1. Boekhouding
  2. Online boekhouder

Online boekhouders vergelijken

Bekijk alle online boekhouders

Dit zijn de aanbieders van online boekhouders die de beste boekhoudservice leveren. Gebruik het filter en selecteer de functies die je nodig hebt. Maak een top 3, vergelijk deze 3 online boekhouders met elkaar en probeer ze gratis uit.

Ideaal samenwerken met je boekhouder
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
1 jaar
Meer informatie
(Best getest)
15 Maanden Gratis!
Belastingdienst erkend
#1 Boekhoudsoftware
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link
Proefperiode
35 dagen
Meer informatie
Groeit met je mee
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Persoonlijke service
Voor iedere branche
300+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
4x als beste getest
iOS & Android App
Telefonische Helpdesk
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Alles in 1 pakket
Inclusief facturatie
Slechts €10,- p.m.
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Arjan

Hulp nodig bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van 10 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Wat is een online boekhouder?

Een online boekhouder is een boekhoudpakket met een boekhoudservice inbegrepen. Dit houdt in, een boekhoudpakket en boekhouder in één. Het enige dat je zelf nog doet, is het aanleveren van de facturen en bonnetjes.

Hoe werkt het?

Je upload facturen en bonnetjes in het boekhoudprogramma. De online boekhouder verwerkt deze vervolgens in de boekhoudsoftware en beheert jouw administratie. Bovendien verwerkt hij de belastingaangiftes en rapporten. Een boekhouder zoals je gewend bent, maar dan online.

Je hebt dus geen omkijken meer naar de financiële administratie van je bedrijf. De tijd die je hiermee bespaart kun je weer in je onderneming steken. 

Wat kun je met een online boekhouder?

Waarom zou je de keuze maken voor online boekhoudservice? Wij hebben de voordelen voor je onder elkaar gezet.

Eenvoudig bonnen en facturen aanleveren

Veel aanbieders van online boekhouders beschikken over een app. Met je smartphone of tablet neem je een foto van de factuur of het bonnetje. De foto kun je vervolgens eenvoudig uploaden in de app. Het uploaden van een foto kan ook via de website of de mail. Het voordeel hiervan is dat het erg snel werkt. Bovendien kan het op de manier die het beste bij jou past.

Altijd inzicht in je cijfers

Je hebt online altijd inzicht in je debiteuren, crediteuren, resultaten en balans. Ook heb je altijd inzicht in je rapportages. De bonnetjes en facturen die je hebt geüpload blijven online bewaard. 

Geen tijd kwijt aan je administratie

De online boekhouder verzorgt de volledige financiële administratie van je bedrijf. Je hebt dus geen omkijken meer naar de administratie. Het indienen van de belastingaangiften of het opstellen van jaarstukken.

Live support

De online boekhouder is te bereiken voor vragen en hulp. De support verloopt via de mail en chat. Ook is telefonische support een optie. Dit is bij de meeste online boekhouders een vast contactpersoon.

Aanvullende functies

Veel online boekhouders beschikken over extra functies. Zo kun je uitbreiden met een facturatie en offerte functie. De offertes zijn in één klik om te zetten naar een factuur. De factuur kun je naar eigen wens opmaken en bewerken. Deze sluit dus volledig aan op je huisstijl. 

Ook bieden veel online boekhouders een salarisadministratie functie aan. Afhankelijk van de online boekhouder is deze functie uitgebreid met bijvoorbeeld een verlofmodule en een HR-module.

Benieuwd naar welke functies online boekhouders nog meer aanbieden? Doe de keuzehulp en  kiest de functies die bij jouw bedrijf passen. 

Hoe kies je de online boekhouder die bij jou past?

Eenvoudig een online boekhouder kiezen in 5 stappen

1. Jouw bedrijf: de aanbieders richten zich met name op starters, ZZP’ers en kleine MKB bedrijven. Door te filteren op je bedrijfsvorm en bedrijfsgrootte maak je al een voorselectie van de pakketten die bij je passen. 

2. Jouw wensenlijst: inventariseer je wensen en bedrijfsprocessen en vertaal deze naar de functies die je nodig hebt. Hulp hierbij nodig? Gebruik onze keuzehulp.

3. Bekijk je persoonlijke top 3: op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je nu al gebruikt, maak je een persoonlijke top 3 van de beste software.

4. Probeer de beste oplossingen: probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze: vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. 

Wat kost een online boekhouder?

De kosten van een online boekhouder zijn vrijwel altijd op maandbasis. Er is meestal een prijsverschil tussen pakketten. Het verschil van de pakketten zit hem met name in het aantal facturen dat je upload per jaar. De meeste online boekhouders zijn maandelijks opzegbaar. 

Als je de keuze maakt voor een pakket die over meer functies beschikt. Dan is het maandelijks tarief vaak iets hoger.

Gratis online boekhoudservice uitproberen?

Wil je een online boekhouder eerst uitproberen? De meeste aanbieders van online boekhouders bieden een gratis proefversie aan. Je kan het programma dan voor een bepaalde tijd gratis in gebruik nemen. De meeste online boekhouders kun je een maand gratis uitproberen. Vergelijk alle online boekhouders om te kijken welk programma bij jouw bedrijf past!
 

Relevante artikelen

csaba-balazs-603574-unsplash.jpg
29 april 2020

De beste tools om HRM vanuit huis te managen

Hrm

Om je basis HR-processen vanuit huis op orde te krijgen en houden, inspireren wij je graag met top tools om geen tijd te verliezen.

Lees meer 
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
4 maart 2020

De administratie voor MKB: eisen en tools

AdministratieBoekhouding
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products