Email-marketing met een CRM

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Eenvoudig de beste CRM software kiezen?

Bekijk het overzicht met alle CRM software aanbieders. Maak eenvoudig een voorselectie door je wensen aan te geven. Vergelijk de aanbieders vervolgens op prijs, functies en reviews. Wat CRM kan betekenen voor jouw business? Check dan ons artikel hoe je sales boost met CRM.

Bekijk alle aanbieders Boost sales met CRM

De hedendaagse CRM software biedt tal van opties naast enkel het relatiebeheer waar het oorspronkelijk voor is gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • afspraken vastleggen in de agenda
  • de telefonische communicatie bijhouden met Voip
  • vragen van klanten beheren en organiseren via een ticketsysteem
  • facturen maken en versturen

Toch wordt CRM software nog steeds onderschat. Diverse CRM software pakketten bieden namelijk de mogelijkheid om ook je marketing te ondersteunen. Bijvoorbeeld in de vorm van e-mail campagnes of nieuwsbrieven.

Grofweg, heb je hiervoor twee mogelijkheden: een CRM met een geintegreerde email marketing functie of een CRM koppelen met je bestaande email marketing software (zoals Mailchimp of ActiveCampaign).

We gaan hieronder dieper in op CRM systemen met een mailfunctie.

Waarom e-mail campagnes vanuit je CRM software?

Binnen diverse CRM pakketten kan je met enkele klikken een e-mail volledig samenstellen en versturen aan de relaties die in het CRM pakket staan. Je kunt zelfs een specifieke groep klanten een bepaalde mail sturen. Deze groep stel je dan samen op basis van de klantinformatie in het CRM. Zo ben je dus in staat om een specifieke boodschap te sturen naar een specifieke klantengroep. En dat maakt je e-mail campagne een stuk effectiever.

Monitoren van e-mailcampagnes

Naast het versturen van e-mail is het natuurlijk ook belangrijk om je campagne te monitoren. Informatie als de open rate, het aantal kliks die je email heeft gegenereerd, het aantal personen dat zich heeft uitgeschreven en het aantal waardevolle acties is onmisbaar.

Deze informatie gebruik je om de volgende campagnes te optimaliseren en dus nog waardevoller te maken voor de ontvanger. Resultaat: meer bezoekers, aanvragen of bestellingen. 

Trackingcodes in e-mails

Met het gebruik van trackingcodes in een e-mail is het mogelijk om bij te houden waar een bezoeker op heeft geklikt en vervolgens heeft gedaan op de website. Deze informatie is wederom kostbaar en zelfs nog belangrijker dan het aantal klikken. Door het gebruik van trackingcodes is het mogelijk om de pagina's die de bezoekers hebben bezocht te optimaliseren. Bijvoorbeeld op conversie of engagement. 

Welke CRM software helpt mij hiermee?

Er zijn diverse CRM systemen waarmee je email campagnes kunt maken en versturen. Benieuwd welke er zijn? Bekijk dan hier een compleet overzicht!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products