Advies over bedrijfssoftware in de cloud

Bedrijfssoftware in de cloud, betekent dat je bij jouw software kunt via internet. Het grootste voordeel hiervan is dat je altijd en overal jouw bedrijfsgegevens kunt inzien. Je bent dus niet meer afhankelijk van jouw locatie, meestal het kantoor, omdat je overal kunt inloggen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een device. Dit kan elke soort device zijn: een pc, laptop, tablet of smartphone.

Wat ook handig en kostenbesparend is, is dat jouw software altijd up-to-date is. Je werkt dus altijd in de nieuwste versie met de laatste updates. De aanbieder hoeft dus niet, zoals voorheen, jou een duur bezoekje te brengen om de bedrijfssoftware te updaten. Ook hoef jij je geen zorgen te maken dat je jouw gegevens kwijtraakt. De leverancier maakt elke dag een back-up, zodat jouw gegevens altijd zijn opgeslagen.

Hoe kies je de beste bedrijfssoftware?

Steeds meer mensen werken tegenwoordig in de cloud. Ook steeds meer soorten bedrijfssoftware zijn dan ook cloud-based. Van boekhoudsoftware tot webshop software, alles staat in de cloud. Er is dus een ruim aanbod van zakelijke software. De beste bedrijfssoftware kiezen is dan ook niet makkelijk. Maar voor elke ondernemer is er wel geschikte software.

Om sneller de juiste bedrijfssoftware te vinden en selecteren, is het handig om alvast verschillende software te schrappen. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

Bedrijfssoftware apps

Net als de cloud-trend, gaan softwareleveranciers ook mee met de trend van ondernemen met de smartphone. De meeste softwareleveranciers hebben dan ook een mobiele app ontwikkeld. Je kunt dus makkelijk en snel jouw gegevens inzien, op welke locatie je ook bent. Bovendien wordt de kwaliteit van bedrijfssoftware apps steeds beter, omdat de mobiele apps steeds intuïtiever worden. Dit komt doordat ze zijn gebaseerd op de nieuwste webtechnologie en moderne designprincipes.

Bedrijfssoftware voor de juiste prijs

Net als het doel van jouw bedrijfssoftware, lopen de prijzen erg uiteen. Over het algemeen geldt: hoe meer functies de boekhoudsoftware heeft, hoe hoger de prijs. Je betaalt dan wat meer, maar de software neemt ook meer werk voor je uit handen. Maar de prijs is niet van doorslaggevend belang. Wanneer je beknibbelt op wat uiteindelijk de verkeerde software blijkt, betekent dat je moet overstappen. Hierbij komen ook weer kosten kijken, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent. Andersom geldt ook: koop geen dure bedrijfssoftware om vervolgens geen gebruik te maken van de vele functies. Probeer daarom verschillende aanbieders uit voor je een definitieve keuze maakt. Je kunt namelijk vaak software gratis een bepaalde periode proberen.

Beginnen met bedrijfssoftware in de cloud

Beginnen met online software is zo gepiept. De software is al helemaal voor jou ingericht. Je hoeft dus niet meer software te installeren op een server. Met bedrijfssoftware in de cloud kun je in no-time beginnen met boekhouden, je relatiebeheer verbeteren of jouw eigen webwinkel!

Products