1. Blog
  2. Concurrentievoordeel pakken

Concurrentievoordeel behalen door slim te ondernemen!

Je bent misschien klein, maar je denkwijze moet als een multinational zijn. De tijd van achter jouw concurrent aanlopen is voorbij. Het is tijd om je concurrenten voorbij te rennen.

Daar zul je slimmer voor moeten ondernemen. Slim ondernemen is efficiënt ondernemen. Maar hoe krijg je je bedrijfsproces nog efficiënter? Door deze blog te lezen ga je hier achter komen.

Onder slimmer ondernemen valt ook het ondernemen specifiek gericht naar je klanten. Ken jij je klanten door en door en weet je wat ze zowel individueel als in groepsverband verlangen?

Met bedrijfssoftware kan je deze twee punten fluitend volbrengen. Weet jij al hoe je met bedrijfssoftware je concurrentievoordeel kunt versterken. Het is echt verleden tijd om niet te kiezen voor ondernemen met bedrijfssoftware. Je kunt veel efficiënter werken door jouw bedrijfsprocessen te automatiseren

Welke bedrijfsstrategie volg jij om concurrentievoordeel te behalen?

Er zijn verschillende strategieën die je kunt volgen als ondernemer om concurrentievoordeel te behalen. Focus jij juist op het bedrijfsproces en wil je de kosten zo laag mogelijk hebben en toch kwaliteit leveren? Hoe doe je dit en kan je nog efficiënter werken wanneer je kiest voor bedrijfssoftware? Of stel jij de klant centraal en zorg je ervoor dat je met een op maat gemaakte oplossing komt voor de individuele klant? Maak je al gebruik van slimme CRM software om de klant van nog betere service te voorzien? Jouw kennis en vaardigheden in combinatie met cloud software zal een gouden uitkomst opleveren.

Cloud software helpt je bedrijfsprocessen naar een efficiëntere werkwijze

Groeien in een kosten strategie

Groeit je onderneming? Maar kamp je met het probleem dat bedrijfsprocessen steeds complexer worden en je het overzicht verliest? Het gevolg is dat communicatie- en informatiestromen vaker door elkaar lopen en afdelingen niet meer up-to-date zijn. Wat vervolgens weer kan leiden tot tekorten in voorraden, personeel en tijd.

Door het verlies van overzicht, heb je geen goede grip op je onderneming en weet je niet precies hoe het financieel gaat met je onderneming. Dit is verleden tijd als je gebruikmaakt van goede bedrijfssoftware. Wanneer je efficiëntie centraal stelt, is het cruciaal de bedrijfsprocessen gestroomlijnd te laten verlopen, dit kan met bedrijfssoftware razendsnel.

In ons ebook lees je alles over hoe je slimmer kunt ondernemen. Deze video geeft alvast een korte samenvatting:

 

Henk-Jan Kosse
Founder

Hoe krijg je kostenbesparing?

Door gebruik te maken van bedrijfssoftware ondersteun je bedrijfsprocessen heel nauw. Boekhoudsoftware neemt vele handmatige administratieve handelingen van je over. Dit is slimmer ondernemen. Want door deze automatisering heb jij meer tijd over om je te focussen op de core business. Daarnaast helpt facturatiesoftware je naar een hogere mate van automatisering, doordat het systeem automatisch facturen opstelt en je alleen de laatste gegevens hoeft in te vullen en versturen.

Denk ook aan kassasoftware en webshop software. Zodra je een artikel verkoopt, wordt dit automatisch bijgewerkt in je boekhouding. Ook zullen voorraadgegevens automatisch worden bijgewerkt. Op deze manier heb je geen werk meer van. Door standaardiseren en de strakke beheersing van bedrijfsprocessen bespaar je op de personeelskosten. Dit kan betekenen dat je sneller producten kan leveren van hoogwaardige kwaliteit of dat je door de kostenbesparing goedkoper kunt worden dan je concurrent. Tevens is je administratie op orde en realiseer je een goed financieel overzicht. Dit maakt dat je efficiënt onderneemt en tijd en kosten bespaart.

Ken jij je klanten door en door?

Weet jij wie jouw meest waardevolle klanten zijn en hoe je nieuwe klanten aantrekt op grote schaal maar toch persoonlijk blijft? Of kamp jij met het probleem dat je je klanten eigenlijk niet goed kent waardoor je niet de juiste aanpak hanteert voor die groep klanten? Of dat klanten niet langer klant bij je blijven en naar de concurrent gaan? Weet jij waar de pijnpunten liggen bij je klanten? Zodra je dit weet, ben je in staat de klanten te helpen en ze bij je te houden.

onderneem-slimmer-klantcontact-crm

CRM software verschaft veel inzicht in de wensen van jouw klanten

Zorg dat je op maat gemaakte (one-to-one) oplossingen aanbiedt voor je klanten. Concurrentievoordeel kun je alleen halen als jij je voortdurend aanpast aan de wensen en behoeften van je klanten. Je zult je individuele klant goed moeten kennen om een langdurige relatie op te bouwen. Op deze manier zul je ervaren dat het gemakkelijker is nieuwe klanten aan te trekken, omdat je een duidelijk beeld creëert van de wensen en behoeften van jouw klanten. Doelgericht benaderen van (toekomstige) klanten is een methode om een groter klantenbestand op te bouwen.

Weet precies wat je klanten verlangen

CRM software is bedrijfssoftware die veel inzicht verschaft over (de wensen van) jouw klanten. Met CRM software beheer je klantgegevens nauwkeurig op één centrale plek. Ook interactie met de klant wordt nauwkeurig bijgehouden. Op deze manier leer je je klanten kennen en zorg je dat de relatie met je klant nauw wordt onderhouden. Bovendien kun je uitstekend inspelen op de wensen van je klanten. Dit maakt acquisitie ook een stuk eenvoudiger.

Tevens selecteer je hier heel gemakkelijk groepen klanten uit een groot klantenbestand. Dit is bruikbaar voor bedrijven die specifieke producten ontwerpen voor bepaalde segmenten uit de markt. Deze focusstrategie legt de nadruk op wensen en behoeften van een grotere groep klanten met dezelfde interesse. In een handomdraai verkrijg je inzichten in je klantgegevens met CRM software.

Bedrijfssoftware versterkt je concurrentiepositie

Door cloud software werk je dus efficiënter. Je wint tijd en dus geld. Daarnaast kun je met bedrijfssoftware heel klantgericht ondernemen. Je zult merken hoe je verschillende aspecten in het bedrijfsleven met gemak zult uitvoeren die voorheen moeilijkheden opleverden. Concurrentievoordeel behalen door te werken in de cloud, ben jij al zover om slim online te ondernemen?

Gerelateerde artikelen

22 januari 2021

Aandachtspunten bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Slimmer ondernemen Boekhouding

Wanneer moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

1 januari 2021

Wat zijn de bedrijfssoftware trends?

Algemeen trends

Welke ontwikkelingen en trends zijn er op het gebied van bedrijfssoftware?

16 juni 2019

De 5 voordelen van online bedrijfssoftware op een rij

Algemeen Slimmer ondernemen

Hier vind je vijf voordelen van het werken met bedrijfssoftware in de cloud. Doe er je (concurrentie)voordeel mee!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products