Advies over bedrijfssoftware in de cloud

Werken in de cloud kent veel voordelen voor het MKB. Iedere onderneming kan namelijk veel tijd of kosten besparen door processen te automatiseren met deze software. Benieuwd naar de mogelijkheden van bedrijfssoftware in de cloud? Ontdek hier de voordelen!

Waarom bedrijfssoftware in de cloud?

Bedrijfssoftware in de cloud, betekent dat je bij jouw software kunt via internet. Het grootste voordeel hiervan is dat je altijd en overal jouw bedrijfsgegevens kunt inzien. Je bent dus niet meer afhankelijk van jouw locatie, meestal het kantoor, omdat je overal kunt inloggen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een device. Dit kan elke soort device zijn: een pc, laptop, tablet of smartphone.

Wat ook handig en kostenbesparend is, is dat jouw software altijd up-to-date is. Je werkt dus altijd in de nieuwste versie met de laatste updates. De aanbieder hoeft dus niet, zoals voorheen, jou een duur bezoekje te brengen om de bedrijfssoftware te updaten. Ook hoef jij je geen zorgen te maken dat je jouw gegevens kwijtraakt. De leverancier maakt elke dag een back-up, zodat jouw gegevens altijd zijn opgeslagen.

Hoe kies je de beste bedrijfssoftware?

Steeds meer mensen werken tegenwoordig in de cloud. Ook steeds meer soorten bedrijfssoftware zijn dan ook cloud-based. Van boekhoudsoftware tot webshop software, alles staat in de cloud. Er is dus een ruim aanbod van zakelijke software. De beste bedrijfssoftware kiezen is dan ook niet makkelijk. Maar voor elke ondernemer is er wel geschikte software.

Om sneller de juiste bedrijfssoftware te vinden en selecteren, is het handig om alvast verschillende software te schrappen. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

  • Wat is mijn bedrijfsgrootte? Deze vraag is van belang omdat bijvoorbeeld niet alle software voor MKB is geschikt
  • Wat voor soort bedrijf heb ik of wil ik beginnen? Deze vraag stel je jezelf omdat je zo gerichter kunt zoeken. Heb je een horeca-onderneming, dan valt al een gedeelte van de keuze af (retail kassa software)
  • Wat zijn mijn toekomstplannen? Misschien is nu 'alleen' urenregistratie software genoeg. Maar ben je van plan om te groeien en projecten te gaan leiden. Dan is raadzaam om CRM software te nemen. En wil je bijvoorbeeld internationaal opereren, dan moet je letten op functies van software die dit mogelijk maken.
  • Hoeveel geld wil ik uitgeven? Iedere ondernemer is gebonden aan een budget. Ga voor jezelf na of je het duurste pakket wilt nemen, of dat je toch nog een gedeelte zelf op je neemt
  • Wat wil ik met de software bereiken? Wil je bijvoorbeeld een betere klantrelatie opbouwen, dan kies je voor CRM.

Bedrijfssoftware apps

Net als de cloud-trend, gaan softwareleveranciers ook mee met de trend van ondernemen met de smartphone. De meeste softwareleveranciers hebben dan ook een mobiele app ontwikkeld. Je kunt dus makkelijk en snel jouw gegevens inzien, op welke locatie je ook bent. Bovendien wordt de kwaliteit van bedrijfssoftware apps steeds beter, omdat de mobiele apps steeds intuïtiever worden. Dit komt doordat ze zijn gebaseerd op de nieuwste webtechnologie en moderne designprincipes.

Bedrijfssoftware voor de juiste prijs

Net als het doel van jouw bedrijfssoftware, lopen de prijzen erg uiteen. Over het algemeen geldt: hoe meer functies de boekhoudsoftware heeft, hoe hoger de prijs. Je betaalt dan wat meer, maar de software neemt ook meer werk voor je uit handen. Maar de prijs is niet van doorslaggevend belang. Wanneer je beknibbelt op wat uiteindelijk de verkeerde software blijkt, betekent dat je moet overstappen. Hierbij komen ook weer kosten kijken, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent. Andersom geldt ook: koop geen dure bedrijfssoftware om vervolgens geen gebruik te maken van de vele functies. Probeer daarom verschillende aanbieders uit voor je een definitieve keuze maakt. Je kunt namelijk vaak software gratis een bepaalde periode proberen.

Beginnen met bedrijfssoftware in de cloud

Beginnen met online software is zo gepiept. De software is al helemaal voor jou ingericht. Je hoeft dus niet meer software te installeren op een server. Met bedrijfssoftware in de cloud kun je in no-time beginnen met boekhouden, je relatiebeheer verbeteren of jouw eigen webwinkel!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products