voordelen-bedrijfssoftware.png

Vijf voordelen van het werken met bedrijfssoftware in de cloud

Als ondernemer ben je continu verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd. Je loopt daarom regelmatig tegen een aantal problemen aan. Je moet bijvoorbeeld opboksen tegen giganten in de markt en ervoor zorgen dat je uniek bent. Of je moet je zó snel aanpassen aan de markt, dat je het gevoel hebt dat je achter de feiten aanloopt. Wat ook kan is dat je te snel groeit, waardoor jouw verschillende bedrijfsprocessen niet optimaal meer verlopen.

Je probeert dan ook elke mogelijkheid om slimmer te ondernemen aan te grijpen. Dat kan door op het juiste moment de groeikansen te zien en geld te verdienen, maar ook in te zien waar je op kunt besparen. Verder moet je als ambitieuze ondernemer tegenwoordig bovenop nieuwe ontwikkelingen in de markt zitten en zonodig jouw bedrijfsstrategie aanpassen. Je moet dus snel en wendbaar zijn en tegelijkertijd grip houden op jouw groeiende bedrijf.

business-software-voordelen-saas
Eén van de manieren om slim te ondernemen is met bedrijfssoftware in de cloud

Eén van de manieren waarmee je slim en wendbaar kunt ondernemen is met bedrijfssoftware in de cloud. Deze software is benaderbaar via het internet. Je kunt dus altijd en overal online ondernemen op welk device dan ook. Maar ondernemen in de cloud heeft nog meer aspecten die jou een concurrentievoordeel geven. Je kunt namelijk de bedrijfssoftware met elkaar koppelen, waardoor bedrijfsprocessen nog sneller en soepeler verlopen. Maar je profiteert van nog veel meer voordelen wanneer je bedrijfssoftware koppelt. In deze blog zet ik vijf voordelen op een rij.

Door software te koppelen kun je bedrijfsprocessen sneller en soepeler laten verlopen

Voordeel 1: Tijd besparen met bedrijfssoftware in de cloud

Het belangrijkste voordeel van een koppeling tussen verschillende bedrijfssoftware is dat het je tijd en geld bespaart. Wanneer je werkt met twee niet-gekoppelde software ben je altijd tijd kwijt om gegevens van het ene systeem naar de andere handmatig over te zetten. Je hebt dus twee prachtige softwarepakketten, maar je bent alsnog aan het overkloppen. Maar, wanneer je een koppeling maakt, hoef je je gegevens maar één keer in te voeren. Deze veranderingen zijn door de synchronisatie vervolgens real-time terug te zien in het andere systeem.

Ook het aantal invoerfouten wordt door de koppeling tot een minimum beperkt. Hiermee bespaar je heel veel tijd; je hoeft immers niet meer de gemaakte fouten te verbeteren.

Bekijk deze video en kom er snel achter wat de voordelen van bedrijfssoftware zijn:

Voordeel 2: Meer financieel inzicht, grip op je onderneming

Door de koppeling krijg je ook een beter inzicht in je financiële administratie. Stel: je hebt een webshop en wanneer je een artikel verkoopt wordt deze automatisch verwerkt in de boekhouding. Dit bespaart je niet alleen tijd, omdat de aankoop meteen uit het systeem voor voorraadbeheer wordt gehaald, maar het geeft tegelijkertijd een goed inzicht in jouw financiën. Je weet immers precies welke facturen zijn betaald en welke producten goed verkopen. Hier kun je weer je bestellijsten op aanpassen, maar je kunt ook slimme acties op poten zetten die aansluiten op de wensen van jouw klanten. Zo heb je met een goed financieel inzicht grip op jouw bedrijf en op de toekomst. En dit is nog maar één van de mogelijke koppelingen.

Een koppeling tussen webshop software en boekhoudsoftware geeft je een beter financieel inzicht en meer grip op de zaak

Het is ook mogelijk om jouw urenregistratie software te koppelen met een CRM systeem of andersom. Een groot voordeel van deze koppeling is dat de CRM software goed is uitgerust om projecten met meerdere medewerkers te kunnen managen. Deze koppeling is dus vooral handig wanneer je een project leidt. Wanneer je bezig bent met een project kun je in het CRM systeem alle projectgegevens opslaan op basis van de uren die zijn ingevoerd in het urenregistratiesysteem. Alle andere medewerkers deze informatie inzien en eventueel een workflow worden gestart. Zo weet iedere medewerker wie waar mee bezig is en wordt er geen dubbel werk gedaan.

business-software-voordelen-projectmanagement
Met de projectmanagers-tool van CRM software kun je overzichtelijk projecten leiden

Voordeel 3: Professionele aanpak

Een ander groot voordeel van koppelen van bedrijfssoftware in de cloud is dat je professioneler te werk gaat. Jouw professionaliteitsslag maak je op meerdere fronten. Ten eerste lopen jouw bedrijfsprocessen met een koppeling tussen verschillende bedrijfssoftware gestroomlijnd. Nu deze basisprocessen goed lopen, heb jij een zorg minder en kun jij je dus verder professionaliseren. Je hebt immers meer tijd over om jouw klanten vaker en directer te benaderen.

Een koppeling zorgt voor minder invoerfouten en dus een professionelere uitstraling

Maar ook doordat een koppeling zorgt voor minder fouten, denk aan een verkeerd opgestelde offerte of factuur of een onnauwkeurige urenregistratie, straal je professionaliteit uit. Zelfs met een netjes geformuleerde en persoonlijke betalingsherinnering, die is verstuurd omdat jij een goedlopende koppeling hebt tussen jouw CRM systeem en webshop software, maak je een professionele indruk.

Binnen budget blijven

En wanneer je een project leidt voor een opdrachtgever en je precies binnen het budget blijft omdat je door een koppeling tussen CRM software en urenregistratie software continu grip en overzicht hebt behouden op het project, dan waardeert jouw opdrachtgever deze professionaliteit. Bovendien is de kans groter dat dezelfde opdrachtgever weer bij jou zal aankloppen voor een ander project.

Voordeel 4: Tevreden en nieuwe klanten

Deze mate van professionaliteit en herkenbaarheid heeft zijn weerslag op jouw klantenbestand. Omdat je nu meer tijd kunt besteden aan persoonlijk contact zijn jouw bestaande klanten tevreden. Jij komt over als iemand die de zaken op orde heeft. Jouw bedrijf is een zekere factor, waar mensen graag naar terugkomen. Dit allemaal dankzij de koppeling van bedrijfssoftware.

business-software-voordelen-crm-klanten
Met CRM software heb je een goed contact met jouw klanten

Maar nu je ook meer tijd over hebt om je te storten op de core business van jouw bedrijf, kun jij je nu ook focussen op het vergaren van nieuwe klanten. Je hebt immers de tijd om na te denken waarom jouw product of dienst uniek is. Wanneer je dit goed in gedachten hebt, kun je een gerichte marketingcampagne opzetten. Ook hiermee helpt het zeer om bedrijfssoftware apps te koppelen. Je kunt een marketingcampagne op poten zetten met behulp van CRM software die koppelt met een marketing automation app.

Door te koppelen bespaar je tijd, waardoor jij je kunt storten op de core business

Voordeel 5: Sneller offertes en facturen sturen

En last but not least: jouw cashflow-probleem behoort voorgoed tot de verleden tijd. Omdat je door een koppeling tussen bijvoorbeeld facturatie software en boekhoudsoftware makkelijk en snel offertes en facturen kunt opstellen en versturen (helemaal wanneer jouw software UBL Ready is) krijgen jouw klanten sneller jouw offerte of factuur binnen. Zij zullen dus ook sneller betalen, waardoor jouw cash cycle conversion kort blijft.

business-software-voordelen-e-factuur
Door e-facturatie krijgen jouw klanten sneller een factuur binnen en zullen hierdoor sneller betalen

Een bijkomend voordeel business apps koppelen is dat je snel en professioneel offertes kunt opstellen waardoor jouw offerte eerder binnen is bij die ene klant dan die van jouw concurrent. De offerte ziet er nog mooier uit ook en er is geen fout in te bekennen. Op deze manier zal de kans dat jij deze offerte wint enorm toenemen. Helemaal wanneer jouw prijs dezelfde is als die van jouw concurrent, zal de klant altijd gaan voor diegene die het meest persoonlijk, betrouwbaar en professioneel overkomt.

Een bijkomend voordeel van snel en professioneel offertes opstellen is dat jouw offerte eerder binnen is bij die ene klant dan jouw concurrent

Snel koppelingen vinden in het Appwiki App Center

Werken met bedrijfssoftware in de cloud kent dus vele voordelen: je wint veel tijd door te automatiseren, je werkt professioneler en je hebt meer grip op de zaak. Maar werken in de cloud opent nog meer deuren. Doordat je in de cloud werkt, kun je makkelijk koppelen met andere business apps.

Wil je makkelijk en snel erachter komen met welke software jouw bedrijfssoftware koppelt? In het Appwiki App Center vind je alle handige bedrijfssoftware apps. Binnen een paar muisklikken heb je de software gevonden die je kunt koppelen met jouw bedrijfssoftware. Zo kun je jouw softwarepakket personaliseren en jouw bedrijfsprocessen automatiseren. Op deze manier onderneem je slimmer en win je de strijd met jouw concurrenten.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Steven Houkes - Appwiki expert
Geschreven door:
Steven Houkes
Appwiki expert

Steven maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet hij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt hij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products