1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat zijn kengetallen?
  4. Hoe bereken je het nettowerkkapitaal

Hoe bereken je het nettowerkkapitaal?

Iris
Iris
Appwiki expert

Eenvoudig de beste boekhoudsoftware kiezen?

Wij helpen je het boekhoudprogramma te vinden die bij je past. Start de keuzehulp waarin je ons vertelt over je bedrijf en je wensen aangeeft. Wij vertalen dit naar jouw persoonlijke software top 3. Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk dan het overzicht. 

Start de keuzehulp Bekijk alle aanbieders

Het netto werkkapitaal van je onderneming kun je berekenen met de onderstaande formule:

Nettowerkkapitaal = Vlottende Activa – Kortlopende Schulden
Gewenste uitkomst: positief

Je liquiditeit is voldoende wanneer de uitkomst van de berekening van het nettowerkkapitaal hoger dan 0 is. Is de uitkomst negatief? Dan is je onderneming onvoldoende liquide.

Meer weten weten over (online) boekhouden? Kijk eens op ons blog voor handige tips en meer informatie!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products