Periodiek factureren met een factuurprogramma

Voor sommige diensten of producten die je levert, kan het zijn dat je met een vaste regelmaat facturen stuurt. Je verstuurt dus periodiek, bijvoorbeeld per week, maand of kwartaal een factuur. Denk hierbij aan abonnementen van bijvoorbeeld een sportschool, contributie of telefoonabonnementen.

Automatisch periodiek factureren

Met factuursoftware kun je het sturen van dit soort facturen inplannen. De software verstuurt de factuur dan automatisch. Verder kun je aangeven hoe vaak de factuur aangemaakt moet worden. Voor een jaarabonnement kun je bijvoorbeeld twaalf keer een maandfactuur sturen. Bij de meeste software kun je ook de periode toevoegen waarover je factureert. Zo weet de klant precies waarvoor hij betaald. Dit voorkomt vragen van klanten.

Handmatig periodiek factureren

Wil je de facturen handmatig versturen? Dat kan natuurlijk ook. De software maakt dan de factuur voor je en zet deze voor je klaar. Het systeem geeft aan dat er periodieke facturen zijn die verstuurd moeten worden. In de lijst van facturen zie je precies welke dit zijn en je kunt ze dan ook met een druk op de knop versturen.

Voordelen van periodiek factureren

  • Tijdswinst: het gaat sneller dan handmatig facturen
  • Minder foutgevoelig. Omdat de facturen automatisch worden verstuurd, is de kans op het maken van fouten kleiner
  • Je hoeft niet meer steeds te denken aan het sturen van facturen en je kunt je focussen op je echte werk
  • Minder vergeten facturen

Benieuwd welke factuur software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van factuur software met periodiek factureren.

Products