Urenstaat gebruiken? Lees hier wat het begrip inhoudt

Een urenstaat is een formulier waarop de medewerker zijn bestede uren per project kan aangeven. Meestal is een urenstaat een formulier die per week wordt ingevuld. Vroeger werden dergelijke urenstaten met de hand ingevuld en vervolgens door de administratie in een systeem ingevoerd. Tegenwoordig zijn hiervoor verschillende urenregistratie programma's beschikbaar, die de verwerking van de uren automatisch invult. De urenstaat is bij deze systemen automatisch gekoppeld aan de boekhouding, waardoor de ondernemer direct gegevens kan inzien.

Excel

Veel kleinere organisaties en ZZP'ers gebruiken Excel voor hun urenregistratie, maar door de beperkte mogelijkheden en de wens om urenregistratie te koppelen aan facturatie gaan organisaties meestal over op een professionele urenregistratiesysteem. Deze systemen bieden de mogelijkheid om uren rechtstreeks uit de agenda te registreren, zodat overbodige administratieve werkzaamheden achterwege kunnen blijven. Naast een duidelijk merkbare efficiency, levert dit in de praktijk een aanzienlijke vermindering van de weerstand tegen het uren schrijven op.

Door het gebruik van een urenstaat te koppelen aan boekhoudkundige software is het mogelijk om snel inzicht te krijgen in het huidige aantal uren, welke zijn besteed aan een bepaald project en wordt direct inzichtelijk wat de kosten zijn van deze uren. Het gemak hiervan is dat alles automatisch wordt verrekend.

Rating:
Reviews: 68
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 370
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 978
Urenregistratie
Products