Bedankt! Je ontvangt z.s.m. een email met een uitnodiging voor een gratis consult!

Hulp nodig bij het selecteren van een facturatieprogramma? Boek nu een gratis, persoonlijk consult bij één van onze experts!

Download gratis een factuur voorbeeld in Excel

Zelf facturen maken in Excel die aan alle eisen voldoen?

Dan kun je als startende ondernemer prima uit de voeten met een factuur template in Excel. Met dit gratis template kun je snel een simpele factuur maken die aan alle eisen van de Belastingdienst voldoet.

  • Je ontvangt 2 keer per maand de Appwiki nieuwsbrief met handige tips op het gebied van bedrijfssoftware. Het e-mailadres wordt niet aan derden verstrekt.

Meer weten over factureren met Excel?

Moet jij als zzp'er of startende ondernemer je eerste factuur opstellen maar weet je nog niet precies hoe? Weet jij precies wat er op een factuur moet staan en waar het aan moet voldoen volgens de Belastingdienst? Je moet zo snel mogelijk handelen en een factuur maken als zzp'er of startende ondernemer zodat de klant je gauw kan betalen.  Wij hebben hier een factuur voorbeeld Excel voor je, waardoor je een goede start maakt. Dit voorbeeld factuur is een gratis factuurvoorbeeld in Excel. Dit factuurvoorbeeld in Excel kun je zo downloaden en invullen met de gegevens van jouw klant en versturen. Je bent dus razendsnel met dit voorbeeld factuur zzp. 

Meer weten over factureren met Excel? Hieronder geven we een aantal tips.

Eenvoudig facturen maken met dit voorbeeld factuur Excel?

De eerste facturen opstellen en versturen is spannend maar heel erg belangrijk. Met dit voorbeeld factuur kun je binnen een paar klikken de juiste factuur opstellen en versturen naar je eerste klanten. Het handige is dat je dit voorbeeld factuur Excel zo kunt downloaden en openen. Vervolgens vul je in dit factuurvoorbeeld eenvoudig alle gegevens van jouw klanten in en verstuurt de factuur. Super snel en gemakkelijk. In dit factuur sjabloon staan namelijk alle gegevens die op een factuur moeten staan.

Wat staat er op dit voorbeeld factuur Excel?

Dit voorbeeld factuur voldoet aan alle eisen die de Belastingdienst aan een factuur stelt. Zo zul je nooit met dit template factuur de fout ingaan doordat er posten ontbreken op je verstuurde factuur. De factuur downloaden is in een paar klikken gedaan en je zult merken dat dit voorbeeld factuur Excel je heel snel opweg helpt. Met dit factuur voorbeeld zzp, zul je snel de eerste facturen versturen waardoor je klanten ook sneller zullen reageren.

Factuurvoorbeeld gebruiken ook voor de bouw

Dit factuurvoorbeeld kan zo worden gebruikt voor allerlei facturen. Wel zijn er aparte posten te vermelden als je een factuur opstelt voor in de bouw. Dit komt door de werkzaamheden in bouw die onder een ander btw- tarief vallen. Er zijn werkzaamheden die onder het 6% tarief vallen. Dit zijn werkzaamheden aan gebouwen ouder dan 2 jaar. Dit hoor je goed te vermelden op je factuur. Het voorbeeld factuur kun je hierin veranderen en aanpassen zodat je altijd de goede tarieven meeneemt. Het voorbeeld factuur is dus gemakkelijk aan te passen met andere tarieven omdat het in Excel gemaakt is.

Hoe maak je een factuur?

Een factuur maken is best een tijdrovende taak. Helemaal als je een startende ondernemer bent. Zo kan je bijvoorbeeld starten met het sturen van een proforma factuur. Maar wat hoort er precies op een factuur te staan en welke wettelijke eisen zijn er verbonden aan het versturen van een factuur? Met dit factuurvoorbeeld Excel kun je aannemen dat alle regels en wetten zijn opgenomen in het voorbeeld factuur. Dit is een factuurvoorbeeld kun je in een paar seconden downloaden en invullen. Alle gegevens kunnen worden vervangen in het voorbeeldfactuur in Excel waardoor je vrijwel direct de facturen kan versturen naar je klanten. 

Voorbeeld facturen Excel voordelen

Snel aan de slag met dit voorbeeld factuur

Ben je klaar om facturen te maken met dit factuurvoorbeeld? Of ben je zelfs al een stap verder dan dat en ben je opzoek naar een geschikt online factuurprogramma? Bekijk de pagina en gebruik eventueel al het filter om tot een juiste keuze facturatie software te komen. 

Populaire facturatiesoftware

Rating:
Reviews: 68
Facturatie
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Facturatie
Rating:
Reviews: 624
Facturatie
Rating:
Reviews: 243
Facturatie
Rating:
Reviews: 978
Facturatie

Laatste artikelen

Products