Webshop software en affiliate marketing

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Eenvoudig de beste webshop software kiezen?

Bekijk het overzicht met alle webshop software aanbieders. Maak eenvoudig een voorselectie door je wensen aan te geven. Vergelijk de aanbieders vervolgens op prijs, functies en reviews. Hoe je een webshop begint? Check onze stap-voor-stap gids ‘Webshop beginnen’.

Bekijk alle aanbieders Gids Webshop beginnen

Binnen een affiliate-programma geven publishers webshophouders de mogelijkheid hun product of dienst te promoten in ruil voor een commissie per afgesloten lead of sale. De bekendste netwerken van affiliate marketing in Nederland zijn Daisycon, TradeTracker en Zanox. Deze netwerken brengen adverteerders (webshophouders) en publishers bij elkaar.

Hoe werkt het?

De samenwerking gaat meestal als volgt: je meld je aan bij Daisycon waarna je jouw gewenste advertenties doorstuurt. Daisycon zorgt ervoor dat een publisher reclame voor jouw product maakt bijvoorbeeld op een site die magnetrons vergelijkt. Wanneer een bezoeker op een banner(affiliate-link) klikt en op jouw site uitkomt en een magnetron koopt, ontvangt de publisher een percentage van de sale. Dit heet CPS (Cost Per Sale). Voor CPL (Cost per Lead) geldt hetzelfde principe, maar in dit geval hoeft een bezoeker 'alleen' een aantal gegevens te hebben ingevuld. Overigens ontvangt ook Daisycon in beide gevallen een klein percentage. Ook zijn er, afhankelijk van het netwerk, eenmalige of maandelijkse kosten verbonden aan het gebruik van een netwerk

Een groot voordeel van affiliate marketing is dat je niet een groot marketingbudget hoeft te hebben zoals bij de traditionele manier van adverteren. Bij traditioneel adverteren, investeer je van tevoren veel geld in advertenties en hoop je dat je dit terugverdient. Bij affiliate marketing hoef je niet van tevoren geld uit te geven aan een marketingcampagne. Je hoeft pas te betalen wanneer er daadwerkelijk een sale is gemaakt. Een no cure no pay-principe dus.

Feedmarketing

Er is overigens een licht onderscheid te maken in een andere vorm van affiliate marketing. Deze vorm heet feed marketing. Wanneer je bijvoorbeeld online fietsen verkoopt, kun je een affiliate-programma aangaan met Bol.com. In ruil voor een bepaald percentage van een lead of sale maak je dan gebruik van het platform van Bol.com. Zo sla je dus een netwerk als TradeTracker over.

Voordelen webshop software met affiliate marketing

  • Groter bereik, dus meer bezoekers op je site
  • Je hebt geen groot advertentiebudget nodig. Immers: no cure no pay
  • Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar adverteerders. De netwerken koppelt jouw advertentie met een geschikte publisher
  • Advies en support vanuit netwerken

Benieuwd welke webshop software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van webshop software met affiliate marketing.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products