CRM met offerte maken

Als klanten willen weten wat een product of dienst van jou kost, kun je hen een offerte sturen. Dit kun je handmatig doen. Maar de meeste CRM software hebben een offerte-functie waarmee je vanuit je CRM systeem een offerte naar een klant kunt sturen. De gegevens van de klant zijn, als het goed is, opgeslagen in het CRM systeem. Deze gegevens kan iemand van de sales-afdeling snel invullen in een offerte-sjabloon in eigen huisstijl. Je kunt makkelijk producten 'ophalen' en toevoegen aan de offerte. Wanneer je dat wil, kan iemand de offerte nog goedkeuren.

Verder worden in het CRM systeem alle offertes bijgehouden. Zo kun je snel inzien welke offertes nog moeten worden nagebeld in het geval dat de klant de offerte nog niet heeft goedgekeurd. Wanneer een klant de offerte alsnog goedkeurt, heb je weer een sale binnen. Ook kun je al verstuurde offertes makkelijk terughalen indien de klant er vragen over heeft.

Voordelen CRM met offertefunctie

  • Vanuit CRM systeem makkelijk en snel offertes opstellen en sturen
  • Inzicht in alle offertes. Zo kun makkelijk zien welke offertes nog uitstaan en welke er al zijn verstuurd
  • Hogere conversie. Wanneer een offerte nog uitstaat, kun je deze nabellen en eventueel alsnog goed laten keuren

Benieuwd welke CRM systemen deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van CRM software met offertefunctie.

Products