Stip-T

Boekhouden

Over Stip-T

Stip-T is een online boekhoudprogramma geschikt voor Windows en Mac. Het programma draait lokaal op je PC maar slaat alle data op in de Cloud, experts noemden het: "het beste uit twee werelden"

Functionaliteiten

Boekhouden

UBL ready
Mobiele app beschikbaar
BTW overzicht
Elektronische BTW aangifte
BTW verlegd factureren
Facturen opstellen
Betalingsherinnering opstellen
Debiteurenbeheer
Inkoopfacturen inboeken
Bankafschriften importeren
Prijzen

Boekhouden

jaarlijks € 350,00

Proefperiode: 2 maanden
2 maanden gratis proberen

Het oordeel van Appwiki

Review scores

Opstarten

Gebruiksgemak

Support

Eindoordeel

Pluspunten

 • Traditionele interface en installatie op pc in combinatie met online back-up maakt Stip-t uniek in de markt van online boekhoudtools
 • Tool zonder poespas voor wie houdt van een daadwerkelijk eenvoudige, traditionele vormgeving
 • Persoonlijke, vakkundige service door helpdesk
 • Koppeling mogelijk met urenregistratie tool Time-writer
 • Duidelijke prijs waarbij alle functionaliteit is inbegrepen: 350 euro per jaar
 • 2 maanden gratis proefabonnement

Minpunten

 • Geen voorraad administratie mogelijk: tool is gericht op zakelijke dienstverleners, niet op handelsbedrijven
 • Door het ontbreken van opstartwizard of stap-voor-stap handleiding vereist opstarten externe hulp
 • Geen maandabonnement mogelijk
 • Offertes opstellen niet mogelijk
 • Vereist enige basiskennis boekhouden

Opstarten

Wanneer je de voorkeur geeft aan een offline programma, maar wel de zekerheid van een gegarandeerde back-up wil, is Stip-t ideaal. De installatie van Stip-t op je pc is simpel en kost een paar minuten. Hierna opent zich een overzichtelijk boekhoudprogramma. Enige boekhoudkundige ervaring, een brede pc-kennis en de wil om wat tijd te investeren, zijn wenselijk voor het opstarten in Stip-t.

De tool biedt je 2 instructievideo’s en een online kennisbank, maar deze zijn zeer beknopt. Er is geen opstart wizard of handleiding met stap-voor-stap tips beschikbaar. De meeste mensen zullen daarom wat externe hulp nodig hebben voor het doen van de basisinstellingen. De medewerkers van de tool zijn hulpvaardig en bieden je hierin persoonlijke telefonische begeleiding.

Gebruiksgemak

De tool heeft een traditioneel design, met intuïtieve knoppen. De opzet is rustig en overzichtelijk door de grijstinten en de beperkte hoeveelheid knoppen. Je vindt hierdoor snel de weg in de tool. De tool zal vertrouwd voor je voelen wanneer je graag werkt met programma’s als Windows en Outlook. Stip-t biedt je als ondernemer de basisfunctionaliteiten die je nodig hebt om je boekhouding uit te voeren. Uniek aan de tool is het dashboard dat je zelf kunt vormgeven.

De btw-aangifte module is opvallend begrijpelijk, gezien de tool dezelfde indeling aanhoudt als het format van de Belastingdienst. Enkele eenmalige basisinstellingen, zoals die van de bank en de e-mail kunnen ingewikkeld zijn, gezien de handleidingen hiervoor niet toereikend zijn. De goede bereikbaarheid en vakkundigheid van de telefonische helpdesk maakt dit goed. Na wat bekendheid met de tool begint deze voor je te werken en kan je voortaan snel en eenvoudig je administratie verwerken in Stip-t. De tool geeft je feedback wanneer je een actie wilt uitvoeren die niet correct is, waardoor fouten worden voorkomen.

Hoewel de tool in zijn opzet heel basic is, biedt het je wel het moderne gemak van een handige mobiele app welke het inboeken van je inkoopfacturen versnelt. Het bankboek zou moderner kunnen: op een Mac is er soms overlap tussen de schermen, wat het totaaloverzicht beperkt. Ook is het lastig om onderscheid te maken tussen boekingen die je al hebt verwerkt en nog moet doen.

Support

De telefonische helpdesk van Stip-t is dagelijks uitstekend bereikbaar tijdens werkuren. Ik heb de helpdesk benaderd met zowel een vraag over de koppeling met Time-Writer als een vraag over het uploaden van mijn bankafschrift waar ik een foutmelding bij kreeg.

Er werd direct opgenomen en het contact was heel persoonlijk. Door het kleine team achter de tool krijg je direct een ontwerper van de tool aan de lijn. Hij nam rustig de tijd voor mijn vragen en heeft de foutmelding direct voor me uitgezocht en de tool goed voor me ingesteld, waarna ik weer verder kon met het werken in Stip-t.

Eindoordeel

De missie van Stip-t is om het complete, snelle en eenvoudige pakket te zijn voor MKB-ondernemers. Deze missie maken ze waar voor de ZZP’er en kleine MKB’er met een eenvoudige boekhouding en enige boekhoudervaring, die houden van een traditioneel en eenvoudig pakket. De tool werkt, na het doen van de eenmalige instellingen, snel en intuïtief. Daarna kan je met Stip-t je financiële administratie zelfstandig verwerken.

Alle functionaliteiten zijn bij de prijs inbegrepen en er is de mogelijkheid de tool twee maanden gratis uit te proberen. De helpdesk is zeer persoonlijk en vakkundig. Wanneer je een boekhoudprogramma zoekt die beschikt over alle moderne snufjes zoals automatische bankkoppeling en generatie van betaalbatches zijn er andere boekhoud tools op de markt die wellicht beter aansluiten op je wensen. Ook wanneer je er de voorkeur aangeeft volledig zelf en snel je boekhouding te kunnen opstarten, ook zonder enige voorkennis, is Stip-t niet de tool voor jou.

Maar vind je hierbij persoonlijke hulp en contact juist fijn? Dan is Stip-t een prima basistool met een hele fijne en persoonlijke support.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products