Hoe bereken je eigen vermogen?

Er zijn verschillende manieren om het eigen vermogen te berekenen. De meest eenvoudige manier is de onderstaande:

Eigen vermogen = Activa (bezittingen) - Passiva (schulden)

De bedragen voor activa en passiva vind je terug op de balans. Maar er is nog een manier om je eigen vermogen te berekenen. Je gebruikt dan de onderstaande formule.

Eigen vermogen = eigen vermogen begin van het boekjaar behaalde winst gedurende de periode -/- privéopnamen privéstortingen

De bedragen voor deze berekening vind je eenvoudig terug in je boekhoudprogramma.

Meer weten over de boekhouding?

In onze gratis cursus boekhouden leer je onder andere:

  • Hoe je omgaat met passiva en activa?
  • Hoe je eenvoudig een boekhouding opzet?
  • Welke checks je regelmatig moet doen?
  • Wat de belastingregeltjes zijn waarmee je rekening moet houden?
  • Hoe je op een boekhouder bespaart?

Kortom, in de cursus vind je alle antwoorden om volledige controle te krijgen op jouw boekhouding. Download de cursus gratis!

En wil je weten of een boekhoudprogramma iets voor jou is? Bekijk dan ook eens de top 10 beste boekhoudprogramma's van dit moment en lees onze ervaring met deze software pakketten. 

Download gratis

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products