1. Website
  2. Builder

Website builders vergelijken?

De beste website builders vind je in het onderstaande overzicht. Vergelijk de software op prijs en features!

Uitstekende hosting
Volledig aanpasbaar
Krachtige tools

Maak een professionele website. Ontwerp en maak je eigen websites in hoge kwaliteit. Of je nou een bedrijf promoot, je werk presenteert, een webshop opent of een blog start, je kunt het allemaal doen met de Wix website maker.

Ga naar website

OIIO's Client-Cloud

Klantenportaal = Site
Eigen beheerportaal
Eén-op-één verbinding

Combineer de waarde van persoonlijke aandacht met de efficientie van veilig online zakendoen. Client-Cloud is een klantenportaal waarmee je jouw dienstverlening verbetert via de verschillende standaard inbegrepen modules.

Meer informatie

WordPress sites OneTap.Online

All-in WordPress €25pm
100+ gratis WP designs
Bonuspack twv €500,-

WordPress websites zonder gedoe, snel en tegen inkoopprijs! Binnen 15 min. ben jij online met een WordPress website! Incl gratis domein, premium plugins, onderhoud en WP hosting. Wil je meer? Kies een voordelige add-on!

Meer informatie

JouwWeb

Geen kennis vereist
Uitstekende support
Inclusief domeinnaam

#1 zelf een eigen website maken! Met JouwWeb maak je zelf eenvoudig een eigen website inclusief domeinnaam. Gratis, eenvoudig en leuk!

Meer informatie

Jimdo

Overzichtelijk
Gebruiksvriendelijk
Creëer eigen templates

Jimdo gebruikt kunstmatige intelligentie om in 3 minuten een volledig gepersonaliseerde website voor je te maken. Maak een moderne, mooie website met alles wat je nodig voor je branche.

Meer informatie

Webnode

Visueel aantrekkelijk
Gebruiksvriendelijk
Mobiele weergave

Je kan met Webnode een indrukwekkende website maken in slechts enkele minuten. Meer dan 30 miljoen gebruikers. Wees erbij.

Meer informatie

Wordpress

Voor ieder budget
Makkelijk in gebruik
24/7 ondersteuning

Maak een basissite die altijd gratis blijft. Wanneer je er klaar voor bent, kun je je site upgraden naar een van onze voordelige abonnementen om nog meer functies te gebruiken.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wat is een website builder?

Een website builder, in het Nederlands ook website bouwer genoemd, is software waarmee je een website kunt maken. Met de online tool heb je geen kennis meer nodig van coderen (zoals HTML, Javascript of CSS). Een website maker is vaak een eenvoudige tool. Hierdoor kunnen ook leken makkelijk en snel een website maken. Wanneer de software wat complexer wordt en de mogelijkheden uitgebreider, spreken we ook wel over CMS software.

Waarom kiezen voor website builder software?

Een website maker is een goede oplossing wanneer je geen programmeerkennis hebt en toch graag zelf een website wilt maken. Wil je liever niet jouw website laten maken door een professionele partij vanwege de hoge kosten? Ook dan is website builder software een goede manier om een goedkope en professionele website te maken. Wanneer je kiest voor website builder software, heb je dus the best of both worlds: zonder dat je veel kennis nodig hebt van code kun je alsnog tegen relatief lage kosten een professionele website maken. Maar er zijn nog meer voordelen van een website bouwer.

Met een website builder maak je makkelijk je eigen websiteMakkelijk in gebruik

Een website builder is heel makkelijk in gebruik. De website builder software is namelijk voorzien van een WYSIWYG-editor (What You See IS What You Get). Dit betekent dat je geen code hoeft te gebruiken en alleen maar de tekst en opmaak hoeft in te voeren. Wat je invoert in de editor, zie je precies op dezelfde manier terug op jouw website. De site kun je vervolgens ook nog eens makkelijk inrichten met een drag-and-drop-interface. Je kunt hiermee makkelijk tekstblokken en afbeeldingen verslepen en zo jouw website naar eigen smaak inrichten.

Website is SEO geoptimaliseerd

Je wilt natuurlijk dat jouw professionele website wordt gevonden door zoveel mogelijk bezoekers. Een website bouwer zorgt ervoor dat jouw website SEO geoptimaliseerd is en dus hoog in de zoekresultaten van de zoekmachines staan.

Geschikt voor elk device

Om ervoor te zorgen dat jouw website goed zichtbaar is op elk device moet jouw website responsive zijn. De website bouwer zorgt hiervoor. Het maakt dus niet meer uit met welk apparaat bezoekers jouw website bekijken, jouw website past zich automatisch aan aan het scherm waarmee de bezoeker jouw website benadert.

Wat is de beste website maker?

Voordat je een website builder aanschaft zul je over een paar dingen moeten nadenken. Hoe gemakkelijk moet de website maker in gebruik zijn? Wil je animaties toevoegen? Wil je toegang tot de broncode? Hoe belangrijk vind je dat er online support is? Uit hoeveel ontwerpen (templates) wil je kunnen kiezen? Wanneer je dit allemaal op een rijtje hebt voor jezelf weet je zeker dat je de beste website builder voor jou vindt. De meeste website builders kun je gratis voor dertig dagen uitproberen.
 

Relevante artikelen

rawpixel-658248-unsplash.jpg
7 april 2022

Zelf een website maken of een website laten maken?

Website

In deze blog leg ik je uit wanneer je het beste zelf een website kunt maken en wanneer je dit het beste kunt laten doen.

Lees meer 
15 februari 2021

10 best practices. Plaats een chat op je website

HelpdeskChatCustomer supportWebsite
11 april 2017

Website maken voor dummies

Website
Products