Hoe bereken je de solvabiliteit?

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Eenvoudig de beste boekhoudsoftware kiezen?

Wij helpen je het boekhoudprogramma te vinden die bij je past. Start de keuzehulp waarin je ons vertelt over je bedrijf en je wensen aangeeft. Wij vertalen dit naar jouw persoonlijke software top 3. Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk dan het overzicht. 

Start de keuzehulp Bekijk alle aanbieders

Je berekent de solvabiliteit van je onderneming snel met één van de onderstaande formules:

Solvabiliteit = (Eigen Vermogen/Totale Vermogen) * 100%
Gewenste uitkomst: minimale uitkomst van 50%

Solvabiliteit = Eigen Vermogen/Vreemd Vermogen
Gewenste uitkomst: minimale uitkomst van 1 (des te hoger, des te beter)

Solvabiliteit = (Vreemd Vermogen/Totale Vermogen) * 100%
Gewenste uitkomst: maximale uitkomst van 50%

Solvabiliteit = Totale Activa/ Vreemd Vermogen
Gewenste uitkomst: minimale uitkomst van 2 (des te hoger, des te beter)

Door de solvabiliteit van je onderneming te berekenen creëer je een beeld van het eigen vermogen, ten opzichte van het vreemd vermogen. Zo weet je of je onderneming in staat is om op lange termijn schulden te voldoen.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products