1. Blog
 2. Voordelen bedrijfssoftware in de cloud

De 5 voordelen van online bedrijfssoftware op een rij

Als ondernemer ben je continu verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd. Je loopt daarom regelmatig tegen een aantal problemen aan.

Je moet bijvoorbeeld opboksen tegen giganten in de markt en ervoor zorgen dat je uniek bent. Of je moet je zó snel aanpassen aan de markt, dat je het gevoel hebt dat je achter de feiten aanloopt. Wat ook kan is dat je te snel groeit, waardoor jouw verschillende bedrijfsprocessen niet optimaal meer verlopen.

Je probeert dan ook elke mogelijkheid om slimmer te ondernemen aan te grijpen. Dat kan door op het juiste moment de groeikansen te zien en geld te verdienen, maar ook in te zien waar je op kunt besparen.

Verder moet je als ambitieuze ondernemer tegenwoordig bovenop nieuwe ontwikkelingen in de markt zitten en wanneer nodig jouw bedrijfsstrategie aanpassen. Je moet dus snel en wendbaar zijn en tegelijkertijd grip houden op jouw groeiende bedrijf.

Eén van de middelen waarmee je slim en wendbaar kunt ondernemen is met bedrijfssoftware in de cloud. Deze software is benaderbaar via het internet. Je kunt dus altijd en overal online ondernemen op welk device dan ook.

Maar ondernemen in de cloud heeft nog meer aspecten die jou een concurrentievoordeel geven. Je kunt namelijk de bedrijfssoftware met elkaar koppelen, waardoor bedrijfsprocessen nog sneller en soepeler verlopen.

Meer weten over de voordelen? In deze blog zet ik vijf belangrijke voordelen op een rij.

Henk-Jan Kosse
Founder

  Voordeel 1: Tijd besparen met bedrijfssoftware in de cloud

  Het belangrijkste voordeel van een koppeling tussen verschillende bedrijfssoftware is dat het je tijd en geld bespaart. Wanneer je werkt met twee niet-gekoppelde software ben je altijd tijd kwijt om gegevens van het ene systeem naar de andere handmatig over te zetten. Je hebt dus twee prachtige softwarepakketten, maar je bent alsnog aan het overkloppen. Maar, wanneer je een koppeling maakt, hoef je je gegevens maar één keer in te voeren. Deze veranderingen zijn door de synchronisatie vervolgens real-time terug te zien in het andere systeem.

  Ook het aantal invoerfouten wordt door de koppeling tot een minimum beperkt. Hiermee bespaar je heel veel tijd; je hoeft immers niet meer de gemaakte fouten te verbeteren.

  Bekijk deze video en kom er snel achter wat de voordelen van bedrijfssoftware zijn.

  Henk-Jan Kosse
  Founder

  Voordeel 2: Meer financieel inzicht, grip op je onderneming

  Door de koppeling krijg je ook een beter inzicht in je financiële administratie. Stel: je hebt een webshop en wanneer je een artikel verkoopt wordt deze automatisch verwerkt in de boekhouding. Dit bespaart je niet alleen tijd, omdat de aankoop meteen uit het systeem voor voorraadbeheer wordt gehaald, maar het geeft tegelijkertijd een goed inzicht in jouw financiën. Je weet immers precies welke facturen zijn betaald en welke producten goed verkopen. Hier kun je weer je bestellijsten op aanpassen, maar je kunt ook slimme acties op poten zetten die aansluiten op de wensen van jouw klanten. Zo heb je met een goed financieel inzicht grip op jouw bedrijf en op de toekomst. En dit is nog maar één van de mogelijke koppelingen.

  Een koppeling tussen webshop software en boekhoudsoftware geeft je een beter financieel inzicht en meer grip op de zaak

  Het is ook mogelijk om jouw urenregistratie software te koppelen met een CRM systeem of andersom. Een groot voordeel van deze koppeling is dat de CRM software goed is uitgerust om projecten met meerdere medewerkers te kunnen managen. Deze koppeling is dus vooral handig wanneer je een project leidt. Wanneer je bezig bent met een project kun je in het CRM systeem alle projectgegevens opslaan op basis van de uren die zijn ingevoerd in het urenregistratiesysteem. Alle andere medewerkers deze informatie inzien en eventueel een workflow worden gestart. Zo weet iedere medewerker wie waar mee bezig is en wordt er geen dubbel werk gedaan.

  Voordeel 3: Professionele aanpak

  Een ander groot voordeel van koppelen van bedrijfssoftware in de cloud is dat je professioneler te werk gaat. Jouw professionaliteitsslag maak je op meerdere fronten. Ten eerste lopen jouw bedrijfsprocessen met een koppeling tussen verschillende bedrijfssoftware gestroomlijnd. Nu deze basisprocessen goed lopen, heb jij een zorg minder en kun jij je dus verder professionaliseren. Je hebt immers meer tijd over om jouw klanten vaker en directer te benaderen.

  Een koppeling zorgt voor minder invoerfouten en dus een professionelere uitstraling

  Maar ook doordat een koppeling zorgt voor minder fouten, denk aan een verkeerd opgestelde offerte of factuur of een onnauwkeurige urenregistratie, straal je professionaliteit uit. Zelfs met een netjes geformuleerde en persoonlijke betalingsherinnering, die is verstuurd omdat jij een goedlopende koppeling hebt tussen jouw CRM systeem en webshop software, maak je een professionele indruk.

  Binnen budget blijven

  En wanneer je een project leidt voor een opdrachtgever en je precies binnen het budget blijft omdat je door een koppeling tussen CRM software en urenregistratie software continu grip en overzicht hebt behouden op het project, dan waardeert jouw opdrachtgever deze professionaliteit. Bovendien is de kans groter dat dezelfde opdrachtgever weer bij jou zal aankloppen voor een ander project.

  Voordeel 4: Tevreden en nieuwe klanten

  Deze mate van professionaliteit en herkenbaarheid heeft zijn weerslag op jouw klantenbestand. Omdat je nu meer tijd kunt besteden aan persoonlijk contact zijn jouw bestaande klanten tevreden. Jij komt over als iemand die de zaken op orde heeft. Jouw bedrijf is een zekere factor, waar mensen graag naar terugkomen. Dit allemaal dankzij de koppeling van bedrijfssoftware.

  Maar nu je ook meer tijd over hebt om je te storten op de core business van jouw bedrijf, kun jij je nu ook focussen op het vergaren van nieuwe klanten. Je hebt immers de tijd om na te denken waarom jouw product of dienst uniek is. Wanneer je dit goed in gedachten hebt, kun je een gerichte marketingcampagne opzetten. Ook hiermee helpt het zeer om bedrijfssoftware apps te koppelen. Je kunt een marketingcampagne op poten zetten met behulp van CRM software die koppelt met een marketing automation app.

  Door te koppelen bespaar je tijd, waardoor jij je kunt storten op de core business

  Voordeel 5: Sneller offertes en facturen sturen

  En last but not least: jouw cashflow-probleem behoort voorgoed tot de verleden tijd. Omdat je door een koppeling tussen bijvoorbeeld facturatie software en boekhoudsoftware makkelijk en snel offertes en facturen kunt opstellen en versturen (helemaal wanneer jouw software UBL Ready is) krijgen jouw klanten sneller jouw offerte of factuur binnen. Zij zullen dus ook sneller betalen, waardoor jouw cash cycle conversion kort blijft.

  Een bijkomend voordeel business apps koppelen is dat je snel en professioneel offertes kunt opstellen waardoor jouw offerte eerder binnen is bij die ene klant dan die van jouw concurrent. De offerte ziet er nog mooier uit ook en er is geen fout in te bekennen. Op deze manier zal de kans dat jij deze offerte wint enorm toenemen. Helemaal wanneer jouw prijs dezelfde is als die van jouw concurrent, zal de klant altijd gaan voor diegene die het meest persoonlijk, betrouwbaar en professioneel overkomt.

  Een bijkomend voordeel van snel en professioneel offertes opstellen is dat jouw offerte eerder binnen is bij die ene klant dan jouw concurrent

  Snel koppelingen vinden in het Appwiki App Center

  Werken met bedrijfssoftware in de cloud kent dus vele voordelen: je wint veel tijd door te automatiseren, je werkt professioneler en je hebt meer grip op de zaak. Maar werken in de cloud opent nog meer deuren. Doordat je in de cloud werkt, kun je makkelijk koppelen met andere business apps.

  Door software te koppelen kun je bedrijfsprocessen sneller en soepeler laten verlopen

  Wil je makkelijk en snel erachter komen met welke software jouw bedrijfssoftware koppelt? In het Appwiki App Center vind je alle handige bedrijfssoftware apps. Binnen een paar muisklikken heb je de software gevonden die je kunt koppelen met jouw bedrijfssoftware. Zo kun je jouw softwarepakket personaliseren en jouw bedrijfsprocessen automatiseren. Op deze manier onderneem je slimmer en win je de strijd met jouw concurrenten.

  Gerelateerde artikelen

  22 januari 2021

  Aandachtspunten bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel

  Slimmer ondernemen Boekhouding

  Wanneer moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

  1 januari 2021

  Wat zijn de bedrijfssoftware trends?

  Algemeen trends

  Welke ontwikkelingen en trends zijn er op het gebied van bedrijfssoftware?

  4 april 2019

  Bedrijfssoftware in de cloud: is het wel veilig?

  Algemeen

  Is cloud software veilig of niet? Heb jij ook je bedrijfssoftware in de cloud staan? Je bent niet de enige. Drie op de tien bedrijven in Nederland maakt al gebruik van een betaalde cloud-dienst. Nede...

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products