1. Blog
 2. Werkbon apps voor digitale werkbonnen

7 gratis werkbon apps voor digitale werkbonnen

Werk je nog met papieren werkbonnen? Ik denk dat je met me eens bent dat het verwerken van werkbonnen na een lange dag werken niet de leukste klus is. Gelukkig kan dit tegenwoordig veel sneller en efficienter met een werkbon app. Met een druk op de knop kun jij jouw werkbonnen maken, inzien en verantwoorden. Scheelt jou onnodig zoekwerk in een stapel papieren, om vervolgens net die ene werkbon niet te kunnen vinden. 

Stel je eens voor hoeveel tijd je bespaart als je niet meer:

 • Alle werkbonnen in de boekhouding hoeft te verwerken
 • Zwervende werkbonnen hoeft te zoeken in de bus of auto
 • Slechts 1 keer de gegevens voor een werkbon hoeft in te vullen
 • Achter verloren werkbonnen aan hoeft

Allemaal niet meer nodig als je slim gebruik maakt van een werkbonnen app.

Arjan
Arjan
Appwiki expert

  Daarom zetten we hieronder een aantal werkbon apps die je gratis en vrijblijvend kunt proberen of waar je een gratis demo kunt aanvragen. Zo kun je geheel zonder risico zelf ervaren hoeveel tijd (en geld) je bespaart. Daarnaast leggen we kort uit hoe het werkbon proces in zijn werk gaat met een app.  

  1. Bessy.

  Bessy. staat voor simpelheid en zo min mogelijk administratieve rompslomp. Wij doen er alles aan om de werkdag van de binnen- en buitendienst zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Laat je buitendienst slimmer en eenvoudiger werken. Bessy. is slim en intuïtief, maak die optimale planning, digitale werkbonnen, urenregistratie en nog veel meer.

  Automatische planning
  Slim en snel
  Eenvoudig koppelen

  Prijs: maandelijks €34,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. Exact

  Onze boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen en leert van jouw eerder gemaakte keuzes. No hands accounting noemen we dat. Voor al het andere zijn er integraties met 220+ zakelijke softwareprogramma’s. Geen ander boekhoudplatform levert koppelmogelijkheden op dit niveau! Daarnaast is Exact dé keuze van ruim 9000 accountants.

  Digitale werkbon
  Complete bouwsoftware
  Altijd&overal inzicht

  Prijs: vanaf €99,00
  Reviews: 7.3/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  3. PlanDigiBon

  Het totaalpakket voor planning, projecten-, service- en urenadministratie inclusief digitale werkbon, urenstaat en factuur. De project- service- en urenadministratie zijn volledig in- en met elkaar geïntegreerd. PlanDigiBon kan ingezet worden door ZPPérs alsook door kleine -, middelgrote – en grote bedrijven. Zie https://www.digitalewerkbon.site

  Digitale werkbon
  Digitale factuur
  Digitale urenstaat

  Prijs: per licentie €0,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  4. TimeMate

  Met TimeMate besparen medewerkers administratietijd en hebben ze meer tijd over om voor je klanten te werken. TimeMate maakt slimme koppelingen met boekhoudprogramma’s en agenda’s zodat losse papieren niet meer nodig zijn. Probeer TimeMate gratis!

  Urenregistratie
  Digitale werkbonnen
  Eenvoudig

  Prijs: per licentie €4,95
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  5. OutSmart

  OutSmart is dé digitale oplossing voor de papieren werkbon. De papieren bon is verleden tijd. OutSmart is gemaakt voor ondernemers die hun buitendienst efficiënter en sneller willen inrichten. Met gemak kun je in je web-account een opdracht plannen en dit voer je vervolgens uit met de app. Inclusief handtekening van de klant.

  Geen papier meer
  Overzicht op werk
  Direct op de hoogte

  Prijs: vanaf €10,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  6. Crafter

  Crafter is een praktisch totaalpakket. Een totaalpakket gericht op bedrijven met een buitendienst, die je modulair kunt opbouwen. Met Crafter optimaliseer je de werkadministratie van offertes, CRM, projecten, planning, werkbonnen tot facturatie. Crafter is uitgroeid tot een volwassen product voor je werkadministratie.

  Al je werk in één app
  Gratis versie
  Uitgebreide kennisbank

  Prijs: vanaf €10,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  7. Simple Simon

  Simon is een bedrijf met een jarenlange ervaring in digitale en mobiele werkprocessen. De werkbon app is DE oplossing om af te komen van de papieren rompslomp. Maar Simple-Simon kan meer dan alleen werkbonnen genereren, deze inplannen en vervolgens afhandelen. Het is ook mogelijk om een bijlage, vragenlijst en gps locatie toe te voegen aan de bon.

  Snel en overzichtelijk
  Koppelingen mogelijk
  Inzien historie

  Prijs: vanaf €20,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  Complete overzicht met werkbonnen apps

  Benieuwd welke aanbieders er nog meer zijn? Bekijk hier het complete overzicht met werkbon software. Vertel ons over je bedrijf en we maken alvast een voorselectie met de beste werkbon software voor je bedrijf. Vergelijk vervolgens de software eenvoudig om de beste app voor je digitale werkbonnen te vinden.

  Vergelijk alle werkbonnen apps

  Werkbon app geeft overzicht en rust

  Maak jij al gebruik van een werkbon app? Wist je dat naast het terugdringen van de papieren rompslomp je deze software ook kunt koppelen aan je CRM waardoor je in 1 oogopslag inzicht krijgt in personeel en projecten? Dat betekent meer inzicht op de werkplaats. Er zijn nog meer handige tips die je helpen minder kopzorgen te hebben op je werk. Lees hier alle 7 slimme tips voor in de bouw.

  Gratis tips voor meer rust in de kop!

  Hoe werkt een werkbon app?

  Met een werkbon app bespaar je een hoop tijd op je administratie. Hieronder leggen we kort uit hoe door het proces met een app kort te beschrijven.

  Aanmaken werkbon

  Je maakt eenvoudig een werkbon aan in de software of app als je een klus binnen krijgt. Geef de werkbon een datum en tijdstip voor uitvoering en kies wie de klus gaat doen. Je vult de omschrijving en eventuele materialen van de klus of opdracht in en klaar. Je digitale werkbon is gemaakt!

  Opdracht uitvoeren en eventueel werkbon bijwerken

  Nadat de opdracht is uitgevoerd kun je eventueel nog de werkbon aanpassen en de gewerkte uren toevoegen. Je laat de klant tekenen en deze kan meteen betalen. De werkbon kun je vervolgens als PDF-bestand direct naar de klant mailen.

  Verwerken van werkbonnen in administratie

  Wil de klant ook een factuur? Geen probleem, je zet de digitale werkbon namelijk eenvoudig om een PDF-factuur. Dit kan bij een aantal werkbonnen apps binnen de software zelf of door je werkbon app te koppelen met je boekhoudpakket. Met deze koppeling heb je dus direct de werkbon in de boekhouding verwerkt.

  Gerelateerde artikelen

  12 januari 2021

  De beste 5 apps om digitale werkbonnen te maken

  Werkbonnen

  Eenvoudig een digitale werkbon maken? Met deze 5 apps maak en verwerk je supersnel digitale werkbonnen. Automatiseer je werkbon administratie en win veel tijd!

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products