1. Website
  2. Builder

Beste Website Builders 2024

De beste website builders vind je in het onderstaande overzicht. Vergelijk de software op prijs en features!

Eenvoudig de beste website builder software kiezen?

Dit zijn de beste website builders om eenvoudig een website te maken. Bekijk de lijst en maak eenvoudig een voorselectie. Bij de meeste aanbieders kun je een gratis proefperiode of demo aanvragen. Zo krijg je alvast een indruk hoe de software eruit ziet en hoe het werkt. Verrvolgens vergelijk je de 3 beste tools met elkaar op prijs en features. Test 1 of 2 tools voordat je een definitieve keuze maakt!

1. Wix

Onze krachtige technologie maakt het voor iedereen eenvoudig om een mooie, professionele en functionele site te maken. Zonder creatieve beperkingen of programmeren - gewoon volledige vrijheid om uzelf uit te drukken en uw hele bedrijf online te beheren.

Uitstekende hosting
Volledig aanpasbaar
Krachtige tools

Prijs: vanaf €8,50
Proefperiode:
Reviews: geen
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. JouwWeb

Waar de andere platforms echt software-pakketten zijn, biedt JouwWeb een gebruiksvriendelijke ‘drag-and-drop’-editor, waardoor technische kennis niet vereist is. JouwWeb is dus zeer geschikt voor startende webshops. Met €8 per maand is dit de meest voordelige aanbieder. Er is momenteel zelf een actie waarbij je de eerste 3 maanden gratis krijgt!

Geen kennis vereist
Uitstekende support
Inclusief domeinnaam

Prijs: maandelijks €8,00
Proefperiode: 3 maanden
Reviews: 9/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. OIIO's Client-Cloud

Wie stelt persoonlijke aandacht nu niet op prijs? Client-Cloud combineert de waarde van persoonlijke aandacht met de efficiëntie van veilig online zakendoen. Bestaande uit een gepersonaliseerd klantenportaal voor je relaties en een compleet beheerportaal waarin jij al je diensten regelt.

Klantenportaal = Site
Eigen beheerportaal
Eén-op-één verbinding

Prijs: vanaf €0,00
Proefperiode:
Reviews: geen
Bekijk reviews 

4. WordPress sites OneTap.Online

Bij OneTap.Online hebben we onze WordPress ervaring & kennis van de afgelopen jaren weten te combineren & automatiseren tot één slimme WordPress website & hosting service. Nu kun jij zonder gedoe en tegen een fractie van de kosten & tijd snel online succes hebben. All-in: WP hosting, WP onderhoud, WP Designs, WP premium plugins en veel meer.

All-in WordPress €25pm
100+ gratis WP designs
Bonuspack twv €500,-

Prijs: maandelijks €25,00
Proefperiode:
Reviews: geen
Bekijk reviews 

5. Jimdo

Jimdo is een webiste dienst die het leuk maakt om goed websites te bouwen.

Overzichtelijk
Gebruiksvriendelijk
Creëer eigen templates

Prijs: vanaf €0,00
Proefperiode:
Reviews: geen
Bekijk reviews 

Andere software voor:

Wat is een website builder?

Een website builder, in het Nederlands ook website bouwer genoemd, is software waarmee je een website kunt maken. Met de online tool heb je geen kennis meer nodig van coderen (zoals HTML, Javascript of CSS). Een website maker is vaak een eenvoudige tool. Hierdoor kunnen ook leken makkelijk en snel een website maken. Wanneer de software wat complexer wordt en de mogelijkheden uitgebreider, spreken we ook wel over CMS software.

Waarom kiezen voor website builder software?

Een website maker is een goede oplossing wanneer je geen programmeerkennis hebt en toch graag zelf een website wilt maken. Wil je liever niet jouw website laten maken door een professionele partij vanwege de hoge kosten? Ook dan is website builder software een goede manier om een goedkope en professionele website te maken. Wanneer je kiest voor website builder software, heb je dus the best of both worlds: zonder dat je veel kennis nodig hebt van code kun je alsnog tegen relatief lage kosten een professionele website maken. Maar er zijn nog meer voordelen van een website bouwer.

Met een website builder maak je makkelijk je eigen websiteMakkelijk in gebruik

Een website builder is heel makkelijk in gebruik. De website builder software is namelijk voorzien van een WYSIWYG-editor (What You See IS What You Get). Dit betekent dat je geen code hoeft te gebruiken en alleen maar de tekst en opmaak hoeft in te voeren. Wat je invoert in de editor, zie je precies op dezelfde manier terug op jouw website. De site kun je vervolgens ook nog eens makkelijk inrichten met een drag-and-drop-interface. Je kunt hiermee makkelijk tekstblokken en afbeeldingen verslepen en zo jouw website naar eigen smaak inrichten.

Website is SEO geoptimaliseerd

Je wilt natuurlijk dat jouw professionele website wordt gevonden door zoveel mogelijk bezoekers. Een website bouwer zorgt ervoor dat jouw website SEO geoptimaliseerd is en dus hoog in de zoekresultaten van de zoekmachines staan.

Geschikt voor elk device

Om ervoor te zorgen dat jouw website goed zichtbaar is op elk device moet jouw website responsive zijn. De website bouwer zorgt hiervoor. Het maakt dus niet meer uit met welk apparaat bezoekers jouw website bekijken, jouw website past zich automatisch aan aan het scherm waarmee de bezoeker jouw website benadert.

Wat is de beste website maker?

Voordat je een website builder aanschaft zul je over een paar dingen moeten nadenken. Hoe gemakkelijk moet de website maker in gebruik zijn? Wil je animaties toevoegen? Wil je toegang tot de broncode? Hoe belangrijk vind je dat er online support is? Uit hoeveel ontwerpen (templates) wil je kunnen kiezen? Wanneer je dit allemaal op een rijtje hebt voor jezelf weet je zeker dat je de beste website builder voor jou vindt. De meeste website builders kun je gratis voor dertig dagen uitproberen.
 

Relevante artikelen

annie-spratt-604126-unsplash.jpg
7 april 2022

Zelf een website maken of een website laten maken?

Website

In deze blog leg ik je uit wanneer je het beste zelf een website kunt maken en wanneer je dit het beste kunt laten doen.

Lees meer 
15 februari 2021

10 best practices. Plaats een chat op je website

HelpdeskChatCustomer supportWebsite
11 april 2017

Website maken voor dummies

Website
Products