Met CMS systemen maak en beheer je tegenwoordig eenvoudig je eigen website. Bekijk het overzicht hieronder en vind het beste CMS systeem voor jouw bedrijf!
#1 zelf een eigen website maken! Met JouwWeb maak je zelf eenvoudig een eigen website inclusief domeinnaam. Gratis, eenvoudig en leuk!
Combineer de waarde van persoonlijke aandacht met de efficientie van veilig online zakendoen. Client-Cloud is een klantenportaal waarmee je jouw dienstverlening verbetert via de verschillende standaard inbegrepen modules.
Maak een professionele website. Ontwerp en maak je eigen websites in hoge kwaliteit. Of je nou een bedrijf promoot, je werk presenteert, een webshop opent of een blog start, je kunt het allemaal doen met de Wix website maker.
WordPress websites zonder gedoe, snel en tegen inkoopprijs! Binnen 15 min. ben jij online met een WordPress website! Incl gratis domein, premium plugins, onderhoud en WP hosting. Wil je meer? Kies een voordelige add-on!
Jimdo gebruikt kunstmatige intelligentie om in 3 minuten een volledig gepersonaliseerde website voor je te maken. Maak een moderne, mooie website met alles wat je nodig voor je branche.
Je kan met Webnode een indrukwekkende website maken in slechts enkele minuten. Meer dan 30 miljoen gebruikers. Wees erbij.
Maak een basissite die altijd gratis blijft. Wanneer je er klaar voor bent, kun je je site upgraden naar een van onze voordelige abonnementen om nog meer functies te gebruiken.
CMS staat voor content management systeem. Met dit systeem maak en beheer je de content, de inhoud, van een website. Denk hierbij aan tekst, maar ook aan afbeeldingen en videos. Ook kun je de lay-out van je website met een CMS beheren. Het is dus het systeem dat achter de website zit. Voor de meeste CMS systemen heb je geen programmeerkennis nodig (zoals HTML, Javascript of CSS). Dit is wat je wilt als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk content management systeem.
Er zijn wel duizenden CMS systemen op de markt, die allemaal van elkaar verschillen. In het overzicht bovenaan deze pagina hebben wij alvast een selectie gemaakt in de content management systemen die wij aanbevelen. Ook kun je ze eenvoudig vergelijken. In het CMS aanbod is een grof onderscheid te maken: er zijn gratis (open-source) CMS systemen en er is CMS software waar je voor een licentie moet betalen (closed-source).
Bij open-source CMS systemen is de broncode openbaar. Iedereen kan de code gratis gebruiken en iedereen kan de code aanpassen. Het bekendste open-source CMS systeem is WordPress. Je kunt hiermee gratis een website maken. Maar wanneer je jouw website wilt uitbreiden, bijvoorbeeld met een webshop, is de kans groot dat je hiervoor betaalde plugins moet downloaden.
Bij closed-source CMS software blijft de broncode ‘in huis’. Jij als gebruiker betaalt de leverancier om gebruik te maken van hun code. Veel closed-source CMS-aanbieders hebben overigens ook een gratis versie, maar deze zijn beperkt in het aantal mogelijkheden en voordelen. Zo heb je geen eigen domeinnaam, wat bij het maken van je eigen website toch wel de voorkeur heeft.
Wanneer je kiest voor een closed-source CMS systeem, krijg je wel je eigen domeinnaam. Ook krijg je jouw eigen e-mailadres die past bij jouw domeinnaam (zoals info@jouwdomein.nl). Beiden hebben het voordeel dat het een stuk professioneler overkomt op jouw bezoekers en klanten. Maar dit is niet het enige waarvan je profiteert wanneer je kiest voor een betaald CMS systeem:
In tegenstelling tot open-source CMS software, kun je met een closed-source CMS jouw website helemaal inrichten zoals jij dat wilt. Er is namelijk een ruimere keuze uit templates. Bovendien kun je met een handig drag-and-drop-systeem jouw website makkelijk en snel inrichten
Omdat de broncode bij betaalde CMS systemen ‘in huis’ blijft en dus niet in het openbaar wordt gedeeld, is de kans dat de code wordt gehackt kleiner dan bij de open-source code waarvan de code wel openbaar is.
Bij betaalde CMS software heeft de leverancier alle kennis over het CMS in huis, waardoor de helpdesk je altijd goed kan helpen en snel problemen kan oplossen. Bij open-source CMS ben je overgeleverd aan de kennis die online is te vinden en wellicht niet slaat op jouw specifieke probleem. Bij een gebruiksvriendelijk content management systeem is het raadplegen van de support minder vaak nodig. Kijk daar dus ook naar. Een systeem dat bekend staat als gebruiksvriendelijk is bijvoorbeeld Wix.
Waar je bij een gratis CMS zelf de updates in de gaten moet houden, gaat dit bij betaalde CMS software automatisch. Je loopt dus geen gevaar dat jouw versie achterhaald is. Door deze updates blijft jouw CMS toekomstbestendig. Je kunt met dezelfde CMS dus een hele tijd vooruit.
De laadtijd van een betaald CMS systeem is over het algemeen sneller dan dat van een gratis CMS. Bij gratis CMS websites is het namelijk noodzakelijk om plugins te downloaden. De verlagen de laadsnelheid van de site. Hoe complexer je site wordt, hoe meer plugins je nodig hebt, hoe trager je site wordt.
Wanneer je een website wilt maken, is de keuze van het CMS systeem dat bij je past enorm belangrijk. Wisselen van CMS (migreren) is ingewikkeld. Let bij de keuze van je CMS dan ook goed op welk soort CMS bij je past (open-source of closed-source). Hierbij is het van belang dat de mogelijkheden van het CMS bij jouw wensen passen. En het is ook belangrijk, als je nog niet zoveel ervaring hebt met eigen websites, dat het een gebruiksvriendelijk content management systeem is.
Wanneer je een simpele website wilt bouwen, dan is een open-source CMS een tool die aan jouw wensen voldoet. Wil je toch een uitgebreidere website? Dan is website software een goede keuze. Met deze software bouw je eenvoudig een unieke website.
In deze blog leg ik je uit wanneer je het beste zelf een website kunt maken en wanneer je dit het beste kunt laten doen.
Lees meer