CRM met online factureren

Wanneer een klant een product bij je heeft gekocht stuur je hem een factuur. En wanneer jij iets hebt besteld bij een leverancier krijg je een factuur van diegene binnen. Bij een toenemend aantal facturen kun je al snel het overzicht kwijtraken. CRM software biedt inzicht in de factuurstroom en geeft je de mogelijkheid om handmatige handelingen zoveel mogelijk te automatiseren.

Eenvoudig een factuur maken

Met de gegevens die in het CRM systeem staan, kun je makkelijk een factuur opstellen. De meeste CRM systemen beschikken over een aantal factuur-sjablonen. Het enige wat je hoeft te doen is de klantgegevens in dit sjabloon in te vullen. In het CRM systeem staan alle facturen centraal opgeslagen. Zo heb je dus een overzicht in welke facturen zijn betaald en welke facturen nog openstaan. Je kunt per klant makkelijk een betalingsherinneringsprocedure instellen wanneer een factuur niet is betaald.

Voordelen van CRM met factuurfunctie

  • Vanuit CRM systeem makkelijk en snel facturen opstellen en sturen
  • Geeft inzicht in factuurstroom
  • Per klant een betalingsherinneringsprocedure instellen

Benieuwd welke CRM systemen deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van CRM software met online factureren.

Products