékilometers.

Breng je onder werktijd bijvoorbeeld even snel een bezoek aan de huisarts en ga je met de auto heen om tijd te besparen, dan is dat uit zakelijke overweging. Toch wordt dit niet zo beschouwd door de Belastingdienst, het huisartsbezoek zelf heeft namelijk geen zakelijk karakter.

Hoe selecteer je de beste kilometerregistratie app?

Bij het kiezen van een kilometerregistratie app kom je soms voor een ingewikkelde opgave te staan. Je kunt namelijk kiezen uit meerdere soorten kilometer apps. Iedere app biedt net weer andere toepassingen en functies, maar er kan ook veel overlap zijn tussen de apps onderling. Het is handig om een lijst op te stellen met jouw wensen en de voorwaarden waaraan de kilometerregistratie app moet voldoen. Met je wensenlijst bij de hand, kun je eenvoudig verschillende apps met elkaar vergelijken en zo de beste kilometerregistratie app selecteren. Ben je speciaal op zoek naar kilometerregistratie systeem voor ZZP'ers? Die vindt je hier

Relevante artikelen

csaba-balazs-603574-unsplash.jpg
27 februari 2024

Zo ondersteund een CRM jouw marketingcampagnes

Marketing automationCrm

CRM software is tegenwoordig van cruciaal belang voor marketing.

Lees meer 
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding

Eenvoudig software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste rittenregistratie software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste kilometerregistratie apps toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products