CRM met mailbox koppelen

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Eenvoudig de beste CRM software kiezen?

Bekijk het overzicht met alle CRM software aanbieders. Maak eenvoudig een voorselectie door je wensen aan te geven. Vergelijk de aanbieders vervolgens op prijs, functies en reviews. Wat CRM kan betekenen voor jouw business? Check dan ons artikel hoe je sales boost met CRM.

Bekijk alle aanbieders Boost sales met CRM

Waarom mailen vanuit een CRM systeem?

Vroeger werden er nog brieven gestuurd, maar tegenwoordig gaat (bijna) alles via de mail. Hoe handig zou het zijn om in één systeem alle gegevens van klanten te hebben staan en bovendien in dat systeem te kunnen mailen? Dan heb je direct alle gegevens bij de hand op het moment dat je wilt mailen. 

CRM software met mail mogelijkheden

Tegenwoordig kun je het mailverkeer in ieder CRM systeem eenvoudig opslaan. Grofweg heb je hiervoor 2 opties: pakketten met een ingebouwde mailfunctie of de mogelijkheid om te koppelen met je bestaande mailprogramma zoals Gmail of Outlook..

We leggen hieronder meer uit over de mogelijke koppeling van Microsoft Outlook met een CRM systeem.

Waarom Outlook koppelen met een CRM?

Tegenwoordig heb je CRM systemen die automatisch een binnenkomend mailtje toevoegen aan een bepaalde taak die open staat of aan een klantdossier. Zo hoef je zelf niets meer handmatig toe te voegen. Dit scheelt een hoop tijd en daarmee ook geld.

Verder kunnen binnengekomen mailtjes bij bepaalde CRM systemen makkelijk beantwoord worden. Door een koppeling met Outlook kan je bovendien makkelijk instellen dat een standaardantwoord wordt teruggestuurd. Handig!

Overstappen van mailserver? Niet nodig!

Doordat je je Outlook kunt koppelen aan het CRM systeem hoef je niet met het hele bedrijf over te stappen naar een nieuwe mailserver. Het kan dus lonen om voor een specifiek systeem te kiezen. Als er een mail binnenkomt kan deze bovendien gelijk als nieuwe taak worden ingesteld en aan iemand toe worden gewezen. Dit scheelt een hoop heen en weer mailen met collega's.

Een CRM systeem wat kan koppelen met Outlook of Gmail is niet alleen handig, maar verbetert ook de productiviteit binnen je bedrijf. Mensen in de organisatie zijn vaak gewend en bekend met Outlook en vinden dit prettig. Doordat je niet over hoeft te stappen, hoeven werknemers dus niet opnieuw te wennen aan een nieuw mailprogramma. Bovendien scheelt dit dus het geven van trainingen of cursussen om met een nieuw programma bekend te raken. 

Twijfel je nog over welk CRM systeem nu handig is voor jouw bedrijf, maar wil je sowieso een koppeling met Outlook? In dit CRM overzicht vind je diverse CRM systemen die koppelen met Outlook of Gmail. Doe er je voordeel mee!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products