1. Helpdesk
  2. Ticketsysteem

Ticketsystemen vergelijken?

Hier vind je een overzicht met de populairste ticketsystemen. Personaliseer het overzicht met de filters en vergelijk ticket software op prijs, functies en reviews.

Zendesk

Alle supportkanalen
Op één plek
Snelle Implementatie

Zendesk helpdesk software is ontworpen om klantenservice teams efficiënter te maken. Beheer en automatiseer eenvoudig alle contacten op één plek via alle mogelijke supportkanalen.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Freshservice

Eenvoudig inrichten
Makkelijk te beheren
Efficiënt te werk

Een verbluffend eenvoudige IT-servicedesk. Moderniseer uw IT en andere bedrijfsfuncties met een opvallend makkelijk te gebruiken IT dienstverlening in de cloud. Kies net als 20.000 anderen voor het gebruiksgemak van Freshservice!

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Freshdesk

AI chatbots
24/5 telefoonsupport
Geen leercurve

Freshdesk combineert de beste ticketing, selfservice en rapportagefuncties en is een in de cloud gebaseerde software voor klantondersteuning. Alle abonnementen hebben 24/7 e-mailondersteuning, en er is een gratis versie!

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Saysimple

Omnichannel team inbox
WhatsApp Business API
Vanaf 15 euro per user

Ontdek Saysimple, het gebruiksvriendelijke klantcontact platform dat al je kanalen combineert in één inbox. Communiceer via WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram DM, Google Business Messages, Email en meer!

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Trengo

Gedeelde Team Inbox
Makkelijk samenwerken
Automatiseren

Werk samen met collega's vanuit n gedeelde team inbox en communiceer met klanten via Email, WhatsApp, Messenger, SMS, Voice, Livechat en meer. Bouw binnen enkele minuten chatbots en automatiseer gesprekken via meerdere kanalen.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Omnidesk

Tijdslijn
Alle kanalen
Uitgebreide telefonie

Prijswinnende klantenservices kiezen voor Omnidesk. Dit Nederlandse bedrijf maakt klantcontact weer persoonlijk. Eén tijdlijn per klant, alle populaire kanalen, inclusief een telefoniekoppeling. Support en hosting in Nederland.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

CM.com

Chatbot
WhatsApp Business
Alle mobiele kanalen

Verbeter je klanttevredenheid en verrijk ieder gesprek met onze full-service cloud voor customer service. Handel alle gesprekken af vanuit één dashboard. Werk efficiënt samen tussen teams en automatiseer terugkerende verzoeken.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Support kanaal
Medewerkers
Extern
Intern
Extra kanalen
Integraties
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Je wilt het beste voor jouw bedrijf. Je wilt dat je een ticketingsysteem gebruikt die jouw werkzaamheden vergemakkelijkt. Daarvoor wil je niet alleen weten wat het is, maar ook hoe het werkt. Ga je voor een open source support system?

Stel je een customer support team samen die het met z’n allen wel gaan oplossen? Of wil je liever een gratis ticket systeem of een online ticketing systeem.

Inhoudsopgave

Zeker weten dat je het ticket systeem kiest dat het beste bij jouw bedrijf en vraagstuk past? Dat het juist jouw klantenservice verbetert? Vergelijk dan de verschillende systemen, maak je eigen top 3 en kies de beste. Allemaal via Appwiki. 

Vergelijk ticket systemen

De keuze is reuze en jij zoekt het beste ticketsysteem dat jouw helpdesk optimaal laat functioneren. Snappen we helemaal. Lees snel verder en ontdek alle onderdelen binnen klantvriendelijkheid en de verschillende ticketing systemen die er zijn.

Een ticketsysteem, wat is dat?

Ticketing software is bedoeld om een helpdesk gestroomlijnd te laten werken. Komt er een nieuwe vraag binnen, dan wordt aan dit onderwerp een zogenaamd ticket bevestigd. Zo kun je gemakkelijk het verloop van een gesprek volgen en zo dus een klant de persoonlijke aandacht geven die hij verdient.

Een ticketsysteem is de oplossing voor vele ondernemers. Het is een must have binnen elk bedrijf dat het belangrijk vindt om te bouwen aan klantenrelaties. Het is een platform, vaak op de website, waar alle vragen van verschillende kanalen bij elkaar komen. Vervolgens wordt aan een nieuw binnenkomende vraag met een bepaald onderwerp een zogenaamde ticket gebonden.

Op deze manier worden vragen al door een eerste selectieronde gesorteerd.

Je kunt per ticket aangeven of er sprake is van een hoge of een lagere prioriteit en door wie de opvolging geregeld moet worden. Andere zaken die je kunt zien zijn bijvoorbeeld:

  • De status van de communicatie (nieuw, bezig, afgerond)
  • Wanneer er voor het laatst op de klant gereageerd is.
  • Je kunt ook gemakkelijk zien wie de verantwoordelijke medewerker is voor het gesprek.

Kortom, alle data van een gesprek met een klant wordt opgeslagen, zodat je ieder moment de mogelijkheid hebt om de data in te zien. In de basis kun jij alle informatie die customer service nodig heeft samenvatten in één systeem.

Data opslaan ticket systeem

Via welk kanaal heeft de klant zich gemeld? Die informatie wordt in het ticket systeem voor de helpdesk opgeslagen. Kunnen zij daarna het ticket verwerken en oplossen. Zonder waardevolle informatie te vergeten of mis te lopen.

Belangrijke voordelen en functies van een support ticket systeem

Elk bedrijf dat te maken heeft met customer conversation, een service desk en klantenservice is gebaat bij een ticket software helpdesk systeem. Met een helpdesk ticket systeem weet iedereen welke vragen er zijn binnengekomen en hoe die opgelost worden.

Met een ticket systeem stroomlijn je vragen en zorg je ervoor dat je deze overal kunt inzien en beantwoorden. Jouw customer experience team kan overal in het systeem kijken en tickets inschieten die vanuit de website binnenkomen (vaak roep je op om ‘via onze website contact op te nemen’ of via social media). Die wil je bundelen en ervoor zorgen dat je dit gemakkelijk vastlegt.

Daarnaast krijg je waardevolle inzichten in het functioneren van een team. Hoe snel worden vragen beantwoord of blijven tickets lang openstaan? Wie als bedrijf succes wil hebben zal veel zaken willen automatiseren.

Dat kan je doen door middel van marketing automation, maar ook door taken in het online ticketsysteem te automatiseren. Denk aan een automatische reactie bij een live chat en het al eerst beoordelen van de waarde van de vraag voor er iemand van het team aan de beurt is.

Met een goed ticketing systeem kun je jouw klantcontact verbeteren. En dat niet alleen, je kunt ook waardevollere verbintenissen aangaan en je klanten behouden.

Ticketing software in de cloud

Een ticketsysteem is een must have voor ieder bedrijf dat het belangrijk vindt om snel en effectief met klantenrelaties om te gaan. Het voordeel aan een ticketsysteem is bovendien dat het via de cloud kan.

Als je voor je werk veel onderweg bent, maar nog wel een goed contact met al je klanten wilt hebben is een ticketsysteem in de cloud een goede uitkomst. Veel ontwikkelaars van ticketing software maken het mogelijk om het systeem geheel online te gebruiken. Ze hebben daarvoor apps ontwikkeld, zodat je ook op je mobiel of tablet in contact kunt staan met je klanten. Het is een oplossing die tegelijkertijd erg simpel en erg elegant is.

Onderweg inzicht in de tickets in de app van het systeem

Het hebben en gebruiken van een ticketsysteem heeft veel voordelen. Zoals gezegd is een ticketsysteem heel geschikt om doeltreffende communicatie met je klanten aan te houden. Ticketing software is ontworpen door mensen die verstand hebben van helpdesk software. Ticket software is daarom ontworpen met de focus op gebruiksvriendelijkheid.

Er zijn dan ook ticket systemen die te integreren zijn met andere programma’s, zoals Exchange en Dropbox. Dit maakt het extra makkelijk om bestanden toe te voegen om zaken te verduidelijken aan klanten.

Is er sprake van een probleem dat directe aandacht vereist? Dan geeft het ticketsysteem aan dat er actie ondernomen moet worden. Sommige ticket software is dan ook speciaal gericht op IT problematiek.

De kosten van een ticket systeem

Hoe meer functionaliteiten je binnen het systeem hebt, hoe duurder het systeem is. Dat is in de basis de regel voor elk type software dat je aanschaft. Ook een ticket systeem kan in de basis zo vorm worden gegeven dat je het duurder of goedkoper voor jezelf maakt.

Wil je dat het systeem integreert met andere programma’s en systemen? Dan betaal je vaak wat meer voor die integraties. Wil je precies zien waar jouw tickets vandaan komen en welk kanaal voor de meeste tickets zorgt? Met een ‘add-on’ kun je vaak je ticketsysteem uitbreiden zodat je dit allemaal kunt zien.

Ticketing software gratis proberen

Nu je een beeld hebt van hoe ticketing software werkt, kun je kiezen welk programma je het liefst zou willen gebruiken. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een tip voor je: probeer eerst eens één of meerdere ticketsystemen in de vorm van trial versies.

Met een gratis ticket systeem word je stapsgewijs bekend gemaakt met hoe het allemaal werkt. Bekijk ook eens een demo, en je zult zien wat er allemaal mogelijk is. Ticket software is er in verschillende vormen, maar het staat vast dat je ermee zult uitblinken in klantvriendelijkheid.

Hoe vergelijk en kies je de support ticketing software?

Bij het selecteren van ticketing software is het belangrijk om te kijken naar welke functies je allemaal nodig hebt. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je een systeem kiest waarmee je direct vragen van klanten kunt beantwoorden.

Wil je meerdere gebruikers bevoegd maken om voor de helpdesk te werken? Dan is het belangrijk dat je een ticketing software pakket aanschaft met meerdere licenties. Sommige aanbieders kiezen voor een vaste prijs voor een oneindig aantal gebruikers.

Andere aanbieders houden het op een vaste prijs per gebruiker. Wat voor jou het meest voordelig is, hangt dus af van jouw situatie.

Door de volgende stappen te doorlopen, zul je op de juiste manier de verschillende ticketsystemen met elkaar vergelijken en weet jij dat je de juiste keuze maakt. We helpen je graag met het maken van een keuze.

Stap 1: Bekijk de aanbieders die je hierboven uitgelicht ziet staan.

Stap 2: Maak een voorselectie door jouw bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte aan te geven.

Stap 3: Bepaal de functies die je nodig hebt, zodat je niet een te groot of te klein ticket systeem aanschaft.

Stap 4: Maak een top drie van ticketing systemen op basis van de functionaliteiten, reviews, prijzen en mogelijkheden.

Stap 5: Probeer de systemen uit. Veel bieden je de mogelijkheid om een proefperiode af te sluiten zodat je gratis het ticket systeem kunt beoordelen.

Stap 6: Evalueer jouw top drie, beoordeel en maak een keuze via de Appwiki vergelijker!

Zeker weten dat je het ticket systeem kiest dat het beste bij jouw bedrijf en vraagstuk past? Dat het juist jouw klantenservice verbetert? Vergelijk dan de verschillende systemen, maak je eigen top 3 en kies de beste. Allemaal via Appwiki. 

Vergelijk ticket systemen

Relevante artikelen

charles-deluvio-456508-unsplash.jpg
18 oktober 2023

Waarom een chatbot? Alle voordelen op een rij!

HelpdeskChatCustomer support

Het belang van chatbots neemt toe. Wat zijn de voordelen van een chatbot voor jouw bedrijf?

Lees meer 
15 februari 2021

10 best practices. Plaats een chat op je website

HelpdeskChatCustomer supportWebsite
Products