Vind het beste CMS systeem

Wanneer je een website wilt maken kun je dit het beste doen met een CMS systeem. Een CMS is namelijk een website builder waarmee je ook zonder verstand van code een website kunt bouwen.

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.

Wat is CMS?

CMS staat voor content management system. Met dit systeem maak en beheer je de content, de inhoud, van een website. Denk hierbij aan tekst, maar ook aan afbeeldingen en videos. Ook kun je de lay-out van je website met een CMS beheren. Het is dus het systeem dat achter de website zit. Voor de meeste CMS systemen heb je geen programmeerkennis nodig (zoals HTML, Javascript of CSS) en is dus eenvoudig in gebruik. Dat betekent dat iedereen uit de voeten kan met een CMS.

Welke CMS systemen zijn er?

Er zijn wel duizenden CMS systemen op de markt, die allemaal van elkaar verschillen. In dit aanbod is een grof onderscheid te maken: er zijn gratis (open-source) CMS systemen en er is CMS software waar je voor een licentie moet betalen (closed-source). 

Open-source CMS systemen

Bij open-source CMS systemen is de broncode openbaar. Iedereen kan de code gratis gebruiken en iedereen kan de code aanpassen. Het bekendste open-source CMS systeem is WordPress. Je kunt hiermee gratis een website maken. Maar wanneer je jouw website wilt uitbreiden, is de kans groot dat je hiervoor betaalde plugins moet downloaden.

Closed-source CMS software

Bij closed-source CMS software blijft de broncode ‘in huis’. Jij als gebruiker betaalt de leverancier om gebruik te maken van hun code. Veel closed-source CMS-aanbieders hebben overigens ook een gratis versie, maar deze zijn beperkt in het aantal mogelijkheden en voordelen. Zo heb je geen eigen domeinnaam, wat bij het maken van je eigen website toch wel de voorkeur heeft. 

Wat zijn de voordelen van closed-source CMS software?

Wanneer je kiest voor een closed-source CMS systeem, krijg je wel je eigen domeinnaam. Ook krijg je jouw eigen e-mailadres die past bij jouw domeinnaam (zoals info@jouwdomein.nl). Beiden hebben het voordeel dat het een stuk professioneler overkomt op jouw bezoekers en klanten. Maar dit is niet het enige waarvan je profiteert wanneer je kiest voor een betaald CMS systeem:

  • Unieke website 

In tegenstelling tot open-source CMS software, kun je met een closed-source CMS jouw website helemaal inrichten zoals jij dat wilt. Er is namelijk een ruimere keuze uit templates. Bovendien kun je met een handig drag-and-drop-systeem jouw website makkelijk en snel inrichten 

Met een CMS systeem ben je goed beveiligd

  • Veilig

Omdat de broncode bij betaalde CMS systemen ‘in huis’ blijft en dus niet in het openbaar wordt gedeeld, is de kans dat de code wordt gehackt kleiner dan bij de open-source code waarvan de code wel openbaar is.  

  • Support

Bij betaalde CMS software heeft de leverancier alle kennis over het CMS in huis, waardoor de helpdesk je altijd goed kan helpen en snel problemen kan oplossen. Bij open-source CMS ben je overgeleverd aan de kennis die online is te vinden en wellicht niet slaat op jouw specifieke probleem

  • Automatische updates

Waar je bij een gratis CMS zelf de updates in de gaten moet houden, gaat dit bij betaalde CMS software automatisch. Je loopt dus geen gevaar dat jouw versie achterhaald is. Door deze updates blijft jouw CMS toekomstbestendig. Je kunt met dezelfde CMS dus een hele tijd vooruit.

  • Snelheid

De laadtijd van een betaald CMS systeem is over het algemeen sneller dan dat van een gratis CMS. Bij gratis CMS websites is het namelijk noodzakelijk om plugins te downloaden. De verlagen de laadsnelheid van de site. Hoe complexer je site wordt, hoe meer plugins je nodig hebt, hoe trager je site wordt.

Wat is het beste CMS systeem?

Wanneer je een website wilt maken, is de keuze van het CMS systeem dat bij je past enorm belangrijk. Wisselen van CMS (migreren) is ingewikkeld. Let bij de keuze van je CMS dan ook goed op welk soort CMS bij je past (open-source of closed-source). Hierbij is het van belang dat de mogelijkheden van het CMS bij jouw wensen passen. Wanneer je een simpele website wilt bouwen, dan is een open-source CMS een tool die aan jouw wensen voldoet. Wil je toch een uitgebreidere website? Dan is website software een goede keuze. Met deze software bouw je eenvoudig een unieke website. 

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products