Hoe bereken je het bedrijfsresultaat?

Het bedrijfsresultaat bereken je door de bedrijfskosten van de netto omzet af te trekken. Eerst dien je de netto omzet te bepalen. Dit is de bruto omzet min de teruggenomen goederen, de schadevergoedingen aan afnemers voor slechte producten en de betalingskortingen aan afnemers voor contante betaling. De bedrijfskosten zijn alle kosten die nodig zijn om de geleverde goederen en producten te maken plus de overheadkosten. De overheadkosten zijn de algemene kosten van het bedrijf zoals huur, personeel etc. Kortom, de berekening van het bedrijfsresultaat is als volgt:

bedrijfsresultaat = netto omzet - bedrijfskosten

Inzicht in bedrijfsresultaat

Door de boekhouding regelmatig bij te houden houd je inzicht in de bedrijfswinst. Dit doe je eenvoudig en snel met een boekhoudprogramma zodat je altijd en overal inzicht hebt in je inkomsten en uitgaven. 

Eenvoudig het beste boekhoudprogramma kiezen?

Vergelijk eenvoudig de beste boekhoudprogramma's op prijs, reviews en functies. Probeer de boekhoudpakketten gratis en vrijblijvend. Vertel ons over je bedrijf en maak een voorselectie met behulp van onderstaande filters.

Boekhoudprogramma's vergelijken

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products