1. Website
  2. Builder

Website builders vergelijken

Eenvoudig website maken met online website builder?

Zelf een eigen website maken is tegenwoordig niet moeilijk meer. Met een website builder of website software kun je zonder enige programmeerkennis razendsnel een website bouwen. Met een website maker houd je dus tijd over voor andere dingen.

Wix

Compleet
Gebruiksvriendelijk
Creëer eigen templates
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 4,08  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

Jimdo

Overzichtelijk
Gebruiksvriendelijk
Creëer eigen templates
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 0,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

JouwWeb

Geen kennis vereist
Uitstekende support
Inclusief domeinnaam
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 8,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Webnode

Visueel aantrekkelijk
Gebruiksvriendelijk
Mobiele weergave
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 2,95  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

Wordpress

Voor ieder budget
Makkelijk in gebruik
24/7 ondersteuning
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 0,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

Joomla

Visueel aantrekkelijk
Meerdere talen
Flexibel
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 0,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Wat is een website builder?

Een website builder, in het Nederlands ook website bouwer genoemd, is software waarmee je een website kunt maken. Met de online tool heb je geen kennis meer nodig van coderen (zoals HTML, Javascript of CSS). Een website maker is vaak een eenvoudige tool. Hierdoor kunnen ook leken makkelijk en snel een website maken. Wanneer de software wat complexer wordt en de mogelijkheden uitgebreider, spreken we ook wel over CMS software.

Waarom kiezen voor website builder software?

Een website maker is een goede oplossing wanneer je geen programmeerkennis hebt en toch graag zelf een website wilt maken. Wil je liever niet jouw website laten maken door een professionele partij vanwege de hoge kosten? Ook dan is website builder software een goede manier om een goedkope en professionele website te maken. Wanneer je kiest voor website builder software, heb je dus the best of both worlds: zonder dat je veel kennis nodig hebt van code kun je alsnog tegen relatief lage kosten een professionele website maken. Maar er zijn nog meer voordelen van een website bouwer.

Met een website builder maak je makkelijk je eigen websiteMakkelijk in gebruik

Een website builder is heel makkelijk in gebruik. De website builder software is namelijk voorzien van een WYSIWYG-editor (What You See IS What You Get). Dit betekent dat je geen code hoeft te gebruiken en alleen maar de tekst en opmaak hoeft in te voeren. Wat je invoert in de editor, zie je precies op dezelfde manier terug op jouw website. De site kun je vervolgens ook nog eens makkelijk inrichten met een drag-and-drop-interface. Je kunt hiermee makkelijk tekstblokken en afbeeldingen verslepen en zo jouw website naar eigen smaak inrichten.

Website is SEO geoptimaliseerd

Je wilt natuurlijk dat jouw professionele website wordt gevonden door zoveel mogelijk bezoekers. Een website bouwer zorgt ervoor dat jouw website SEO geoptimaliseerd is en dus hoog in de zoekresultaten van de zoekmachines staan.

Geschikt voor elk device

Om ervoor te zorgen dat jouw website goed zichtbaar is op elk device moet jouw website responsive zijn. De website bouwer zorgt hiervoor. Het maakt dus niet meer uit met welk apparaat bezoekers jouw website bekijken, jouw website past zich automatisch aan aan het scherm waarmee de bezoeker jouw website benadert.

Wat is de beste website maker?

Voordat je een website builder aanschaft zul je over een paar dingen moeten nadenken. Hoe gemakkelijk moet de website maker in gebruik zijn? Wil je animaties toevoegen? Wil je toegang tot de broncode? Hoe belangrijk vind je dat er online support is? Uit hoeveel ontwerpen (templates) wil je kunnen kiezen? Wanneer je dit allemaal op een rijtje hebt voor jezelf weet je zeker dat je de beste website builder voor jou vindt. De meeste website builders kun je gratis voor dertig dagen uitproberen.
 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products