slimmer_ondernemen.png

Concurrentievoordeel behalen door slim te ondernemen!

Je bent misschien klein, maar je denkwijze moet als een multinational zijn. De tijd van achter jouw concurrent aanlopen is voorbij. Het is tijd om je concurrenten voorbij te rennen. Daar zul je slimmer voor moeten ondernemen. Slim ondernemen is efficiënt ondernemen. Maar hoe krijg je je bedrijfsproces nog efficiënter? Door deze blog te lezen ga je hier achter komen.

Onder slimmer ondernemen valt ook het ondernemen specifiek gericht naar je klanten. Ken jij je klanten door en door en weet je wat ze zowel individueel als in groepsverband verlangen? Met bedrijfssoftware kan je deze twee punten fluitend volbrengen. Weet jij al hoe je met bedrijfssoftware je concurrentievoordeel kunt versterken. Het is echt verleden tijd om niet te kiezen voor ondernemen met bedrijfssoftware.

onderneem-slimmer-automatiseren

Je kunt efficiënter werken door jouw bedrijfsprocessen te automatiseren

Welke bedrijfsstrategie volg jij om concurrentievoordeel te behalen?

Er zijn verschillende strategieën die je kunt volgen als ondernemer om concurrentievoordeel te behalen. Focus jij juist op het bedrijfsproces en wil je de kosten zo laag mogelijk hebben en toch kwaliteit leveren? Hoe doe je dit en kan je nog efficiënter werken wanneer je kiest voor bedrijfssoftware? Of stel jij de klant centraal en zorg je ervoor dat je met een op maat gemaakte oplossing komt voor de individuele klant? Maak je al gebruik van slimme CRM software om de klant van nog betere service te voorzien? Jouw kennis en vaardigheden in combinatie met cloud software zal een gouden uitkomst opleveren.

Cloud software helpt je bedrijfsprocessen naar een efficiëntere werkwijze

Groeien in een kosten strategie

Groeit je onderneming? Maar kamp je met het probleem dat bedrijfsprocessen steeds complexer worden en je het overzicht verliest? Het gevolg is dat communicatie- en informatiestromen vaker door elkaar lopen en afdelingen niet meer up-to-date zijn. Wat vervolgens weer kan leiden tot tekorten in voorraden, personeel en tijd. Door het verlies van overzicht, heb je geen goede grip op je onderneming en weet je niet precies hoe het financieel gaat met je onderneming. Dit is verleden tijd als je gebruikmaakt van goede bedrijfssoftware. Wanneer je efficiëntie centraal stelt, is het cruciaal de bedrijfsprocessen gestroomlijnd te laten verlopen, dit kan met bedrijfssoftware razendsnel.

In ons ebook lees je alles over hoe je slimmer kunt ondernemen. Deze video geeft alvast een korte samenvatting:

Hoe krijg je kostenbesparing?

Door gebruik te maken van bedrijfssoftware ondersteun je bedrijfsprocessen heel nauw. Boekhoudsoftware neemt vele handmatige administratieve handelingen van je over. Dit is slimmer ondernemen. Want door deze automatisering heb jij meer tijd over om je te focussen op de core business. Daarnaast helpt facturatiesoftware je naar een hogere mate van automatisering, doordat het systeem automatisch facturen opstelt en je alleen de laatste gegevens hoeft in te vullen en versturen.

Denk ook aan kassasoftware en webshop software. Zodra je een artikel verkoopt, wordt dit automatisch bijgewerkt in je boekhouding. Ook zullen voorraadgegevens automatisch worden bijgewerkt. Op deze manier heb je geen werk meer van. Door standaardiseren en de strakke beheersing van bedrijfsprocessen bespaar je op de personeelskosten. Dit kan betekenen dat je sneller producten kan leveren van hoogwaardige kwaliteit of dat je door de kostenbesparing goedkoper kunt worden dan je concurrent. Tevens is je administratie op orde en realiseer je een goed financieel overzicht. Dit maakt dat je efficiënt onderneemt en tijd en kosten bespaart.

Ken jij je klanten door en door?

Weet jij wie jouw meest waardevolle klanten zijn en hoe je nieuwe klanten aantrekt op grote schaal maar toch persoonlijk blijft? Of kamp jij met het probleem dat je je klanten eigenlijk niet goed kent waardoor je niet de juiste aanpak hanteert voor die groep klanten? Of dat klanten niet langer klant bij je blijven en naar de concurrent gaan? Weet jij waar de pijnpunten liggen bij je klanten? Zodra je dit weet, ben je in staat de klanten te helpen en ze bij je te houden.

onderneem-slimmer-klantcontact-crm

CRM software verschaft veel inzicht in de wensen van jouw klanten

Zorg dat je op maat gemaakte (one-to-one) oplossingen aanbiedt voor je klanten. Concurrentievoordeel kun je alleen halen als jij je voortdurend aanpast aan de wensen en behoeften van je klanten. Je zult je individuele klant goed moeten kennen om een langdurige relatie op te bouwen. Op deze manier zul je ervaren dat het gemakkelijker is nieuwe klanten aan te trekken, omdat je een duidelijk beeld creëert van de wensen en behoeften van jouw klanten. Doelgericht benaderen van (toekomstige) klanten is een methode om een groter klantenbestand op te bouwen.

Weet precies wat je klanten verlangen

CRM software is bedrijfssoftware die veel inzicht verschaft over (de wensen van) jouw klanten. Met CRM software beheer je klantgegevens nauwkeurig op één centrale plek. Ook interactie met de klant wordt nauwkeurig bijgehouden. Op deze manier leer je je klanten kennen en zorg je dat de relatie met je klant nauw wordt onderhouden. Bovendien kun je uitstekend inspelen op de wensen van je klanten. Dit maakt acquisitie ook een stuk eenvoudiger.

Tevens selecteer je hier heel gemakkelijk groepen klanten uit een groot klantenbestand. Dit is bruikbaar voor bedrijven die specifieke producten ontwerpen voor bepaalde segmenten uit de markt. Deze focusstrategie legt de nadruk op wensen en behoeften van een grotere groep klanten met dezelfde interesse. In een handomdraai verkrijg je inzichten in je klantgegevens met CRM software.

onderneem-slimmer-saas

Met cloud software werk je efficiënt

Bedrijfssoftware versterkt je positie

Door cloud software werk je dus efficiënter. Je wint tijd en dus geld. Daarnaast kun je met bedrijfssoftware heel klantgericht ondernemen. Je zult merken hoe je verschillende aspecten in het bedrijfsleven met gemak zult uitvoeren die voorheen moeilijkheden opleverden. Concurrentievoordeel behalen door te werken in de cloud, ben jij al zover om slim online te ondernemen?

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Anne Hoekman - Appwiki expert
Geschreven door:
Anne Hoekman
Appwiki expert

Anne maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet zij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt zij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products