1. Blog
 2. Voordelen van een ticketsysteem

De voordelen van een ticketsysteem op een rijtje

Je klanten voorzien van snelle en kwalitatieve hulp is onmisbaar voor veel bedrijven. Een plek waar alle vragen en opmerkingen van klanten samenkomen en behandeld kunnen worden, dat is een ticketsysteem. Heb je goed werkende ticketing software of ben je nog aan het rondkijken? In dit artikel lees je alles over de voordelen van ticket software en waarom ondernemers support systemen gebruiken.

Support systeem is een verzamelnaam voor meerdere ondersteunende programma’s, denk daarbij onder andere aan ticketing software, een helpdesk, klantenservice, en chatprogramma's.

Veel ondernemers streven naar een goed lopend support systeem. Heb jij dit allemaal op orde en weet jij alle voordelen van een ticketsysteem al?

Arjan
Appwiki expert

  De voordelen van het hebben en gebruiken van een ticketsysteem zijn groot. Eén van de voordelen van ticket software is dat je gemakkelijk kunt inzien wat het verloop van het gesprek is met een bepaalde klant. Ook kun je snel beslissingen maken of er veel of minder aandacht vereist is voor de betreffende vraag.

  Per ticket kun je daarna besluiten of de vraag een hoge dan wel lagere prioriteit krijgt.

  Met een ticketsysteem kun je gemakkelijk en snel de vragen van klanten beantwoorden en verloopt de service bij een helpdesk gestroomlijnd. Er zijn echter meer voordelen gebonden aan een ticket systeem.

  Hieronder staan nog meer voordelen op een rijtje:

  • Doeltreffende communicatie met je klanten hebben
  • Je ziet snel de status van de communicatie
  • De verantwoordelijkheid per vraag is direct duidelijk en het is opgeslagen
  • Integreerbaar met andere systemen
  • Ticketing software in de cloud mogelijk

  Laten we ze eens goed bekijken.

  Doeltreffende communicatie met je klanten hebben

  Je weet precies welke vragen prioriteit hebben. Met een ticketsysteem heb je het voordeel dat je in één oogopslag kunt zien waar de problemen zitten bij de klant. Door het labelen gaat de verwerking van vragen en opmerking sneller.

  Ticket systeem handig voor klant communicatie

  Je ziet snel de status van de communicatie

  Een ander voordeel van ticket software is dat je direct kunt inzien of het een nieuwe vraag is, of de vraag in behandeling is of dat het is afgerond. Bovendien kun je direct zien wanneer er voor het laatst is gereageerd op de klant. Is er dringende actie nodig, dan zal het systeem je daar op wijzen.

  De verantwoordelijkheid per vraag is direct duidelijk en het is opgeslagen

  Je kunt gemakkelijk inzien welke medewerker verantwoordelijk is voor het gesprek. Alles wordt opgeslagen in de ticketing software, zodat historische gegevens ook in te zien zijn. Zo heb je een volledig bestand per klant met de helpende medewerker. Terugkomende vragen kunnen snel verholpen worden door de medewerker die in bepaalde issues is gedoken.

  Zeker weten dat je het ticket systeem kiest dat het beste bij jouw bedrijf en vraagstuk past? Dat het juist jouw klantenservice verbetert? Vergelijk dan de verschillende systemen, maak je eigen top 3 en kies de beste. Allemaal via Appwiki. 

  Vergelijk ticket systemen

  Integreerbaar met andere systemen

  Nog een voordeel van het ticketsysteem is het gemakkelijke gebruik. Ook door het integreren met bijvoorbeeld Dropbox en Exchange, wordt het toevoegen van bestanden om je uitleg te verduidelijken aan de klant gemakkelijk en snel. Daarnaast kun je sommige ticketing systemen ook koppelen met je CRM pakket.

  Appwiki tip: Zorg ervoor dat je eerst in kaart hebt welke systemen je wilt integreren voordat je een systeem aanschaft. Dan weet je namelijk precies wat wel en niet kan binnen jouw gekozen systeem en profiteer je het meest van de vele voordelen.

  Ticketing software in de cloud mogelijk

  Tot slot nog één van de interessantste voordelen, een ticketsysteem kan ook via de cloud werken. Dit is ideaal voor ondernemers die vaak onderweg zijn. Met de online ticket software kun je altijd en overal in contact blijven met je klanten. Bovendien zijn er apps ontwikkelt voor tablet en mobiel gebruik.

  Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van jouw kantoor om het ticket in te zien en te gebruiken. Handig als je gebeld wordt door een klant, maar net op de trein zit te wachten om naar de volgende afspraak te gaan. 

  Handig op de app je tickets bekijken

  Waarom support software gebruiken?

  De relatie met je klanten wil je optimaal hebben en houden. Daarom is het voor veel bedrijven belangrijk om een goed support systeem te hebben. Deze zijn onmisbaar voor ieder bedrijf met winstoogmerk. Denk er goed dus goed om dat de processen binnen je support systemen goed uitgevoerd worden. Een ticketsysteem met zijn voordelen zal zeker helpen aan het verbeteren van de klantrelaties.

  Zeker weten dat je het ticket systeem kiest dat het beste bij jouw bedrijf en vraagstuk past? Dat het juist jouw klantenservice verbetert? Vergelijk dan de verschillende systemen, maak je eigen top 3 en kies de beste. Allemaal via Appwiki. 

  Vergelijk ticket systemen

  Gerelateerde artikelen

  18 oktober 2023

  Waarom een chatbot? Alle voordelen op een rij!

  Helpdesk Chat Customer support

  Het belang van chatbots neemt toe. Wat zijn de voordelen van een chatbot voor jouw bedrijf?

  15 februari 2021

  10 best practices. Plaats een chat op je website

  Helpdesk Chat Customer support Website

  Ontdek de 10 best practices van het gebruiken van chat op jouw website

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products