Wat is MRP?

Wat is MRP?

MRP staat voor Materials Requirement Planning of Manufacturing Resource Planning. Beide zijn voorlopers van het huidige ERP en kennen een aantal overeenkomstige maar ook afwijkende functies. Het grootste verschil is het aantal processen dat in de systemen kan worden gereguleerd. Een ERP systeem wordt gebruikt HRM, CRM en overige processen (o.a. financieel, logistiek en administratief) samen te brengen. Het vroegere MRP systeem richtte zich vooral op het stroomlijnen van het productieproces.

MRP of ERP?

Tegenwoordig werken veel organisaties liever met een ERP systeem dan een MRP systeem. En dat is logisch, want wanneer je kiest voor een ERP systeem verzamel je alle gegevens van je bedrijf op een plek. Informatie is beschikbaar voor iedereen die daar rechten voor heeft en kan worden gecombineerd om de efficiency omhoog te brengen. Daarbij hoeft alles maar één keer te worden ingevoerd en bespaar je dus tijd. Kies je ervoor om te werken met een MRP systeem, dan zul je voor gegevens die buiten het productieproces vallen een andere oplossing moeten zoeken. Benieuwd naar welke ERP software er beschikbaar is en wat deze kost? Kijk dan in het ERP software overzicht.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products