voordelen-ticketsysteem.png

De voordelen van een ticketsysteem op een rijtje

Je klanten voorzien van snelle en kwalitatieve hulp is onmisbaar voor veel bedrijven. Een plek waar alle vragen en opmerkingen van klanten samenkomen en behandeld kunnen worden, dat is bijvoorbeeld een ticketsysteem. Heb je goed werkende ticketing software? In deze blog wordt behandeld wat de voordelen zijn van ticket software en waarom ondernemers support systemen gebruiken. Support systeem is een verzamelnaam voor meerdere ondersteunende programma’s, denk daarbij onder andere aan ticketing software, een helpdesk, klantenservice, en chatprogramma's. Veel ondernemers streven naar een goed lopend support systeem. Heb jij dit allemaal op orde en weet jij alle voordelen van een ticketsysteem al?

Wat is een ticketsysteem?

Een ticketsysteem is de oplossing voor vele ondernemers. Het is een must have binnen elk bedrijf dat het belangrijk vindt om te bouwen aan klantenrelaties. Het is een platform, vaak op de website, waar alle vragen van verschillende kanalen bij elkaar komen. Vervolgens wordt aan een nieuw binnenkomende vraag met een bepaald onderwerp een zogenaamde ticket gebonden. Op deze manier worden vragen al door een eerste selectieronde gesorteerd. Eén van de voordelen van ticket software is dat je gemakkelijk kunt inzien wat het verloop van het gesprek is met een bepaalde klant. Ook kun je snel beslissingen maken of er veel of minder aandacht vereist is voor de betreffende vraag. Per ticket kun je besluiten of de vraag een hoge dan wel lagere prioriteit krijgt.

Wat zijn de voordelen van een ticketsysteem

De voordelen van ticket software zijn gebruiksvriendelijkheid en het gemak in gebruik. Met een ticketsysteem kun je gemakkelijk en snel de vragen van klanten beantwoorden en verloopt de service bij een helpdesk gestroomlijnd. Er zijn echter meer voordelen gebonden aan een ticket systeem. Hieronder staan nog meer voordelen op een rijtje:

  • Doeltreffende communicatie met je klanten hebben
  • Je ziet snel de status van de communicatie
  • De verantwoordelijkheid per vraag is direct duidelijk en het is opgeslagen
  • Integreerbaar met andere systemen
  • Ticketing software in de cloud mogelijk

Een ticketsysteem heeft vele voordelen en mogelijkheden

Doeltreffende communicatie met je klanten hebben

Je weet precies welke vragen prioriteit hebben. Met een ticketsysteem heb je het voordeel dat je in één oogopslag kunt zien waar de problemen zitten bij de klant. Door het labelen gaat de verwerking van vragen en opmerking sneller.

Je ziet snel de status van de communicatie

Een ander voordeel van ticket software is dat je direct kunt inzien of het een nieuwe vraag is, of de vraag in behandeling is of dat het is afgerond. Bovendien kun je direct zien wanneer er voor het laatst is gereageerd op de klant. Is er dringende actie nodig, dan zal het systeem je daar op wijzen.

De verantwoordelijkheid per vraag is direct duidelijk en het is opgeslagen

Je kunt gemakkelijk inzien welke medewerker verantwoordelijk is voor het gesprek. Alles wordt opgeslagen in de ticketing software, zodat historische gegevens ook in te zien zijn. Zo heb je een volledig bestand per klant met de helpende medewerker. Terugkomende vragen kunnen snel verholpen worden door de medewerker die in bepaalde issues is gedoken.

Integreerbaar met andere systemen

Nog een voordeel van het ticketsysteem is het gemakkelijke gebruik. Ook door het integreren met bijvoorbeeld Dropbox en Exchange, wordt het toevoegen van bestanden om je uitleg te verduidelijken aan de klant gemakkelijk en snel.

Ticketing software in de cloud mogelijk

Tot slot nog één van de interessantste voordelen, een ticketsysteem kan ook via de cloud werken. Dit is ideaal voor ondernemers die vaak onderweg zijn. Met de online ticket software kun je altijd en overal in contact blijven met je klanten. Bovendien zijn er apps ontwikkelt voor tablet en mobiel gebruik.

Waarom support software gebruiken?

De relatie met je klanten wil je optimaal hebben en houden. Daarom is het voor veel bedrijven belangrijk om een goed support systeem te hebben. Deze zijn onmisbaar voor ieder bedrijf met winstoogmerk. Denk er goed dus goed om dat de processen binnen je support systemen goed uitgevoerd worden. Een ticketsysteem met zijn voordelen zal zeker helpen aan het verbeteren van de klantrelaties.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Pauline - Appwiki expert
Geschreven door:
Pauline van Putten
Appwiki expert

Pauline maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet zij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt zij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products