Webshop met one-page checkout

Klanten willen online steeds sneller bestellen. Dat klanten eerste vijf pagina's moeten doorkomen voordat ze kunnen bestellen is niet meer van deze tijd. Veel webshop software-leveranciers bieden dan ook de klant de mogelijkheid om op één pagina de bestelling te voltooien: de one-page checkout.

Hoe ziet een one-page checkout eruit?

Bij one-page checkout is de informatie kort en bondig: de informatie staat niet onder elkaar, maar naast elkaar. Zo kan de klant alles in één oogopslag zien. het is wel van belang dat je de pagina overzichtelijk houdt. Prop niet alle informatie van vijf pagina's in één pagina. Plaats alleen de 'bare minimum' op de checkout-pagina en zorg voor een heldere lay-out.

Om het bestelproces nog soepeler te laten verlopen, bieden leveranciers de mogelijkheid om bijvoorbeeld adresgegevens automatisch te laten aanvullen. Dit scheelt ook weer tijd voor de klant, wat hen weer de mogelijkheid om snel de bestelling af te ronden. Zo'n overzichtelijk en snel bestelproces voorkomt dat klanten voortijdig afhaken tijdens een bestelling. Dit werkt conversieverhogend aangezien de klant op deze manier minder de tijd heeft om van de bestelling af te zien.

Voordelen one-page checkout

  • Overzichtelijk voor de klant
  • Klant kan sneller bestellen
  • Werkt conversieverhogend

Benieuwd welke webshop software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van webshop software met one-page checkout.

Products