DMS systemen vergelijken

Vergelijk de beste DMS systemen

Wil je orde scheppen in je administratie? Dan is een DMS systeem dé oplossing. Met DMS software digitaliseer je jouw archief en sla je al je documenten centraal op. Zo raak je nooit meer een belangrijk document kwijt en bespaar je veel tijd op het zoeken naar documenten.

HoorayHR

Stel Herinneringen in
digitaal ondertekenen
Inclusief HR features!
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Exact

Geïntegreerd systeem
Efficiënt samenwerken
Documentmanagement
Proefperiode
geen
Meer informatie
Super eenvoudig
Werkt voor elk team
Gratis proefaccount
Proefperiode
14 dagen
Prijs
$ 9,80  per maand
Meer informatie
Meer informatie
AFAS Pocket App
Eén ERP-oplossing
Standaard koppelingen
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Prof. klantenportaal
Eigen beheerportaal
Eén-op-één verbinding
Proefperiode
14 dagen
Prijs
€ 0,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Ruim 24.000 gebruikers
Zelflerende software
Snelle implementatie
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Overzichtelijk
Overal te gebruiken
Efficiënt
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wat is een document management systeem? 

Een DMS systeem schept orde in de gigantische hoeveelheid documenten waarmee je te maken krijgt wanneer je ondernemer bent. Het systeem helpt je de informatie te kanaliseren door documenten op één centraal punt op te slaan. Het maakt niet uit wat voor bestandstype het is. Een document management systeem is uitgerust met een sterke zoekfunctie zodat je documenten snel kunt vinden. Je beheert zo niet alleen je documenten, ook kun je jouw administratie bewaren

Wat zijn de voordelen van een DMS?

Naast dat je veel tijd bespaart op het zoeken naar het juiste document, zijn er nog een aantal andere voordelen die een DMS jou biedt:

Met document management kun je makkelijk je archief digitaliserenArchief digitaliseren 

Wanneer je nog een ‘papieren administratie’ hebt ondersteunt DMS software allereerst jouw administratie te digitaliseren. Door middel van OCR (Optical Character Recognition) kun jouw papieren documenten scannen. De software herkent de getallen en afbeeldingen die op het document staan en zet deze vervolgens om in een digitaal document en archiveert het document. 

Overal bij je documenten kunnen

Omdat de DMS software in de cloud staat, kunnen medewerkers altijd bij een document komen. Je hoeft dus niet meer op kantoor te zijn om in een bepaald document te kunnen werken. Dit is vooral heel handig wanneer je medewerkers hebt die veel op pad zijn of thuis werken. 

Versiebeheer

Een document management systeem maakt het mogelijk om tegelijk te werken in hetzelfde document. Er kan dan verwarring ontstaan over wat nou de definitieve versie van het document is. Een DMS helpt je onderscheid te maken tussen conceptdocumenten en definitieve documenten. Wanneer je tevreden bent met het document en deze definitief is, wordt het document als ‘definitief’ gelabeld. In een log worden alle veranderingen aan het document bijgehouden. Zo weet je precies wie wat en wanneer iets heeft aangepast in het document. Ook kun je een oudere versie van het document inzien of terugzetten. 

Contractmanagement

Sommige DMS software beschikken over een contractmanagementmodule. Hiermee kun je eenvoudig contracten beheren. Je vergeet nooit meer dat een contract afloopt. Het document management systeem stuurt de contractbeheerder een namelijk e-mail wanneer een contract afloopt. Zo blijf je altijd op de hoogte en worden er niet onnodig contracten stilzwijgend verlengd.

Wat is het beste DMS systeem voor mijn bedrijf?

Voordat je een DMS aanschaft moet je goed nadenken over wat je precies wilt met DMS software. Wil je jouw archief digitaliseren? Kies dan voor een document management systeem met een geïntegreerde OCR-functie. Wil je jouw contracten perfect beheren. Kies dan voor een DMS systeem met een contractbeheermodule. Let er ook goed op dat je een DMS pakket kiest dat het beste geschikt is voor jouw branche.  
 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products