Plotter

Urenregistratie | Boekhouden
screenshot Plotter

Over Plotter

Plotter is het meest complete boekhoudpakket van Nederland. Bedrijven die Plotter gebruiker zijn efficiënter, maken minder fouten, kunnen hun klanten beter bedienen en zijn fijnere werkgevers. Ondernemers zijn met Plotter in één klap voorzien van boekhouding, facturatie, offertes, urenregistratie, klantenbeheer en projectmanagement.

Functionaliteiten

Boekhouden

BTW overzicht
BTW verlegd factureren
Facturen opstellen
Offerte opstellen
Betalingsherinnering opstellen
Debiteurenbeheer
Inkoopfacturen inboeken
Bankkoppeling
Bankafschriften importeren
Prijzen

Boekhouden

maandelijks € 25,00

Proefperiode:
1 maand gratis

Het oordeel van Appwiki

Review scores

Opstarten

Gebruiksgemak

Support

Eindoordeel

Pluspunten

  • Duidelijke prijsstelling
  • Compleet ERP voor lage prijs
  • Vele extra’s zoals offerte-, documentatie-, uren -en teamcommunicatie functies
  • Uitgebreide rapportage functies per onderdeel

Minpunten

  • Breed georiënteerd en daardoor niet meer dan basisfunctionaliteiten
  • Geen mobiele app
  • Periodiek facturen nog niet mogelijk (functie is in ontwikkeling)
  • Vereist enige basiskennis boekhouden

Opstarten

Leren werken met Plotter is eenvoudig, mits je bereid bent een paar uren te investeren in de tool. Bij het openen van Plotter word je direct een startgids aangeboden. Deze geeft je houvast bij de basisstappen van het opstarten. Ook in de tool zelf zijn aanwijzingen opgenomen, die je de juiste weg wijzen bij de inrichting. Er zijn vele standaardinstellingen voorgeprogrammeerd.

Wel is enige boekhoudkundige ervaring wenselijk voor Plotter. De handleidingen beschrijven namelijk niet alle stappen van het boekhouden stap voor stap. Voor het instellen van de technische functies zoals het importeren van je bankafschrift en het instellen van de urenregistratie module heb je de hulp nodig van de telefonische helpdesk. Deze is uitstekend bereikbaar en na hun uitleg blijken de te nemen stappen eenvoudig. Daarna kan je direct weer verder met je werkzaamheden. Ook blijkt de tool dan veel meer te kunnen dan je in eerste instantie denkt.

Gebruiksgemak

Plotter heeft een rustige lay-out in voornamelijk wit en grijs, met een menubalk bovenin het scherm. De tool is ideaal voor de liefhebbers van een traditionele interface zonder te veel poespas. De knoppen zijn intuïtief en duidelijk. De tool bevat aanwijzingen die je op weg helpen. Je bent daarom snel up and running met Plotter.

Een vereiste hiervoor is wel dat je tijdens de inrichting enkele malen gebruik maakt van uitleg van de telefonische helpdesk. Zij kunnen je de verborgen geheimen van de tool vertellen, zodat jij er optimaal van kan profiteren. Plotter biedt je een compleet ERP met zijn CRM-, email-, taken-, verkoop-, documentatie-, projectmanagement- en administratie programma.

Alles wat je nodig hebt om je administratie te versnellen en vereenvoudigen is aanwezig in Plotter. Omdat het programma zo breed georiënteerd is, biedt het je het tijdsvoordeel van alle functionaliteiten in één, voor een aantrekkelijke prijs. Nadeel is dat het je niet de allermodernste functionaliteiten biedt zoals de in één functie gespecialiseerde tools wel doen. Dit zijn vaak de niet-noodzakelijke, maar wel leuke extra’s zoals een mobiele app. De prijs en goede werkzaamheid van Plotter maakt dit goed.

Support

De helpdesk van Plotter is goed bereikbaar, zowel via de mail als via de telefoon. Via de mail krijg je binnen een dag antwoord, telefonisch word je direct geholpen. De medewerkers zijn heel vriendelijk en vakkundig. Na contact met de telefonische helpdesk kan je direct weer verder met je werkzaamheden in Plotter.

Eindoordeel

De missie van Plotter is om de veilige en betaalbare totaaloplossing te zijn. Deze missie maken ze zeker waar voor jou als kleine ondernemer, die vanaf de start al zijn bedrijfsprocessen goed en onder één dak geregeld wilt hebben. Plotter biedt je daadwerkelijk een compleet ERP voor een aantrekkelijke prijs.

Het heeft alle benodigde functionaliteiten voor bedrijven tot zo’n 10 medewerkers. De lay-out is rustig en overzichtelijk. Door de handleidingen en goede helpdesk kan je zelf zonder hulp van een financial je administratie snel up and running krijgen met Plotter, mits je al enige boekhoudkundige ervaring in huis hebt.

De liefhebber van een moderne lay-out en de nieuwste technologie, het grotere MKB-bedrijf of degene met een uitdagende boekhouding zal zich beter thuis voelen in een andere tool dan Plotter. Ook voor degene die geen enkele boekhoudkundige ervaring in huis heeft en een tool wil die je als gebruiker volledig bij de hand neemt, is Plotter niet de juiste keuze.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products