1. Blog
  2. Werkbon apps voor digitale werkbonnen

7 gratis werkbon apps voor digitale werkbonnen

Werk je nog met papieren werkbonnen? Ik denk dat je met me eens bent dat het verwerken van werkbonnen na een lange dag werken niet de leukste klus is. Gelukkig kan dit tegenwoordig veel sneller en efficienter met een werkbon app. Met een druk op de knop kun jij jouw werkbonnen maken, inzien en verantwoorden. Scheelt jou onnodig zoekwerk in een stapel papieren, om vervolgens net die ene werkbon niet te kunnen vinden. 

Stel je eens voor hoeveel tijd je bespaart als je niet meer:

  • Alle werkbonnen in de boekhouding hoeft te verwerken
  • Zwervende werkbonnen hoeft te zoeken in de bus of auto
  • Slechts 1 keer de gegevens voor een werkbon hoeft in te vullen
  • Achter verloren werkbonnen aan hoeft

Allemaal niet meer nodig als je slim gebruik maakt van een werkbonnen app.

Arjan
Appwiki expert

    Daarom zetten we hieronder een aantal werkbon apps die je gratis en vrijblijvend kunt proberen of waar je een gratis demo kunt aanvragen. Zo kun je geheel zonder risico zelf ervaren hoeveel tijd (en geld) je bespaart. Daarnaast leggen we kort uit hoe een werkbon maken werkt met een werkbonnen app. 

    1. TimeMate

    Met TimeMate besparen medewerkers administratietijd en hebben ze meer tijd over om voor je klanten te werken. TimeMate maakt slimme koppelingen met boekhoudprogramma’s en agenda’s zodat losse papieren niet meer nodig zijn. Probeer TimeMate gratis!

    Urenregistratie
    Digitale werkbonnen
    Eenvoudig werkbon

    Prijs: per licentie €4,95
    Reviews: geen
    Bekijk reviews  Ga naar de website 

    2. Exact

    MKB'ers helpen toekomstbestendig te groeien, dat is waar wij voor gaan. We staan voor je klaar met slimme softwareoplossingen die jou helpt om efficiënter te werken. Ruim 675.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op de software van Exact.

    Digitale werkbon
    Complete bouwsoftware
    Altijd&overal inzicht

    Prijs: maandelijks €115,00
    Reviews: 8.2/10
    Bekijk reviews  Ga naar de website 

    3. PlanDigiBon

    Het totaalpakket voor planning, projecten-, service- en urenadministratie inclusief digitale werkbon, urenstaat en factuur. De project- service- en urenadministratie zijn volledig in- en met elkaar geïntegreerd. PlanDigiBon kan ingezet worden door ZPPérs alsook door kleine -, middelgrote – en grote bedrijven. Zie https://www.digitalewerkbon.site

    Digitale werkbon
    Digitale factuur
    Digitale urenstaat

    Prijs: per licentie €0,00
    Reviews: geen
    Bekijk reviews 

    4. ServicePlanner

    Het systeem maakt een efficiënte dagplanning op postcode en stuurt klanten automatisch afspraken (of uitnodigingen) en herinneringen. Met de tool vergroot je je omzet doordat je meer tijd vrijmaakt, verstuur je klanten in een paar klikken een offerte of factuur en houd je altijd overzicht in je eigen agenda én die van je collega's.

    Planning op postcode
    Automatische afspraken
    Klanten verzetten zelf

    Prijs: maandelijks €9,00
    Reviews: geen
    Bekijk reviews 

    5. Whitevision B.V.

    Automatiseer je administratie: bespaar tijd en krijg meer inzicht. Whitevision biedt software oplossingen om inkomende documenten snel en eenvoudig digitaal te verwerken. ✓ Ruim 26000 gebruikers ✓ Slimme & zelflerende software ✓ Koppelt met jouw ERP

    Ruim 26.000 gebruikers
    Zelflerende software
    Snelle implementatie

    Prijs: maandelijks €9,00
    Reviews: geen
    Bekijk reviews 

    6. OutSmart

    OutSmart is dé digitale oplossing voor de papieren werkbon. De papieren bon is verleden tijd. OutSmart is gemaakt voor ondernemers die hun buitendienst efficiënter en sneller willen inrichten. Met gemak kun je in je web-account een opdracht plannen en dit voer je vervolgens uit met de app. Inclusief handtekening van de klant.

    Geen papier meer
    Overzicht op werk
    Direct op de hoogte

    Prijs: vanaf €10,00
    Reviews: geen
    Bekijk reviews 

    7. Crafter

    Crafter is een praktisch totaalpakket. Een totaalpakket gericht op bedrijven met een buitendienst, die je modulair kunt opbouwen. Met Crafter optimaliseer je de werkadministratie van offertes, CRM, projecten, planning, werkbonnen tot facturatie. Crafter is uitgroeid tot een volwassen product voor je werkadministratie.

    Al je werk in één app
    Gratis versie
    Uitgebreide kennisbank

    Prijs: vanaf €10,00
    Reviews: geen
    Bekijk reviews 

    Complete overzicht met werkbonnen apps

    Benieuwd welke aanbieders er nog meer zijn? Bekijk hier het complete overzicht met werkbon software. Vertel ons over je bedrijf en we maken alvast een voorselectie met de beste werkbon software voor je bedrijf. Vergelijk vervolgens de software eenvoudig om de beste app voor je digitale werkbonnen te vinden.

    Vergelijk alle werkbonnen apps

    Werkbon app geeft overzicht en rust

    Maak jij al gebruik van een werkbon app? Wist je dat naast het terugdringen van de papieren rompslomp je deze software ook kunt koppelen aan je CRM waardoor je in 1 oogopslag inzicht krijgt in personeel en projecten? Dat betekent meer inzicht op de werkplaats. Er zijn nog meer handige tips die je helpen minder kopzorgen te hebben op je werk. Lees hier alle 7 slimme tips voor in de bouw, of lees snel verder om er achter te komen hoe een werkbonnen app werkt. 

    Gratis tips voor meer rust in de kop!

    Hoe werkt een werkbon app?

    Met een werkbon app bespaar je een hoop tijd op je administratie. Hieronder leggen we kort uit hoe door het proces met een app kort te beschrijven.

    Aanmaken werkbon

    Je maakt eenvoudig een werkbon aan in de software of app als je een klus binnen krijgt. Geef de werkbon een datum en tijdstip voor uitvoering en kies wie de klus gaat doen. Je vult de omschrijving en eventuele materialen van de klus of opdracht in en klaar. Je digitale werkbon is gemaakt!

    Opdracht uitvoeren en eventueel werkbon bijwerken

    Nadat de opdracht is uitgevoerd kun je eventueel nog de werkbon aanpassen en de gewerkte uren toevoegen. Je laat de klant tekenen en deze kan meteen betalen. De werkbon kun je vervolgens als PDF-bestand direct naar de klant mailen.

    Verwerken van werkbonnen in administratie

    Wil de klant ook een factuur? Geen probleem, je zet de digitale werkbon namelijk eenvoudig om een PDF-factuur. Dit kan bij een aantal werkbonnen apps binnen de software zelf of door je werkbon app te koppelen met je boekhoudpakket. Met deze koppeling heb je dus direct de werkbon in de boekhouding verwerkt.

    Gerelateerde artikelen

    6 januari 2023

    De beste 5 apps om digitale werkbonnen te maken

    Werkbonnen

    Eenvoudig een digitale werkbon maken? Met deze 5 apps maak en verwerk je supersnel digitale werkbonnen. Automatiseer je werkbon administratie en win veel tijd!

    Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

    Dit is Appwiki

    Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

    Appwiki werkt voor jou

    Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

    En zo werkt Appwiki

    We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

    Products