CRM met projectmanagement

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Eenvoudig de beste CRM software kiezen?

Bekijk het overzicht met alle CRM software aanbieders. Maak eenvoudig een voorselectie door je wensen aan te geven. Vergelijk de aanbieders vervolgens op prijs, functies en reviews. Wat CRM kan betekenen voor jouw business? Check dan ons artikel hoe je sales boost met CRM.

Bekijk alle aanbieders Boost sales met CRM

Projectmanagement is de sleutel voor een efficiente organisatie, zeker als je groeit en met steeds meer mensen moet samenwerken.

Gelukkkig is een projectmanagement tool een onderdeel van de moderne CRM's. Zo zijn de CRM systemen die modulair zijn opgebouwd hiermee eenvoudig uit te breiden. En bij andere CRM systemen is projectmanagement een vast onderdeel van het totaalpakket.

En dat is erg handig, want zo werken verschillende processen met elkaar samen in één systeem. Denk aan bijvoorbeeld:

  • de facturatie
  • de planning/taakverdeling
  • de urenregistratie

CRM software met een projectmanagement tool brengt structuur aan in de complexiteit van het managen van projecten en helpt je bij het managen van bovengenoemde aspecten.

Er zijn verschillende manieren hoe CRM software dit voor elkaar krijgt.

Eenvoudig workflows maken

Met de moderne CRM tools kun je projecten opdelen in milestones en pipelines. Zo ontstaat er een workflow waarin iedere betrokken medewerker precies weet wat hij moet doen. Alle taken worden centraal in het CRM systeem opgeslagen en up-to-date gehouden. Zo weet iedereen altijd waar anderen mee bezig zijn. Dit voorkomt miscommunicatie wat kan leiden tot dubbel of vergeten werk

Met rapportages kun je de voortgang van projecten bewaken en heb je altijd en overal in beeld wie waar mee bezig is en of de kosten binnen de begroting blijven. Ook geven ze naderhand inzicht in eventueel te verbeteren punten.

Taakbeheer

Het kan handig zijn om binnen je CRM systeem taken aan te maken en te beheren. Verschillende CRM systemen bieden de mogelijkheid om onder projecten of klanten taken toe te voegen. Het toevoegen van taken kan makkelijk zijn om binnen je CRM systeem de werkzaamheden voor een klant uit te voeren. Wij hebben de drie mogelijkheden voor het beheren van taken voor je op een rijtje gezet.

1. Taken delegeren

Het is natuurlijk belangrijk om de juiste taken toe te wijzigen aan de juiste werknemers. Door taken van een specifieke klant te delegeren zien je medewerkers in een oogopslag wat zij moeten uitvoeren. Je weet hiermee dus zeker dat de taak bij de juiste persoon terecht komt, zo voorkom je misverstanden die vaak ontstaan als dit mondeling gaat.

2. Taken bijhouden

Het bijhouden van taken is van groot belang. Klanten willen graag weten hoe de werkzaamheden ervoor staan, wat er al gedaan is en wat er nog gedaan moet worden. Door het bijhouden van taken in je CRM software zorg je ervoor dat een taak niet meerdere keren wordt uitgevoerd. Zowel je klant als je werknemers weten waar zij aan toe zijn, wat er nog gedaan moet worden en wie wat heeft gedaan.

3. Taken bewaken

Door de vele opties die de huidige CRM pakketten bieden kan je via je eigen inlog alle taken bewaken. Zo zie je of alles wel of niet op schema ligt, wat er precies gedaan is en welke taken er nog moeten worden uitgevoerd. Lig je achter op schema of heeft iemand een bepaalde taak niet gedaan? Dan kan jij diegene er gemakkelijk op aanspreken en lig je sneller op schema. Tevens kost het online bewaken van de taken stukken minder tijd dan wanneer je de voortgang constant moet opvragen bij je werknemers.

Voordelen CRM met projectmanagement

  • Brengt structuur in complexe projecten: Dit kan door milestones, pipelines of een weekplanning te gebruiken
  • Voorkomt miscommunicatie en dus dubbel of vergeten werk
  • Met een CRM systeem kun je uren makkelijk bijhouden en inzien. Wanneer er een overschrijding dreigt, kun je op tijd ingrijpen
  • Met het opstellen van rapportages weet je of het project rendabel is geweest en of de uren, kosten en omzet in lijn zijn met de begroting

Benieuwd welke CRM systemen deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van CRM software met projectmanagement.

Liever een projectmanagement systeem?

Misschien twijfel je nog of een CRM systeem het beste bij je wensen past? Of heb je moeite met het kiezen van een projectmanagement systeem? Download de projectmanagement checklist gratis en vind eenvoudig de beste projectmanagement software die bij je past.

Download gratis

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products