factuur-maken-huisstijl.png

Factureren in je eigen huisstijl

Natuurlijk wil je als bedrijf professionaliteit uitstralen. Je levert daarom kwaliteit. Ook nadat een klus is uitgevoerd of een product is geleverd. Wanneer een klant een online factuur van je ontvangt, wil je graag nogmaals benadrukken dat jouw bedrijf de beste uitvoerder voor de opdracht is geweest. Want hoe belangrijk is het dat de bedrijfsnaam in het hoofd van de klant blijft hangen. Je wilt graag dat deze wordt genoemd in mond-tot-mond reclame. Een factuur die is opgemaakt in je huisstijl zal hieraan bijdragen. Gelukkig bieden de meeste facturatieprogramma's tegenwoordig de mogelijkheid om te factureren in je eigen huisstijl. Met behulp van diverse design templates maak je eenvoudig een factuur die bij je bedrijf en stijl past.

Waarom factuur aanpassen aan de huisstijl?

Na een geslaagde opdracht is een factuur nogmaals een kans om je visitekaartje af te geven. Het is daarom belangrijk dat deze herkenbare en zakelijke uitstraling heeft. Er wordt vaak veel tijd en geld gestoken in het aanmeten van een passende huisstijl voor een bedrijf. Voor de uniformiteit is het belangrijk dat alle onderdelen van communicatie en correspondentie met de klant hierop zijn aangepast. Dit geldt dus ook voor de facturen die worden verstuurd. Een factuur in huisstijl is herkenbaar, straalt vertrouwen uit en zorgt voor hogere retentie van de bedrijfsnaam.

Welke opties zijn er voor een factuur in huisstijl

De meeste facturatieprogramma's bieden de mogelijkheid om een eigen logo of briefpapier te gebruiken, wanneer je een factuur maakt. Toch hebben niet alle programma's dezelfde functionaliteiten. Naast de basismogelijkheden om een logo of briefpapier op te nemen in de facturatie, zijn er ook programma's die een stapje verder gaan. Zo kunt u in een aantal van de facturatieprogramma's die wij vergelijken factuursjablonen gebruiken, eigen e-mail briefpapier gebruiken of herinneringen op briefpapier verzenden.

Ook facturen in huisstijl versturen? Bekijk en vergelijk dan nu verschillende factuurprogramma's.

Populaire software

Steven Houkes - Webredacteur
Geschreven door:
Steven Houkes
Webredacteur

Steven is als online redacteur degene die de content van de websites creƫert en waarborgt en in zijn blogs je wegwijs maakt in de materie van allerhande software. Hij heeft veel ervaring opgedaan als webredacteur bij RTV Noord en past deze journalistieke kennis toe bij het schrijven van zijn blogs. In zijn vrije tijd doet hij aan voetbal, wielrennen (alleen bij mooi weer) en koken. Heb je vragen? Mail gerust naar steven@appwiki.nl.

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur

Leestijd 5 minuten

Up-to-date blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste business apps!

  • Uitschrijven voor de nieuwsbrief is altijd weer mogelijk.

Products