Klantenservice software: vind de software die bij je past

Zoek je de beste klantenservice software? Filter hieronder op bedrijfsvorm en functies welke je denkt nodig te hebben. Vind hier alle customer service software, ook wel bekend als support software, waarmee je eenvoudig en efficiënt je klanten kunt helpen. Houd daarmee tijd over voor zaken die er echt toe doen.

Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.

Wat is klantenservice software en waarom heb je het nodig?

Om je klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn is het belangrijk om een goede klantenservice te hebben. Klantenservice kun je op een fysieke manier opvatten: een balie in je bedrijf die regelmatig bereikbaar is. Maar er zijn tegenwoordig ook oplossingen om het allemaal net wat makkelijker te maken. We hebben het hier over klantenservice software, ook wel bekend als customer service software. Met deze software creëer je (meestal op het internet) een centrale plek waar alle vragen en opmerkingen van klanten op terechtkomen. Zo houd je niet alleen zelf het overzicht over alle communicatie met klanten, maar is het voor klanten ook een stuk makkelijker om hun stem te laten horen. Lees onder Voordelen verder als je te weten wilt komen wat klantenservice software allemaal voor je kan betekenen.

Online klantenservice software

Klantenservice software is voornamelijk gericht op het leveren van online informatie. Dit kan van alles zijn. Veel software pakketten hebben in ieder geval een geïntegreerde helpdesk waar klanten terecht kunnen voor al hun vragen. De betere customer service software biedt daarnaast de mogelijkheid om alle vragen in te delen in verschillende hoofdonderwerpen. Onder online klantenservice software verstaan we daarnaast ook applicaties die vanuit zichzelf al informatie naar de klant doorspelen. Hierbij valt te denken aan een online kennisbank of een interactieve user community. Als je dit zo leest dan valt het je waarschijnlijk op dat we vaak het woord ‘online’ gebruiken. Dit komt doordat de software niet vooral gericht is op online gebruik, maar ook zelf op online basis is. Dit heeft als voordeel dat jij als ondernemer overal toegang hebt tot de communicatiekanalen en je dus geen ingewikkelde installaties hoeft uit te voeren.

Het hebben van klantenservice software heeft veel voordelen

Voordelen klantenservice software

Zoals je al hebt gelezen is een groot voordeel van customer service software dat je alle communicatiekanalen op één plek hebt. Van een internetforum tot tweets, en van telefoonoproepen tot e-mails, je vindt ze allemaal terug op een centrale plek. Dit maakt het makkelijk om tegelijkertijd alle berichten te overzien en te reageren op je klanten. Doordat customer service software constant aan het ontwikkelen is, is de verwachting dan ook dat in de loop der tijd steeds meer applicaties beschikbaar worden gemaakt. De software is uitstekend te combineren met andere handige programma’s. Ook slaan deze software pakketten veel data op, zodat je een nog beter beeld krijgt van je klantenbestand.

Customer service software, welke aanbieder?

De hamvraag bij elke soort software is: voor welke aanbieder ga ik? Ook op het gebied van customer service software is er ontzettend veel keus. Als je klantenservice software gaat selecteren is het belangrijkste om uit te gaan van je eigen wensen. Hoe groot is jouw bedrijf, hoeveel klanten heb je per maand (en hoeveel verwacht je dat dat gaan worden), hoeveel informatie moet er online beschikbaar komen? Het zijn zomaar wat vragen waar je aan kunt denken.

Probeer het eerst eens uit

De data en de communicatiekanalen die customer service software je bieden zijn tegenwoordig eigenlijk onmisbaar. Bovendien is het gebruik van dergelijke software pakketten hartstikke voordelig. Voor een paar tientjes per maand heb je al toegang tot de meeste functies. Wil je het toch eerst eens proberen? Kijk dan eens op de site van een software ontwikkelaar en selecteer de ‘free trial’ optie. Je zult zien dat je helemaal niet meer terug wilt naar een wereld zonder klantenservice software.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products