1. Blog
  2. Visma verovert de Nederlandse markt

Ivo Bodenstaff over de missie en ambities van Visma Software

Visma Software BV, onderdeel van de Noorse multinational Visma AS, is al dertig jaar actief op de Nederlandse businesssoftwaremarkt. Het bedrijf heeft in Nederland ruim 30.000 klanten in het MKB en de grootzakelijke markt. Internationaal zijn dat er meer dan 600.000. Een grote club dus, met veel kennis en ervaring. Wat drijft Visma en welke ambities hebben ze? We spreken Ivo Bodenstaff, marketing director bij Visma.

Typische ondernemersoplossing

Eind 2015 komt Visma met cloudoplossing Visma eAccounting, online software voor boekhouding en facturatie, inclusief een gratis app en website en de mogelijkheid om snel en voordelig een geïntegreerde webshop te gebruiken. Bij Visma houden ze van ondernemers en Visma eAccounting is dan ook typisch een ondernemersoplossing. “Dit pakket is niet nieuw, in andere landen waar Visma actief is, draaide het al met veel succes. We hebben het aangepast aan specifieke eisen en wensen van de Nederlandse markt. Zo hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat het naadloos aansluit op koppelingen met Nederlandse banken. Toen zijn we gestart en het loopt erg goed”, vertelt Ivo.

Meer dan online boekhouden

Visma eAccounting is meer dan online boekhouden en daarmee ook onderscheidend in de markt. Ivo: “We bieden naast facturatie bijvoorbeeld ook een webshop aan. Iets wat veel van onze klanten erg waarderen, helemaal omdat dan alles naadloos koppelt. Daarnaast bevat ons pakket ook urenregistratie en we zijn nog elke dag bezig met het toevoegen van waardevolle nieuwe functionaliteiten voor ondernemers.” De gratis app is één van de andere pluspunten: de ondernemer heeft daarmee op elk moment inzicht in zijn financiële situatie, alle klantgegevens, de inkomende orders uit de webshop en kan zelfs vanuit de app direct facturen aanmaken en versturen. Ideaal voor de mobiele ondernemer die klanten bezoekt.

We zijn nog elke dag bezig met het toevoegen van waardevolle nieuwe functionaliteiten voor ondernemersIvo Bodenstaff

Liefde voor ondernemers

Liefde voor ondernemers betekent bij Visma ook echt liefde voor ondernemers. Concreet houdt dat in dat ze het ondernemerschap flink promoten. Dat begint al bij scholieren. “Onze producten worden ook in het onderwijs gebruikt, bijvoorbeeld in het mbo waar veel ondernemers in de dop zitten. Via het programma ‘Zeker van je Zaak’ van Jong Ondernemen maken ze kennis met het administratieve gedeelte van ondernemen. Want: hoe zet je een goede boekhouding op als je straks bijvoorbeeld een eigen kapsalon hebt? Doorslaggevend voor het succes van een ondernemer en daarom vinden we het belangrijk dat ze er al vroeg over na gaan denken”, legt Ivo uit.

interview-visma-ivo-bodenstaff

Ook de Hogeschool van Amsterdam maakt gebruik van de producten van Visma om in een minor ondernemerschap een financieel kader te kunnen bieden. “We willen het aspect van administratie makkelijk maken voor ondernemers en twijfelaars laten zien wat het precies inhoudt. Dat het dus niet moeilijk hoeft te zijn, maar wel heel erg belangrijk is. Daarom bieden we onze klanten ook e-learning en in-app support om ze maximaal te ondersteunen bij het gebruik van Visma eAccounting.”

Onze producten worden ook in het onderwijs gebruikt, bijvoorbeeld in het mbo waar veel ondernemers in de dop zittenIvo Bodenstaff

Advies op basis van software

Visma in Nederland groeit snel en daar is een reden voor. “Ons grote voordeel is dat we een groot internationaal research- en developmentteam achter ons hebben staan en dus snel kunnen inspelen op vragen vanuit de markt. En we draaien al lang mee, daardoor kennen we de behoeften van ondernemers goed.”

Maar naast deze ondernemers is Visma ook heel goed bekend met een andere doelgroep. Ivo: “We hebben al meer dan twintig jaar een nauwe samenwerking met accountants- en administratiekantoren. Zij zijn ook afnemer van onze software en sluiten vervolgens hun klanten weer aan. Voor ondernemers is het echt handig om zoveel mogelijk geautomatiseerd hun boekhouding te kunnen doen en hun financieel adviseur vervolgens op basis van de cijfers goede adviezen te laten geven. Dat is ook waar de kracht zit van dat soort specialisten natuurlijk.”

We hebben een groot internationaal research- en developmentteam achter ons staan en kunnen dus snel kunnen inspelen op vragen vanuit de marktIvo Bodenstaff

Automatiseren waar dat kan

De toekomst gaat er steeds geautomatiseerder uitzien volgens Ivo. Ook bij Visma kijken ze steeds naar hoe ze ondernemers zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen laten werken: “Als iets geautomatiseerd kan worden, doen we dat. En dat zal alleen maar meer worden. Wat we ook zien, is een groeiende behoefte aan apps. Men wil toch steeds meer kunnen vanaf andere devices dan de pc of laptop, dus ook daar zijn we mee bezig. Dat zien we dan vooral als kleine stukjes van het proces aanbieden in een geïsoleerde app, zodat er niet een heel systeem hoeft te worden opgestart voor die ene taak. Ook dat draagt weer bij aan snel en efficiënt werken.”

Aantrekkelijk prijsmodel

Het boekhoudprogramma van Visma moet zo toegankelijk mogelijk zijn voor ondernemers en ze vooral tijd besparen benadrukt Ivo tenslotte. “We kiezen bewust voor een aantrekkelijk prijsmodel. Daarbij zetten we echt in op waarde toevoegen en het klanten zo gemakkelijk mogelijk maken. Zo hoeft een ondernemer zich met een cloudoplossing niet druk te maken om back-ups en updates. Dat gaat allemaal vanzelf!”

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Gerelateerde artikelen

10 oktober 2023

Hoe CRM software jouw verkopen een boost geeft

Offerte Crm

CRM software zorgt voor meer sales. De software biedt je efficiëntie en inzicht, maar maakt je ook effectiever in het verkoopproces.

30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

Administratie Boekhouding

Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

10 december 2020

Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Wat past bij jou?

Excel Boekhouding

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products