CRM relatiebeheer functies

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Eenvoudig de beste CRM software kiezen?

Bekijk het overzicht met alle CRM software aanbieders. Maak eenvoudig een voorselectie door je wensen aan te geven. Vergelijk de aanbieders vervolgens op prijs, functies en reviews. Wat CRM kan betekenen voor jouw business? Check dan ons artikel hoe je sales boost met CRM.

Bekijk alle aanbieders Boost sales met CRM

Wanneer je een CRM-systeem gebruikt, stel je de relatie met de klant centraal. Met de meeste CRM-software is het mogelijk om relaties te categoriseren en de contactmomenten met de klant vast te leggen. Dit is een goede manier om de klant te leren kennen.

Contactmomenten vastleggen

Al je klantcontacten kun je met een CRM vastleggen: met wie je contact hebt gehad, wanneer, waarover en via welk medium. De volgende keer dat je weer contact opneemt met je klant, kun je van te voren even zijn of haar gegevens inzien en inschatten in welke fase het contact zich bevindt. Dit helpt om je aandacht op elke klant individueel te vestigen.

CRM-software legt dus niet alleen alle contactmomenten vast, maar stelt je ook in staat contactmomenten in te plannen. Wanneer een klant bijvoorbeeld een product bij je heeft aangeschaft, kun je na een bepaalde tijd een passende aanbieding doen of de klant melden dat het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Soms is alleen het feliciteren met iemands verjaardag al genoeg. Al deze gegevens staan centraal opgeslagen in het CRM-systeem. Dus door aan contacten statussen toe te kennen, kun je makkelijk de vervolgacties definiëren, plannen, nakomen en bewaken.

Met de tool is het verder vrij eenvoudig je klanten te 'tracken' en kun je vervolgens makkelijker een inschatting maken welke klant iets op kan leveren en welke niet. Zoals gezegd zijn alle details in een online CRM zijn centraal opgeslagen en daarom snel terug te vinden en altijd en overal beschikbaar. De meeste CRM-aanbieders beschikken over een app, zodat het ook mogelijk is om onderweg de informatie in te zien.

Voordelen van contactmomenten vastleggen

  • Geeft inzicht en dus persoonlijke aandacht
  • Makkelijk vervolgacties inplannen
  • Makkelijk inschatten welke klant wat oplevert

Benieuwd welke CRM systemen deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van CRM software waarbij je contactmomenten kan vastleggen.

Relaties categoriseren

Doordat je de klanten en hun behoeftes goed kent, kun je vervolgens de relaties categoriseren met een CRM-systeem. Zo zijn er bijvoorbeeld de categorieën 'potentiële klanten', 'leads', 'klanten', 'verloren klanten', 'leveranciers' en 'partners'. Elke categorie vereist een andere benadering van jouw kant. Zo ga je bijvoorbeeld een verloren klant niet vanuit het niets een abonnement aanbieden.

Je kunt je klanten daarom opsplitsen in verschillende doelgroepen. Vervolgens kun je hier met je verkoop- en marketingactiviteiten op inspelen. Dat betekent dat je gerichte en aantrekkelijke aanbiedingen voor elke klant kunt doen. Door in je CRM-programma niet alleen persoonsgegevens, maar ook de aankoop- en contactgeschiedenis op te slaan, kun je elke klant een gepaste aanbieding of een voorstel doen die voor hem of haar interessant is. Op deze manier verhoog je de kans op herhalingsaankopen en versterkt het tegelijkertijd de onderlinge relatie. Met een gepersonaliseerd aanbod voelen klanten zich meer gehoord en gewaardeerd.

Voordelen van relaties categoriseren

  • Marketing: Je kunt klanten op de juiste manier benaderen met een marketingcampagne
  • Sales: Gericht aanbiedingen doen, verhoogt kans op herhalingsaankopen
  • Klantenservice: Versterkt relatie met klant, wat de klantloyaliteit verhoogt

Benieuwd welke CRM systemen deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van CRM software waarbij je relaties kan categoriseren.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products