Wat is een urenstaat?

Een urenstaat is een formulier waarop de medewerker zijn bestede uren per project kan aangeven. Meestal is een urenstaat een formulier die per week wordt ingevuld. Vroeger werden dergelijke urenstaten met de hand ingevuld en vervolgens door de administratie in een systeem ingevoerd. Tegenwoordig zijn hiervoor verschillende urenregistratie programma's beschikbaar, die de verwerking van de uren automatisch invult. De urenstaat is bij deze systemen automatisch gekoppeld aan de boekhouding, waardoor de ondernemer direct gegevens kan inzien.

Excel

Veel kleinere organisaties en ZZP'ers gebruiken Excel voor hun urenregistratie, maar door de beperkte mogelijkheden en de wens om urenregistratie te koppelen aan facturatie gaan organisaties meestal over op een professionele urenregistratiesysteem. Deze systemen bieden de mogelijkheid om uren rechtstreeks uit de agenda te registreren, zodat overbodige administratieve werkzaamheden achterwege kunnen blijven. Naast een duidelijk merkbare efficiency, levert dit in de praktijk een aanzienlijke vermindering van de weerstand tegen het uren schrijven op.

Door het gebruik van een urenstaat te koppelen aan boekhoudkundige software is het mogelijk om snel inzicht te krijgen in het huidige aantal uren, welke zijn besteed aan een bepaald project en wordt direct inzichtelijk wat de kosten zijn van deze uren. Het gemak hiervan is dat alles automatisch wordt verrekend.

Urenstaat maken met urenregistratie software

Met een online urenregistratie hou je gemakkelijk je uren bij en heb je altijd en overal een compleet overzicht van je gewerkte uren. Een urenstaat in Excel is dan ook verleden tijd. Met urenregistratie software registreer je eenvoudig de uren van je medewerkers.

Eenvoudig de beste urenregistratie software kiezen?

Gebruik onze gratis checklist om snel een urenregistratietool te kiezen. Door 7 vragen te beantwoorden kom je snel achter welke functies jij nodig hebt. Download hieronder gratis de urenregistratietool checklist.

urenregistratie checklist

Het ene pakket is uitgebreider dan het andere. De aanbieders richten zich vaak op specifieke bedrijfstypen en branches. Zo wordt er al voor een groot deel bepaald welke software geschikt is voor jou. Maak eenvoudig een voorselectie met behulp van onderstaande tool. 

Vervolgens is het verstandig om te inventariseren welke functies voor je bedrijf het belangrijkste zijn. Door een inschatting te maken van hoeveel tijd je met de functies bespaart, bepaal je je budget aan de hand van de kostenbesparing. 

Wanneer je meerdere pakketten selecteert en op “Vergelijken” klikt, krijg je een overzichtspagina te zien met de door jou gekozen aanbieders. Je kunt deze met elkaar vergelijken op allerlei verschillende specificaties. Om er zeker van te zijn dat het programma prettig werkt en bij jouw wensen aansluit, kun je vervolgens verschillende software gratis proberen.

Gebruik de onderstaande tool om programma's te vergelijken op reviews, functies en prijzen. 

Urenregistratie software vergelijken

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products