Webshop design: design templates, eigen design en responsive design

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Eenvoudig de beste webshop software kiezen?

Bekijk het overzicht met alle webshop software aanbieders. Maak eenvoudig een voorselectie door je wensen aan te geven. Vergelijk de aanbieders vervolgens op prijs, functies en reviews. Hoe je een webshop begint? Check onze stap-voor-stap gids ‘Webshop beginnen’.

Bekijk alle aanbieders Gids Webshop beginnen

Wanneer je een webshop wilt beginnen maar geen programmeerkennis hebt, biedt webshop software uitkomst.

Bij het opzetten van een webshop speelt het uiterlijk een belangrijke rol. Het zorgt voor herkenbaarheid bij de klant.

Hoe krijg ik een uniek design?

Heel simpel eigenlijk, want voor het maken van het uiterlijk heb je geen programmeerkennis nodig. De meeste webshop software is namelijk uitgerust met features die de webshop een mooi een professioneel uiterlijk kunnen geven.

Design templates

Alle webshop software beschikken over gratis kant-en-klare- templates. Templates zijn bestaande designs, waarmee je makkelijk je webshop kunt inrichten. Je kunt kiezen uit verschillende templates en vervolgens de template kiezen die het beste bij je webshop past.

Voordelen design templates

  • Geen programmeerkennis nodig
  • Snel van start met je webshop
  • Laag in de kosten
  • Mogelijkheden tot testen (A/B)

Benieuwd welke webshop software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van webshop software met design templates.

Eigen webshop design

Wanneer je een webshop wilt beginnen maar geen programmeerkennis hebt, biedt webshop software uitkomst. Bij het opzetten van een webshop speelt het uiterlijk een belangrijke rol. Wanneer je je met het uiterlijk van je webshop echt wil onderscheiden kan dit met de feature eigen design. In plaats van een bestaande template, bieden sommige webshop software de mogelijkheid om je website geheel in je eigen stijl in te richten. Met deze optie is het mogelijk om zelf eenvoudig pagina's met teksten en foto's aanmaken. Je kunt ook extra vensters en widgets toevoegen, zoals een winkelwagen, een Facebook Like Box, zoekvensters en social media iconen.

Voordelen eigen webshop design

  • Geen programmeerkennis nodig
  • Geheel naar eigen smaak in te richten

Benieuwd welke webshop software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van webshop software met eigen design.

Responsive webshop design

Wanneer je een webshop wilt beginnen maar geen programmeerkennis hebt, biedt webshop software uitkomst. Bij het opzetten van een webshop speelt niet alleen het uiterlijk een belangrijke rol, maar ook de manier waarop de webshop te zien is op de devices naast de pc. Want steeds meer mensen kopen producten met hun mobiele telefoon of tablet.

De functie responsive design zorgt ervoor dat de webshop zich aanpast voor de weergave op de mobiele telefoon en tablet. Doordat de webshop op alle devices optimaal is te bekijken, wordt de conversie verhoogd. Het is immers net zo makkelijk om iets op je mobiele telefoon te kopen als op de pc.

Verder verlaagt, na een eerste investering, een responsive design de kosten. Je hebt immers geen app meer waar je apart content moet invoeren. Je hoeft de content maar één keer op een centraal punt in te voeren en dit is vervolgens te zien op alle devices.

Voordelen responsive webshop design

  • Webshop is op alle devices optimaal weergegeven
  • Lagere kosten na investering omdat je content maar één keer hoeft in te voeren
  • Hogere conversie, dus meer omzet
  • Betere vindbaarheid in zoekmachines. Dit trekt meer bezoekers, wat weer leidt tot meer omzet

Benieuwd welke webshop software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van webshop software met responsive design.

Webshop beginnen

Ben jij al klaar om een webshop te beginnen? Bekijk hieronder de video hoe je gemakkelijk een webwinkel start. 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products