Webshop software betaalfuncties

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Eenvoudig de beste webshop software kiezen?

Bekijk het overzicht met alle webshop software aanbieders. Maak eenvoudig een voorselectie door je wensen aan te geven. Vergelijk de aanbieders vervolgens op prijs, functies en reviews. Hoe je een webshop begint? Check onze stap-voor-stap gids ‘Webshop beginnen’.

Bekijk alle aanbieders Gids Webshop beginnen

Wanneer je een webshop hebt, geldt dat je de klant het zo makkelijk mogelijk moet maken om te betalen. Je wilt als webshophouder zoveel mogelijk drempels naar het afrekenen weghalen. Bovendien wil je vertrouwen wekken bij de klant, zodat zij niet afzien van een koop omdat ze de betalingsfunctie niet vertrouwen. Een betaalfunctie met alleen een creditcard is niet genoeg, omdat klanten niet alle webshops genoeg vertrouwen om met hun creditcard af te rekenen. Webshop software beschikt dan ook over een integratie met betaalfuncties zoals iDeal, PayPal of Mollie, functies waarin de klant wél vertrouwen heeft.

Als webshophouder moet je je niet beperken tot één betaalmethode. Je wilt de klant de mogelijkheid geven zelf te beslissen hoe hij betaald. Bovendien spreid je het risico wanneer bijvoorbeeld één van de functies door omstandigheden uit de lucht is.

Webshop met iDeal integratie

Van alle betaalfuncties is in Nederland iDEAL de bekendste en de meest gebruikte. iDEAL is een samenwerkingsproject van de Nederlandse banken, waarmee je direct via internetbankieren kunt betalen. Omdat het betalen via de vertrouwde bank gaat, hebben klanten over het algemeen geen moeite om met iDEAL te betalen. En omdat klanten gewend zijn om ook op andere websites iDEAL te gebruiken, zullen ze een betaling via iDEAL niet als een hoge drempel zien. Bijna alle banken zijn aangesloten bij iDEAL, waardoor automatisch bijna alle klanten met iDEAL kunnen betalen.

Voordelen van webshop software met IDEAL-functie

 • Is vertrouwd bij de klant. Hierdoor zullen klanten sneller zijn geneigd om af te rekenen
 • Gebruiksvriendelijk. Betalen via iDEAL is gemakkelijk en klanten zijn bekend met de manier waarop je betaalt met iDEAL. De drempel om af te rekenen met iDEAL is daardoor laag
 • Groot bereik. Bijna alle Nederlanders kunnen betalen met iDEAL
 • Betaling is direct zichtbaar
 • Lage transactiekosten

Benieuwd welke webshop software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van webshop software met IDEAL.

Webshop met PayPal-integratie

Een minder gebruikte betaalfunctie in Nederland is PayPal. Dit is een website die je kunt zien als een soort online portemonnee. Het PayPal-account is gekoppeld aan je bankrekening. Nadat je je hebt geregistreerd, kun je vanaf de bankrekening of creditcard je geld op je PayPal-account storten. PayPal wordt wereldwijd gezien als veilig en het biedt de mogelijkheid om snel online geld over te maken.

Door middel van het invoeren van een e-mailadres en een wachtwoord kunnen klanten geld overmaken. Klanten hoeven dus geen creditcard-gegevens achter te laten. En omdat PayPal internationaal opereert, kunnen ook niet-Nederlanders makkelijk producten afrekenen. Daarnaast geniet de consument aankoopbescherming na betaling met PayPal.

Voordelen van webshop met PayPal-integratie

 • Gemakkelijk en veilig betalen
 • Klant hoeft geen creditcard- en bankinformatie door te geven aan een webshophouder
 • Klant heeft aankoopbescherming na betaling
 • Betaling vanuit buitenland mogelijk en dus een groot bereik

Benieuwd welke webshop software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van webshop software met PayPal-integratie.

Afrekenen zonder account

Sommige webshop software bieden de mogelijkheid voor de klant dat ze niet een account hoeven aan te maken om af te kunnen rekenen. Dit betekent dat de klant weer een drempel minder hoeft te nemen om een product aan te schaffen.

Voordelen afrekenen zonder account

 • Minder hoge drempel bij aankoop
 • Hogere conversie

Benieuwd welke webshop software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van webshop software met afrekenen zonder account.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products