De beste verlof apps voor een eenvoudige verlofregistratie

Als bedrijf ontkom je er niet aan, de verlofregistratie. Medewerkers hebben immers recht op een aantal verlofdagen, van vakantiedagen tot ATV-dagen. Dit wil je natuurlijk overzichtelijk bijhouden, zowel voor jou als werkgever maar ook zodat jouw medewerkers inzicht hebben in het aantal verlofdagen dat zij nog open hebben staan. 

Maar hoe zorg je hiervoor?

Een handig hulpmiddel hierbij is een verlof app. Hiermee houd jij verlofregistratie online heel eenvoudig bij. Medewerkers vragen zo gemakkelijk en snel verlof aan en ook voor jouw als leidinggevende is de goedkeuring hiervan zo gepiept. 

Wij zetten de beste verlof apps voor de verlofadministratie voor je op een rij. Daarnaast vertellen we hoe het aanvragen van verlof met een app werkt en wat de bijbehorende stappen zijn. Ook staan we stil bij de verlofregistratie. 

Laura Maatman
Office Manager

  1. Deel

  Deel is a cloud-based payroll and compliance software that simplifies international hiring for businesses of all sizes. With automated onboarding, payroll, and compliance, companies can hire anyone, anywhere in just a few minutes.

  Betaal in 150+ landen
  API & Integraties
  Simple flat pricing

  Prijs: maandelijks €49,00
  Reviews: 8.9/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. HoorayHR

  HoorayHR is de intuïtieve alles-in-een HR-tool die jou helpt om het HR-proces van jouw organisatie te stroomlijnen. Bespaar direct tijd met onze slimme features; o.a. verlofregistratie, verzuimregistratie, personeelsdossiers, documentenbeheer, bedrijfsmiddelenbeheer, contractbeheer, overuren en slimme koppelingen met bijvoorbeeld je loonpakket.

  Alles in 1 pakket
  Employee self service
  Nederlandse helpdesk

  Prijs: maandelijks €5,00
  Reviews: 9.6/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  3. Shiftbase

  Shiftbase is software voor het maken van werkroosters, het bijhouden van de urenregistratie en het registreren van afwezigheid. Met Shiftbase maak je sneller en eenvoudiger goede werkroosters en heb je meer grip op je loonkosten.

  Bespaar 30% loonkosten
  Geen opstartkosten
  Maandelijks opzegbaar

  Prijs: maandelijks €0,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  4. Yoobi

  Yoobi maakt en levert cloud software voor CRM, projectmanagement en registratie van uren, verlof- en afwezigheid, rusttijden, onkosten en kilometers. Wij optimaliseren het proces van urenregistratie naar facturatie. Meer controle met minder handelingen.

  Verlofregistratie
  Urenregistratie
  Personeelsplanning

  Prijs: per licentie €4,68
  Reviews: 9/10
  Bekijk reviews 

  5. AFAS Software

  AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

  En compleet HR-pakket
  Integratie met Payroll
  HR-zaken via de App

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: 7.8/10
  Bekijk reviews 

  Meer verlof apps 

  In de lijst hierboven staan de 5 beste verlofregistratie apps. Benieuwd welke verlof- en verzuimapplicaties er nog meer zijn? Bekijk dan hier alle verlofsoftware en maak gebruik van de vergelijktool. Vertel ons over je bedrijf en wij maken eenvoudig een voorselectie. Je kunt vervolgens eenvoudig een persoonlijke top 3 maken. Vergelijk de verlof apps met elkaar en vind de beste app voor jou. Ook kom je er hier achter welke verlof apps je gratis kunt uitproberen. 

  Alle verlof apps vergelijken?

  Hoe werkt het aanvragen van verlof met een verlof app?

  Wellicht vraag je jezelf af hoe het aanvragen van verlof met een app nu precies in z'n werking gaat. Welke stappen moeten jouw medewerkers nemen en wat moet jij als leidingsgevende nog precies doen? 

  Stap 1: Download de verlof app en log in met je gegevens

  Zowel medewerkers en leidinggevende downloaden de app op de smartphone of tablet en loggen vervolgens in met hun emailadres en wachtwoord.

  Stap 2: Vraag verlof aan

  Medewerkers vragen vanuit huis, onderweg of op werk verlof aan. Het enigste wat de medewerker hoeft te doen is de juiste dag(en) te selecteren, het type verlof in te vullen, het aantal uur in te voeren en tot slot een korte omschrijving toe te voegen. Druk hierna op verzenden en de verlofaanvraag is verstuurd. 

  Stap 3: Keur de verlofaanvraag goed

  Nadat de medewerker de verlofaanvraag heeft verstuurd, krijg jij als werkgever een notificatie van de aanvraag en kan je deze direct goedkeuren (of afkeuren). De medewerker ontvangt op zijn beurt weer bericht van de goedgekeurde (of afgekeurde) aanvraag. 

  Stap 4: Houd inzicht

  Via de  verlof app is het voor zowel leidinggevende als medewerkers heel eenvoudig inzicht te houden in de verlofadministratie. Benieuwd hoeveel vakantiedagen een medewerker nog open heeft staan? Je hoeft alleen de app er bij te pakken en hebt meteen antwoord! Als leidinggevende zie je een compleet overzicht van de vakantiedagen van alle medewerkers.

  Klinkt eenvoudig toch, zo'n app voor verlofregistratie? 

  En dat is het ook! Dus voortaan houd jij de verlofregistratie eenvoudig online bij. 

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products