Interview_MeikevanDuppen+eboekhouden

Hoe e-Boekhouden.nl online boekhouden eenvoudig maakt

Ze timmeren al ruim vijftien jaar flink aan de weg met hun online boekhoudoplossingen. En elk jaar zien ze een exponentiële groei in hun gebruikers. We vragen Meike van Duppen, commercieel verantwoordelijk bij e-Boekhouden.nl, naar het geheim van hun succes. Ook zijn we benieuwd naar haar visie op de toekomst van online oplossingen voor alle typen ondernemers, verenigingen, stichtingen, accountants en boekhoudkantoren.

Eenvoud is goud

“Onze missie is altijd hetzelfde gebleven: boekhouden eenvoudig maken. Voor elke ondernemer. Dat is waar we dagelijks mee bezig zijn en we geloven ook dat dit maakt dat we elk jaar zoveel nieuwe klanten mogen verwelkomen”, vertelt Meike. Al is dat niet het enige dat de software van het bedrijf zo populair maakt. “Er is natuurlijk meer aanbod voor ondernemers. Die hebben veel keuze als het gaat om online oplossingen voor hun financiële administratie. Maar wij geloven sterk in onze eigen kracht: de eenvoud, gecombineerd met een heel transparant en laagdrempelig prijsmodel en een uitstekende klantenservice.”

Onze missie is altijd hetzelfde gebleven: boekhouden eenvoudig maken - Meike van Duppen

Deze klantenservice wordt gemiddeld gewaardeerd met een 9.6 en brengt Meike op een belangrijke tip voor ondernemers die zich aan het orieënteren zijn op online oplossingen: “Kijk goed naar de supportdesk. Want ook al is een pakket nog zo simpel, als je toch een vraag hebt, dan is het belangrijk dat je goed wordt geholpen. Juist bij essentiële onderdelen van een onderneming zoals de financiële administratie. Kijk goed naar de responstijden van de klantenservice en bel ook gewoon eens met ze. Een goede testcase om te kijken hoe goed je geholpen wordt.”

Bijna alle financiële administratie kan automatisch

Voor (startende) ondernemers die nog twijfelen: het online regelen van de boekhouding scheelt ontzettend veel tijd. Dat is ook de insteek van dit pakket. Sterker: bij e-Boekhouden.nl geloven ze dat het overgrote deel van de boekhouding geautomatiseerd kan worden. In elk bedrijf. Meike: “Ons pakket zit nu op meer dan negentig procent automatisering. Zo worden met onze functie Scan & Herken facturen en bonnetjes automatisch verwerkt. Onze software herkent digitale bestanden en doet automatisch een boekingsvoorstel. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld bankafschrijvingen; door eenmalig een zogenaamde ‘importregel’ aan te maken voor een bepaalde afschrijving, wordt deze voortaan automatisch verwerkt.”

Welke stappen voorzien Meike en haar collega’s nog? “We zien nog steeds nieuwe ontwikkelingen in technische vernuftigheden die het mogelijk maken nóg beter te automatiseren. Onze software is bijvoorbeeld uitgerust met de mogelijkheid UBL-bestanden (Universal Business Language) te verwerken. Zodra er een factuur binnenkomt met zo’n bestand, gaat eigenlijk alles automatisch. En gratis, ook nog.”

Ons pakket zit nu op meer dan negentig procent automatiseringMeike van Duppen

Speciale aandacht voor starters

Het pakket van e-Boekhouden.nl is geschikt voor elke ondernemer, van eenmanszaak tot grote organisatie. Om startende ondernemers te ondersteunen in hun cruciale eerste jaar, bieden ze de software gratis aan. “Starters betalen het eerste jaar helemaal niets. Zo kunnen ze rustig kennismaken en van de voordelen proeven. Na een jaar kunnen ze ervoor kiezen door te gaan, en dan pas betalen ze het reguliere tarief. Dat is echter zo laagdrempelig, dat het heel goed op te brengen is na dat eerste jaar.”

Starters betalen het eerste jaar helemaal niets. Zo kunnen ze rustig kennismaken en van de voordelen proeven - Meike van Duppen

Bijkomend voordeel is de gratis cursus boekhouden die ze aanbieden via hun website. Hierin worden de belangrijkste do’s and don’ts bijgebracht, zodat iedereen makkelijk en snel aan de slag kan. “Ondernemers voelen zich soms onzeker, helemaal aangaande de verplichtingen naar de Belastingdienst. Wij zijn een erkend programma, dat geeft extra geruststelling”, vertelt Meike.

Klaar voor de toekomst?

Het lot van softwareontwikkelaars is toch altijd een beetje dat ze voorop lopen in de ontwikkelingen en niet elke markt helemaal klaar is voor deze stappen. “Vijftien jaar geleden was webbased werken absoluut nog geen gemeengoed. Nu is ‘in the cloud’ werken bijna een hype. Het is onze taak om vooruit te kijken en belangrijke ontwikkelingen te implementeren, ook al weet nog niet iedereen gelijk hoe het waarde toevoegt.” Zo ziet Meike dat ook steeds meer accountants en administratiekantoren overstappen op online boekhoudprogramma's, waar dat een paar jaar geleden eigenlijk nog geen algemeen goed was. En kijk je naar meer dan tien jaar geleden, dan was het ondenkbaar. Zo snel gaat het dus.

Het is onze taak om vooruit te kijken en belangrijke ontwikkelingen te implementeren -  Meike van Duppen

e-Boekhouden.nl is heel duidelijk klaar voor de toekomst en ze zien inmiddels bij hun gebruikers ook een grote bereidheid om nieuwe dingen uit te proberen. Juist als ze eenmaal zien hoe makkelijk het ondernemende leven gemaakt kan worden door het slim gebruikmaken van techniek.

Online boekhouden is here to stay

Het moge duidelijk zijn: online boekhouden is here to stay. Met ruim vijftien jaar ervaring in hun rugzak, zien ze ook de komende vijftien jaar met veel vertrouwen tegemoet. Helemaal gezien de groei die ze doormaken. En de aanstaande ontwikkelingen op technisch gebied maken het landschap dynamisch en interessant. Meike: “Alles wordt sneller, makkelijker en toegankelijker. Dus ook online boekhouden. Helemaal als het aan ons ligt.”

Populaire software

Rating:
Reviews: 123
Boekhouden
Rating:
Reviews: 568
Boekhouden
Rating:
Reviews: 828
Boekhouden

Appwatching Community

Meer weten of mee praten over dit onderwerp? word gratis lid van de Appwatching community

Steven Houkes - Webredacteur
Geschreven door:
Steven Houkes
Webredacteur

Steven is als hoofdredacteur van Appwatching degene die de content van de websites creëert en kwaliteit ervan waarborgt. Hij maakt je in zijn nieuwsartikelen, blogs en onderzoeken wegwijs in de materie van cloudsoftware. Hij heeft veel ervaring opgedaan als webredacteur bij RTV Noord en past deze journalistieke kennis toe bij het schrijven van zijn blogs. In zijn vrije tijd doet hij aan voetbal, wielrennen (alleen bij mooi weer) en koken. Heb je vragen? Mail gerust naar steven@appwiki.nl.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Je ontkomt er als ZZP'er niet aan: de BTW-aangifte....

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
urenregistratie-app-excel.png

7 handige apps als alternatief voor urenregistratie in Excel

Uren registreren voelt vaak als een verplichting. Maar waarom doe jij je urenregistratie dan nog in Excel...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products