Hoe bereken je de quick ratio?

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Eenvoudig de beste boekhoudsoftware kiezen?

Wij helpen je het boekhoudprogramma te vinden die bij je past. Start de keuzehulp waarin je ons vertelt over je bedrijf en je wensen aangeeft. Wij vertalen dit naar jouw persoonlijke software top 3. Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk dan het overzicht. 

Start de keuzehulp Bekijk alle aanbieders

Je kunt de quick ratio van je onderneming snel berekenen met de onderstaande formule:

Quick Ratio = (Vlottende Activa – Voorraden)/Kortlopende Schulden 

Je berekent de quick ratio van je onderneming om te kijken in welke mate je op zeer korte termijn kortlopende schulden kunt voldoen. Bereken je quick ratio door voorraden van de vlottende activa af te trekken en deze uitkomst te delen door de kortlopende schulden van je onderneming. Op deze manier worden voorraden niet meegerekend en schets je een beeld van de directe liquiditeit van je onderneming.

Een quick ratio van meer dan 1 wordt gezien als positief.

Meer weten weten over online boekhouden of een boekhoudprogramma? Kijk eens op ons blog voor handige tips en meer informatie!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products