1. Helpdesk
  2. Klantenservice software

Klantenservice software vergelijken?

De beste klantenservice software vinden? Filter hieronder op jouw situatie en wensen. Vind alle customer service software, waarmee je eenvoudig en efficiënt je klanten kunt helpen. Versnel je klantenservice en verbeter de klantervaring!

Zendesk

Alle supportkanalen
Op één plek
Snelle Implementatie

Zendesk helpdesk software is ontworpen om klantenservice teams efficiënter te maken. Beheer en automatiseer eenvoudig alle contacten op één plek via alle mogelijke supportkanalen.

Meer informatie

Freshservice

Eenvoudig inrichten
Makkelijk te beheren
Efficiënt te werk

Een verbluffend eenvoudige IT-servicedesk. Moderniseer uw IT en andere bedrijfsfuncties met een opvallend makkelijk te gebruiken IT dienstverlening in de cloud. Kies net als 20.000 anderen voor het gebruiksgemak van Freshservice!

Meer informatie

Freshdesk

AI chatbots
24/5 telefoonsupport
Geen leercurve

Freshdesk combineert de beste ticketing, selfservice en rapportagefuncties en is een in de cloud gebaseerde software voor klantondersteuning. Alle abonnementen hebben 24/7 e-mailondersteuning, en er is een gratis versie!

Meer informatie

Saysimple

Omnichannel team inbox
WhatsApp Business API
Vanaf 15 euro per user

Ontdek Saysimple, het gebruiksvriendelijke klantcontact platform dat al je kanalen combineert in één inbox. Communiceer via WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram DM, Google Business Messages, Email en meer!

Meer informatie

Trengo

Gedeelde Team Inbox
Makkelijk samenwerken
Automatiseren

Werk samen met collega's vanuit n gedeelde team inbox en communiceer met klanten via Email, WhatsApp, Messenger, SMS, Voice, Livechat en meer. Bouw binnen enkele minuten chatbots en automatiseer gesprekken via meerdere kanalen.

Meer informatie

Omnidesk

Tijdslijn
Alle kanalen
Uitgebreide telefonie

Prijswinnende klantenservices kiezen voor Omnidesk. Dit Nederlandse bedrijf maakt klantcontact weer persoonlijk. Eén tijdlijn per klant, alle populaire kanalen, inclusief een telefoniekoppeling. Support en hosting in Nederland.

Meer informatie

CM.com

Chatbot
WhatsApp Business
Alle mobiele kanalen

Verbeter je klanttevredenheid en verrijk ieder gesprek met onze full-service cloud voor customer service. Handel alle gesprekken af vanuit één dashboard. Werk efficiënt samen tussen teams en automatiseer terugkerende verzoeken.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Support kanaal
Medewerkers
Extern
Intern
Extra kanalen
Integraties
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wat is klantenservice software en waarom heb je het nodig?

Om je bedrijf optimaal te laten werken, is het belangrijk de belangen van je klanten voorop te zetten. Klantenservice is de dienst die je verleent om vragen en onzekerheden te beantwoorden en weg te nemen bij je klanten, ook wel service management genoemd. Dit kan door middel van een bemande balie in jouw bedrijf. Zo kunnen klanten op locatie komen en hun vragen stellen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden en voordelen op het gebied van klantenservice.

Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om nog gemakkelijker door middel van klantenservice software je klanten te woord te staan. Dit maakt het mogelijk een centrale plek te ontwikkelen, vaak op je website, waar klantvragen vanuit alle kanalen bijeenkomen en gemakkelijk worden beantwoord.

Online klantenservice software

Er zijn verschillende klantenservice software, met uiteenlopende functiemogelijkheden. De voornaamste functie is het leveren van online informatie. Het handige is dat meerdere kanalen worden gebundeld en dat je verschillende informatiestromen gestructureerd kunt beantwoorden. De meeste softwarepakketten hebben een geïntegreerde helpdesk, ook wel helpdesk software, met het grote voordeel dat klanten 24/7 hun vragen kunnen stellen.

Daarnaast zijn er pakketten die vragen en opmerkingen automatisch verdelen in verschillende onderwerpen. Ook kun je zelfs kiezen voor een functie die automatisch informatie verstuurt naar klanten. Doordat het online is, is het dus mogelijk als ondernemer om op elk moment van de dag deze gegevens in te zien en klanten te antwoorden. Dit resulteert in snelle reacties en sneller opgeloste zorgen.

Voordelen klantenservice software

Zoals je al hebt gelezen is een groot voordeel van customer service software dat je alle communicatiekanalen op één plek hebt. Van een internetforum tot tweets, en van telefoonoproepen tot e-mails, je vindt ze allemaal terug op een centrale plek. Dit maakt het makkelijk om tegelijkertijd alle berichten te overzien en te reageren op je klanten. Doordat customer service software constant aan het ontwikkelen is, is de verwachting dan ook dat in de loop der tijd steeds meer applicaties beschikbaar worden gemaakt. De software is uitstekend te combineren met andere handige programma’s. Ook slaan deze software pakketten veel data op, zodat je een nog beter beeld krijgt van je klantenbestand.

Customer service software, welke aanbieder?

De hamvraag bij elke soort software is: voor welke aanbieder ga ik? Ook op het gebied van customer service software is er ontzettend veel keus. Als je klantenservice software gaat selecteren is het belangrijkste om uit te gaan van je eigen wensen. Hoe groot is jouw bedrijf, hoeveel klanten heb je per maand (en hoeveel verwacht je dat dat gaan worden), hoeveel informatie moet er online beschikbaar komen? Het zijn zomaar wat vragen waar je aan kunt denken.

Probeer het eerst eens uit

De data en de communicatiekanalen die customer service software je bieden zijn tegenwoordig eigenlijk onmisbaar. Bovendien is het gebruik van dergelijke software pakketten hartstikke voordelig. Voor een paar tientjes per maand heb je al toegang tot de meeste functies. Wil je het toch eerst eens proberen? Kijk dan eens op de site van een software ontwikkelaar en selecteer de ‘free trial’ optie. Je zult zien dat je helemaal niet meer terug wilt naar een wereld zonder klantenservice software.

Relevante artikelen

rawpixel-569600-unsplash.jpg
18 oktober 2023

Waarom een chatbot? Alle voordelen op een rij!

HelpdeskChatCustomer support

Het belang van chatbots neemt toe. Wat zijn de voordelen van een chatbot voor jouw bedrijf?

Lees meer 
15 februari 2021

10 best practices. Plaats een chat op je website

HelpdeskChatCustomer supportWebsite
Products