Webshop design: design templates, eigen design en responsive design

Wanneer je een webshop wilt beginnen maar geen programmeerkennis hebt, biedt webshop software uitkomst. Bij het opzetten van een webshop speelt het uiterlijk een belangrijke rol. Het zorgt voor herkenbaarheid bij de klant. Ook voor het maken van het uiterlijk heb je geen programmeerkennis nodig, de meeste webshop software is uitgerust met features die de webshop een mooi een professioneel uiterlijk kunnen geven.

Design templates

Zo beschikken alle webshop software over gratis kant-en-klare- templates. Templates zijn bestaande designs, waarmee je makkelijk je webshop kunt inrichten. Je kunt kiezen uit verschillende templates en vervolgens de template kiezen die het beste bij je webshop past.

Voordelen design templates

  • Geen programmeerkennis nodig
  • Snel van start met je webshop
  • Laag in de kosten

Benieuwd welke webshop software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van webshop software met design templates.

Eigen webshop design

Wanneer je een webshop wilt beginnen maar geen programmeerkennis hebt, biedt webshop software uitkomst. Bij het opzetten van een webshop speelt het uiterlijk een belangrijke rol. Wanneer je je met het uiterlijk van je webshop echt wil onderscheiden kan dit met de feature eigen design. In plaats van een bestaande template, bieden sommige webshop software de mogelijkheid om je website geheel in je eigen stijl in te richten. Met deze optie is het mogelijk om zelf eenvoudig pagina's met teksten en foto's aanmaken. Je kunt ook extra vensters en widgets toevoegen, zoals een winkelwagen, een Facebook Like Box, zoekvensters en social media iconen.

Voordelen eigen webshop design

  • Geen programmeerkennis nodig
  • Geheel naar eigen smaak in te richten

Benieuwd welke webshop software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van webshop software met eigen design.

Responsive webshop design

Wanneer je een webshop wilt beginnen maar geen programmeerkennis hebt, biedt webshop software uitkomst. Bij het opzetten van een webshop speelt niet alleen het uiterlijk een belangrijke rol, maar ook de manier waarop de webshop te zien is op de devices naast de pc. Want steeds meer mensen kopen producten met hun mobiele telefoon of tablet.

De functie responsive design zorgt ervoor dat de webshop zich aanpast voor de weergave op de mobiele telefoon en tablet. Doordat de webshop op alle devices optimaal is te bekijken, wordt de conversie verhoogd. Het is immers net zo makkelijk om iets op je mobiele telefoon te kopen als op de pc.

Verder verlaagt, na een eerste investering, een responsive design de kosten. Je hebt immers geen app meer waar je apart content moet invoeren. Je hoeft de content maar één keer op een centraal punt in te voeren en dit is vervolgens te zien op alle devices.

Voordelen responsive webshop design

  • Webshop is op alle devices optimaal weergegeven
  • Lagere kosten na investering omdat je content maar één keer hoeft in te voeren
  • Hogere conversie, dus meer omzet
  • Betere vindbaarheid in zoekmachines. Dit trekt meer bezoekers, wat weer leidt tot meer omzet

Benieuwd welke webshop software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van webshop software met responsive design.

Products