1. Blog
  2. e-Boekhouden.nl maakt online boekhouden echt eenvoudig

Interview e-Boekhouden.nl: echt eenvoudig online boekhouden

Ze timmeren al ruim vijftien jaar flink aan de weg met hun online boekhoudoplossingen. En elk jaar zien ze een exponentiële groei in hun gebruikers.

We vragen Meike van Duppen, commercieel verantwoordelijk bij e-Boekhouden.nl, naar het geheim van hun succes. Ook zijn we benieuwd naar haar visie op de toekomst van online oplossingen voor alle typen ondernemers, verenigingen, stichtingen, accountants en boekhoudkantoren.

Eenvoud is goud

“Onze missie is altijd hetzelfde gebleven: boekhouden eenvoudig maken. Voor elke ondernemer. Dat is waar we dagelijks mee bezig zijn en we geloven ook dat dit maakt dat we elk jaar zoveel nieuwe klanten mogen verwelkomen”, vertelt Meike. Al is dat niet het enige dat de software van het bedrijf zo populair maakt. “Er is natuurlijk meer aanbod voor ondernemers. Die hebben veel keuze als het gaat om online oplossingen voor hun financiële administratie. Maar wij geloven sterk in onze eigen kracht: de eenvoud, gecombineerd met een heel transparant en laagdrempelig prijsmodel en een uitstekende klantenservice.”

Onze missie is altijd hetzelfde gebleven: boekhouden eenvoudig maken - Meike van Duppen

Deze klantenservice wordt gemiddeld gewaardeerd met een 9.6 en brengt Meike op een belangrijke tip voor ondernemers die zich aan het orieënteren zijn op online oplossingen: “Kijk goed naar de supportdesk. Want ook al is een pakket nog zo simpel, als je toch een vraag hebt, dan is het belangrijk dat je goed wordt geholpen. Juist bij essentiële onderdelen van een onderneming zoals de financiële administratie. Kijk goed naar de responstijden van de klantenservice en bel ook gewoon eens met ze. Een goede testcase om te kijken hoe goed je geholpen wordt.”

Bijna alle financiële administratie kan automatisch

Voor (startende) ondernemers die nog twijfelen: het online regelen van de boekhouding scheelt ontzettend veel tijd. Dat is ook de insteek van dit pakket. Sterker: bij e-Boekhouden.nl geloven ze dat het overgrote deel van de boekhouding geautomatiseerd kan worden. In elk bedrijf. Meike: “Ons pakket zit nu op meer dan negentig procent automatisering. Zo worden met onze functie Scan & Herken facturen en bonnetjes automatisch verwerkt. Onze software herkent digitale bestanden en doet automatisch een boekingsvoorstel. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld bankafschrijvingen; door eenmalig een zogenaamde ‘importregel’ aan te maken voor een bepaalde afschrijving, wordt deze voortaan automatisch verwerkt.”

Welke stappen voorzien Meike en haar collega’s nog? “We zien nog steeds nieuwe ontwikkelingen in technische vernuftigheden die het mogelijk maken nóg beter te automatiseren. Onze software is bijvoorbeeld uitgerust met de mogelijkheid UBL-bestanden (Universal Business Language) te verwerken. Zodra er een factuur binnenkomt met zo’n bestand, gaat eigenlijk alles automatisch. En gratis, ook nog.”

Ons pakket zit nu op meer dan negentig procent automatiseringMeike van Duppen

Speciale aandacht voor starters

Het pakket van e-Boekhouden.nl is geschikt voor elke ondernemer, van eenmanszaak tot grote organisatie. Om startende ondernemers te ondersteunen in hun cruciale eerste jaar, bieden ze de software gratis aan. “Starters betalen het eerste jaar helemaal niets. Zo kunnen ze rustig kennismaken en van de voordelen proeven. Na een jaar kunnen ze ervoor kiezen door te gaan, en dan pas betalen ze het reguliere tarief. Dat is echter zo laagdrempelig, dat het heel goed op te brengen is na dat eerste jaar.”

Starters betalen het eerste jaar helemaal niets. Zo kunnen ze rustig kennismaken en van de voordelen proeven - Meike van Duppen

Bijkomend voordeel is de gratis cursus boekhouden die ze aanbieden via hun website. Hierin worden de belangrijkste do’s and don’ts bijgebracht, zodat iedereen makkelijk en snel aan de slag kan. “Ondernemers voelen zich soms onzeker, helemaal aangaande de verplichtingen naar de Belastingdienst. Wij zijn een erkend programma, dat geeft extra geruststelling”, vertelt Meike.

Klaar voor de toekomst?

Het lot van softwareontwikkelaars is toch altijd een beetje dat ze voorop lopen in de ontwikkelingen en niet elke markt helemaal klaar is voor deze stappen. “Vijftien jaar geleden was webbased werken absoluut nog geen gemeengoed. Nu is ‘in the cloud’ werken bijna een hype. Het is onze taak om vooruit te kijken en belangrijke ontwikkelingen te implementeren, ook al weet nog niet iedereen gelijk hoe het waarde toevoegt.” Zo ziet Meike dat ook steeds meer accountants en administratiekantoren overstappen op online boekhoudprogramma's, waar dat een paar jaar geleden eigenlijk nog geen algemeen goed was. En kijk je naar meer dan tien jaar geleden, dan was het ondenkbaar. Zo snel gaat het dus.

Het is onze taak om vooruit te kijken en belangrijke ontwikkelingen te implementeren -  Meike van Duppen

e-Boekhouden.nl is heel duidelijk klaar voor de toekomst en ze zien inmiddels bij hun gebruikers ook een grote bereidheid om nieuwe dingen uit te proberen. Juist als ze eenmaal zien hoe makkelijk het ondernemende leven gemaakt kan worden door het slim gebruikmaken van techniek.

Online boekhouden is here to stay

Het moge duidelijk zijn: online boekhouden is here to stay. Met ruim vijftien jaar ervaring in hun rugzak, zien ze ook de komende vijftien jaar met veel vertrouwen tegemoet. Helemaal gezien de groei die ze doormaken. En de aanstaande ontwikkelingen op technisch gebied maken het landschap dynamisch en interessant. Meike: “Alles wordt sneller, makkelijker en toegankelijker. Dus ook online boekhouden. Helemaal als het aan ons ligt.”

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Gerelateerde artikelen

30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

Administratie Boekhouding

Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

10 december 2020

Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Wat past bij jou?

Excel Boekhouding

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

11 januari 2024

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte?

Boekhouding

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Hier vind je de vijf administratie apps waarmee je eenvoudig en snel BTW-aangifte doet.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products