De beste verlof apps voor een eenvoudige verlofregistratie (2019)

Als bedrijf ontkom je er niet aan, de verlofregistratie. Medewerkers hebben immers recht op een aantal verlofdagen, van vakantiedagen tot ATV-dagen. Dit wil je natuurlijk overzichtelijk bijhouden, zowel voor jou als werkgever maar ook zodat jouw medewerkers inzicht hebben in het aantal verlofdagen dat zij nog open hebben staan. 

Maar hoe zorg je hiervoor?

Een handig hulpmiddel hierbij is een verlof app. Hiermee houd jij verlofregistratie online heel eenvoudig bij. Medewerkers vragen zo gemakkelijk en snel verlof aan en ook voor jouw als leidinggevende is de goedkeuring hiervan zo gepiept. 

Wij zetten de beste verlof apps voor de verlofadministratie voor je op een rij. Daarnaast vertellen we hoe het aanvragen van verlof met een app werkt en wat de bijbehorende stappen zijn.

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

1. Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster helpt u eenvoudig uw personeelsplanning geheel online af te handelen. Het maken van een rooster wordt zeer eenvoudig doordat in één oogopslag duidelijk is wie u het best op welke dienst kunt inzetten. Zijn alle diensten eenmaal ingeroosterd, dan deelt u het rooster met twee klikken met al uw personeelsleden.

Verzuim registratie
Verlof snipperkaart
Bedrijfsplanning

Prijs: vanaf €3,00
Reviews: 8/10
Bekijk reviews 

2. Yoobi

Yoobi maakt en levert cloud software voor CRM, projectmanagement en registratie van uren, verlof- en afwezigheid, rusttijden, onkosten en kilometers. Wij optimaliseren het proces van urenregistratie naar facturatie. Meer controle met minder handelingen.

Verlofregistratie
Urenregistratie
Personeelsplanning

Prijs: per licentie €3,89
Reviews: 8.4/10
Bekijk reviews 

3. Rework Apps

Het jonge bedrijf Rework Apps heeft als ambitie om in de komende jaren een brede set applicaties te bouwen. Daarmee willen ze het werken binnen kleine en middelgrote organisaties eenvoudiger maken. VerlofApp is in 2011 gelanceerd met een sterke focus op gebruiksvriendelijkheid.

Duidelijk overzicht
Scherp geprijsd
Simpel en snel

Prijs: maandelijks €1,00
Reviews: geen
Bekijk reviews 

4. Haaer

Voor het MKB, start-ups en grote corporaties heeft Haaer de beste software om verlofdagen gemakkelijk en snel te registreren. Ze hebben een slimme verlofapp en een overzichtelijke webapplicatie ontwikkeld. Met deze applicaties zijn medewerkers minder tijd kwijt met het indienen van uren, declaraties en verlof aanvragen. Daarnaast zijn leidinggevende minder tijd kwijt aan de goedkeuring en het overzichtelijk maken van alle verschillende documenten en excel sheets.

Gebruikersvriendelijk
Snel starten
Overzichtelijk en snel

Prijs: vanaf €2,00
Reviews: geen
Bekijk reviews 

5. Vrijedagen

Compete Software B.V. heeft een product: Vrijedagen. Deze software is een onderdeel van Compete automatisering (website). Ze zijn deskundig op het gebied van software en hardware. Compete is al sinds 2005 bezig met een geautomatiseerd systeem voor verlofregistratie. Geen administratieve rompslom, losse briefjes, handmatige verwerking etc. zijn de afgelopen jaren door ons meegenomen in de ontwikkeling.

Mobiele app
Gebruikersvriendelijk
Efficiënt

Prijs: maandelijks €1,25
Reviews: geen
Bekijk reviews 

Meer verlof apps 

In de lijst hierboven staan de 5 beste verlof apps. Benieuwd welke verlof- en verzuimapplicaties er nog meer zijn? Bekijk dan hier alle verlofsoftware en maak gebruik van de vergelijktool. Vertel ons over je bedrijf en wij maken eenvoudig een voorselectie. Je kunt vervolgens eenvoudig een persoonlijke top 3 maken. Vergelijk de verlof apps met elkaar en vind de beste app voor jou.

Alle verlof apps vergelijken?

Hoe werkt het aanvragen van verlof met een app?

Wellicht vraag je jezelf af hoe het aanvragen van verlof met een app nu precies in z'n werking gaat. Welke stappen moeten jouw medewerkers nemen en wat moet jij als leidingsgevende nog precies doen? 

Stap 1: Download the app en log in met je gegevens

Zowel medewerkers en leidinggevende downloaden de app op de smartphone of tablet en loggen vervolgens in met hun emailadres en wachtwoord.

Stap 2: Vraag verlof aan

Medewerkers vragen vanuit huis, onderweg of op werk verlof aan. Het enigste wat de medewerker hoeft te doen is de juiste dag(en) te selecteren, het type verlof in te vullen, het aantal uur in te voeren en tot slot een korte omschrijving toe te voegen. Druk hierna op verzenden en de verlofaanvraag is verstuurd. 

Stap 3: Keur de verlofaanvraag goed

Nadat de medewerker de verlofaanvraag heeft verstuurd, krijg jij als werkgever een notificatie van de aanvraag en kan je deze direct goedkeuren (of afkeuren). De medewerker ontvangt op zijn beurt weer bericht van de goedgekeurde (of afgekeurde) aanvraag. 

Stap 4: Houd inzicht

Via de app is het voor zowel leidinggevende als medewerkers heel eenvoudig inzicht te houden in de verlofadministratie. Benieuwd hoeveel vakantiedagen een medewerker nog open heeft staan? Je hoeft alleen de app er bij te pakken en hebt meteen antwoord! Als leidinggevende zie je een compleet overzicht van de vakantiedagen van alle medewerkers.

Klinkt eenvoudig toch? 

En dat is het ook! Dus voortaan houd jij de verlofregistratie eenvoudig online bij. 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products