Urenregistratie methoden

Met urenregistratie wordt het bijhouden van gewerkte uren die zijn besteed aan een bepaalde werkbesteding bedoeld. Er zijn meerdere redenen om de uren bij te houden. Zo wil een zelfstandige aantonen aan de Belastingdienst dat je ze het urencriterium hebben gehaald. Verder is het een goede manier om aan de klant te laten zien hoeveel uren je hebt besteed aan een project en wat je precies hebt gedaan in die uren. Er zijn verschillende manieren om je uren bij te houden: handmatig, vanuit de agenda en met een timer. Elke manier heeft zijn voordelen.

Uren handmatig invoeren

Met handmatig uren registreren wordt niet bedoeld dat je pen en papier nodig hebt, maar wel dat je zelf je taken en uren boekt in het systeem. Je doet dit altijd nadat je een taak of project hebt afgerond. Wanneer je klaar bent, voer je zelf een taak in met korte omschrijving en het aantal uren dat je eraan hebt besteed. Zelfs wanneer je tijdens de uitvoer van het project besluit om een extra taak op te pakken of er juist één laat vallen. Dit geeft je veel vrijheid.

De voordelen van handmatige invoer

  • Vrijheid: Doordat je pas achteraf je gegevens invoert, is de beschrijving van de werkzaamheden altijd accuraat
  • Precies: Het aantal uren dat je boekt kun je precies koppelen aan je werkzaamheden, omdat je vooraf geen prognose of voorspelling hebt ingevuld en je na uitvoer precies weet hoeveel tijd je gewerkt hebt

Benieuwd welke urenregistratie software deze functie heeft? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van urenregistratie software met handmatige invoer.

Uren invoeren vanuit agenda

Met uren invoeren vanuit je agenda wordt bedoeld dat je vanuit een online agenda meteen je afspraken kunt omzetten in een urenboeking. De meeste urenregistratie software biedt deze integratie. Zo kun je bijvoorbeeld een afspraak die in je Google-agenda staat, zo omzetten naar gewerkte uren. Doordat je de agenda vult voor de aanvang van de werkzaamheden hoef je tijdens je werkdag weinig inhoudelijke gegevens betreffende taken te noteren. Door de koppeling van je urenregistratie en agenda kun je precies zien hoeveel tijd je voor een opdracht had geraamd en hoeveel tijd er daadwerkelijk aan is besteed. Dit inzicht kan je helpen om efficiënter te werken in de toekomst.

Urenregistratie software met een geïntegreerde agenda bied je de mogelijkheid om de software ook als (beperkte) planningstool te gebruiken. Dit is vooral handig wanneer je werkt met een groter team, omdat zo altijd duidelijk is wie er aan het werk zal zijn en welke taken opgepakt zullen gaan worden. Zo weten alle partijen altijd waar zij aan toe zijn.

Voordelen van invoer vanuit agenda

  • Niet achteraf taken invullen, waardoor je minder uren 'vergeet' en dus minder omzet misloopt
  • Efficiënter werken. Dit bespaart tijd en dus geld
  • Overzicht in wie wat doet. Geen dubbel of vergeten werk meer

Benieuwd welke urenregistratie software deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van urenregistratie software met invoer vanuit agenda.

Products