De beste boekhoudsoftware vergelijken

Vergelijk boekhoudsoftware op prijs, functies en reviews

Dit zijn de beste boekhoudpakketten voor slimme ondernemers. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Probeer gerust meerdere pakketten. Alleen door het pakket te ervaren, kun je de beste keuze maken.

Gratis voor starters!
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link
Proefperiode
35 dagen
Meer informatie
Persoonlijke service
Voor iedere branche
300+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
(0)
Best gewaardeerd 2020
Scan & Herken
Bankenkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Groeit met je mee
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Duidelijke pricing
Incl. bankkoppeling
Gratis ondersteuning
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Boekhoudsoftware vergelijken op functies, reviews en prijs

Vind nu de boekhoudsoftware die bij jou en jouw onderneming past. Vergelijk alle boekhoudsoftware op specificaties, mogelijkheden en prijs. Geef je wensen aan en vind in enkele clicks de boekhoudsoftware die naadloos aansluit bij jouw werkwijze.

Niet zeker welke boekhoudsoftware? Hier vind je de meest gestelde vragen over boekhoudsoftware.

Boekhoudsoftware vergelijken? Waar let je op?

Als ondernemer is boekhouden niet de klus waar je het meest naar uitkijkt. Maar door alle wettelijke eisen, zoals een bewaarplicht van 7 jaar en de verschillende aangiftes die je moet doen, ontkom je er niet aan. Dan wil je de administratie van je bedrijf op een manier uitvoeren die je niet teveel tijd kost en niet te veel kennis vraagt. Want tijd om je daarin te verdiepen heb je namelijk ook niet. Om die redenen zijn er verschillende boekhoudprogramma's ontwikkeld. De keus is daarom enorm. Daarom loont het zeker om te gaan boekhoudsoftware vergelijken. Maar waar let je op bij de keus voor een bepaald pakket? Lees hier alles over boekhouden voor startende ondernemers.

Tijd is geld

Dankzij de digitalisering wordt door boekhoudprogramma's veel tijd bespaard. Dat is toch wel de eis van de meeste ondernemers. Boekhouden moet zo min mogelijk tijd kosten en zo efficiënt mogelijk gedaan kunnen worden. De meeste software is daar ook op ingericht. Dat je zo makkelijk mogelijk je administratie en boekhouding kunt doen. Naast tijd is het kostenplaatje een grote overweging wanneer je boekhoudsoftware vergelijken wilt.

Online of offline boekhouden

Wanneer je niet weet of je moet kiezen tussen een online of een offline programma is het goed om te gaan boekhoudsoftware vergelijken. Zo kun je zien dat een offline pakket handig is wanneer je niet altijd beschikking hebt over internet en wel je administratie wilt bijwerken. Een offline pakket heeft wel hoge opstartkosten, maar deze zijn wel eenmalig. Het voordeel van een online boekhoudprogramma dan weer is dat je niets hoeft te installeren waardoor je overal en altijd kunt boekhouden waar je maar toegang hebt tot het internet. De kosten zijn laag maar wel doorlopend zolang je het programma gebruikt. Een soort abonnement dus. Je krijgt daar wel meestal extra hulp bij. Lees hier alles over het kiezen van een boekhouder, boekhoudprogramma of beide.

Koppelingen

Zowel een offline programma als een online pakket hebben de mogelijkheid om te koppelen met je bankgegevens. Dit is zeer handig want het bespaart je weer extra uitzoekwerk. Daarnaast kun je met beide programma's aangiftes voor bijvoorbeeld de BTW uitdraaien. Hierop je boekhoudsoftware vergelijken is zeker een aanrader. Want het maakt het boekhouden nog efficiënter en het kost nog minder tijd.

Bewaarplicht

Wat heel belangrijk is bij een administratie voeren als ondernemer is de wettelijke bewaarplicht. Met zowel een online als een offline programma heb je de mogelijkheid een back-up te maken. Het enige verschil is dat wanneer je online boekhoudt, het bedrijf waar het pakket zit hiervoor verantwoordelijk is. Terwijl je met offline pakket zelf daarvoor verantwoordelijk bent.

Relevante artikelen

rawpixel-569600-unsplash.jpg
Gisteren

Van droom naar eigen ZZP onderneming

Boekhouding

Ineens heb je het! Je wordt ZZP’er. En dan? Waar moet je allemaal aandenken en wat houdt het zijn van een ZZP'er nu precies in? Je ontdekt voor- en nadelen in dit artikel.

Lees meer 
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products