De beste verlof apps voor een eenvoudige verlofregistratie (2019)

Als bedrijf ontkom je er niet aan, de verlofregistratie. Medewerkers hebben immers recht op een aantal verlofdagen, van vakantiedagen tot ATV-dagen. Dit wil je natuurlijk overzichtelijk bijhouden, zowel voor jou als werkgever maar ook zodat jouw medewerkers inzicht hebben in het aantal verlofdagen dat zij nog open hebben staan. 

Maar hoe zorg je hiervoor?

Een handig hulpmiddel hierbij is een verlof app. Hiermee houd jij verlofregistratie online heel eenvoudig bij. Medewerkers vragen zo gemakkelijk en snel verlof aan en ook voor jouw als leidinggevende is de goedkeuring hiervan zo gepiept. 

Wij zetten de beste verlof apps voor de verlofadministratie voor je op een rij. Daarnaast vertellen we hoe het aanvragen van verlof met een app werkt en wat de bijbehorende stappen zijn.

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

1. Yoobi

Yoobi maakt en levert cloud software voor CRM, projectmanagement en registratie van uren, verlof- en afwezigheid, rusttijden, onkosten en kilometers. Wij optimaliseren het proces van urenregistratie naar facturatie. Meer controle met minder handelingen.

Verlofregistratie
Urenregistratie
Personeelsplanning

Prijs: per licentie €3,89
Reviews: 8.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. Hooray HR

Hooray is de HR-tool die organisaties helpt om taken rondom personeelsdossiers, verlof, verzuim, overuren en contracten te stroomlijnen. In één simpele omgeving hou jij overzicht over jouw teams. Samen met je collega's heb je toegang tot de app en automatiseert Hooray jouw HR-proces. Zo maak jij iedereen in jouw team blij!

Geen aansluitkosten
AVG-proof en veilig
Plug and play!

Prijs: maandelijks €4,00
Reviews: geen
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster helpt u eenvoudig uw personeelsplanning geheel online af te handelen. Het maken van een rooster wordt zeer eenvoudig doordat in één oogopslag duidelijk is wie u het best op welke dienst kunt inzetten. Zijn alle diensten eenmaal ingeroosterd, dan deelt u het rooster met twee klikken met al uw personeelsleden.

Verzuim registratie
Verlof snipperkaart
Bedrijfsplanning

Prijs: vanaf €3,00
Reviews: 8/10
Bekijk reviews 

4. Nmbrs

Nmbrs is een internationaal HR & Payroll platform dat ondersteunt bij de dagelijkse HR taken. Middels hun open API kun je Nmbrs veilig en eenvoudig koppelen aan bestaande en nieuwe applicaties voor een perfecte digitale strategie. Met Nmbrs kun je je medewerkers goed bij de organisatie betrekken en geef je ze altijd en overal toegang tot belangrijke HR informatie.

Eenvoudig te koppelen
Ongekend efficiënt
Betrekt je medewerkers

Prijs: vanaf €49,00
Reviews: geen
Bekijk reviews 

5. Humanwave

Humanwave is het eerste totale HR-pakket voor ondernemers in het MKB op de Nederlandse markt waar naast personeelszaken, ook salarissen, personeelsplanning, taken en uren online centraal op 1 plek staan. Humanwave zet de mens centraal in de onderneming. Zij zijn ervan overtuigd dat elke ondernemer met de beste online HR software beter kan aanpassen op wie wanneer wat doet, het functioneren van medewerkers en de verbetering van de onderlinge samenwerking. Om op deze manier efficiency voordelen te behalen. Humanwave is gemaakt door ondernemers voor ondernemers.

100% digitaal werken
Tijd besparen
Betrokken medewerkers

Prijs: vanaf €3,00
Reviews: geen
Bekijk reviews 

Meer verlof apps 

In de lijst hierboven staan de 5 beste verlof apps. Benieuwd welke verlof- en verzuimapplicaties er nog meer zijn? Bekijk dan hier alle verlofsoftware en maak gebruik van de vergelijktool. Vertel ons over je bedrijf en wij maken eenvoudig een voorselectie. Je kunt vervolgens eenvoudig een persoonlijke top 3 maken. Vergelijk de verlof apps met elkaar en vind de beste app voor jou.

Alle verlof apps vergelijken?

Hoe werkt het aanvragen van verlof met een app?

Wellicht vraag je jezelf af hoe het aanvragen van verlof met een app nu precies in z'n werking gaat. Welke stappen moeten jouw medewerkers nemen en wat moet jij als leidingsgevende nog precies doen? 

Stap 1: Download the app en log in met je gegevens

Zowel medewerkers en leidinggevende downloaden de app op de smartphone of tablet en loggen vervolgens in met hun emailadres en wachtwoord.

Stap 2: Vraag verlof aan

Medewerkers vragen vanuit huis, onderweg of op werk verlof aan. Het enigste wat de medewerker hoeft te doen is de juiste dag(en) te selecteren, het type verlof in te vullen, het aantal uur in te voeren en tot slot een korte omschrijving toe te voegen. Druk hierna op verzenden en de verlofaanvraag is verstuurd. 

Stap 3: Keur de verlofaanvraag goed

Nadat de medewerker de verlofaanvraag heeft verstuurd, krijg jij als werkgever een notificatie van de aanvraag en kan je deze direct goedkeuren (of afkeuren). De medewerker ontvangt op zijn beurt weer bericht van de goedgekeurde (of afgekeurde) aanvraag. 

Stap 4: Houd inzicht

Via de app is het voor zowel leidinggevende als medewerkers heel eenvoudig inzicht te houden in de verlofadministratie. Benieuwd hoeveel vakantiedagen een medewerker nog open heeft staan? Je hoeft alleen de app er bij te pakken en hebt meteen antwoord! Als leidinggevende zie je een compleet overzicht van de vakantiedagen van alle medewerkers.

Klinkt eenvoudig toch? 

En dat is het ook! Dus voortaan houd jij de verlofregistratie eenvoudig online bij. 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products