1. Boekhouding
 2. Eenvoudig boekhoudprogramma

Eenvoudige boekhoudprogramma's

Vergelijk eenvoudige boekhoudprogramma's speciaal voor starters en ZZP'ers. Vergelijk de top 3 voor jouw bedrijf of bekijk hieronder het complete overzicht!

Bekijk alle eenvoudige boekhoudprogramma's

Boekhouden en het bijhouden van je administratie is al moeilijk genoeg. Een eenvoudig boekhoudprogramma kan je hierbij helpen. Als ondernemer ben je immers niet zelf boekhouder, dus je kunt vast wat hulp en tools gebruiken. Hier vind je een overzicht van de meest eenvoudige boekhoudpakketten. Over het algemeen zijn ZZP'ers en starters het vaakst op zoek naar manieren voor een simpele boekhouding. Dat wil overigens niet zeggen dat je als MKB-ondernemer niet kunt profiteren van een eenvoudig boekhoudprogramma. 

Gebruik het filter en selecteer de functies die je nodig hebt. Maak een persoonlijke top drie, vergelijk deze drie boekhoudpakketten met elkaar en probeer ze gratis uit. Benieuwd hoe je simpel een boekhoudprogramma kiest? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in tien vragen welk boekhoudprogramma bij je past. 

Starter / ZZP’er 15 maanden gratis! (Best getest)
#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
Gratis boekhoudpakket voor starters!
Gratis en vrijblijvend
Eenvoudig in gebruik
Uitstekende helpdesk
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
Boekhouden voor Starters. Probeer Nu Gratis!
Eenvoudig in gebruik
Super voordelig
Speciaal voor Starters
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
De meest gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
1 jaar
Meer informatie
Persoonlijke service
Voor iedere branche
300+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
(0)
Best gewaardeerd 2020
Scan & Herken
Bankenkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Geen boekhoudkennis
Makkelijk & Compleet
Bespaar tijd & geld!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

Hulp nodig bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van tien vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt. Zo weet je zeker dat je een eenvoudig boekhoudprogramma kiest voor jouw bedrijf.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Boekhouden met een eenvoudig boekhoudprogramma

Vind je de boekhouding ingewikkeld en heb je hier geen tijd voor? Dat snappen we helemaal. Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je boekhouding helemaal op orde is. Hoe groter het bedrijf hoe complexer het boekhoudprogramma vaak is. Gelukkig heb je daarvoor veel verschillende boekhoudsoftware systemen. 

Waarschijnlijk hebben ondernemers allemaal baat bij een vereenvoudigde boekhouding. Daarom zijn veel ondernemers op zoek naar software of andere tools voor een simpele boekhouding. Als ZZP’er of starter heb je voordeel van eenvoudige boekhouding. Dit houdt het simpel en overzichtelijk. Zonder dat je ineens allerlei externen nodig hebt. Als ZZP’er en als starter kun je immers (nog) niet leunen op een financiële afdeling die zaken voor jou uit handen neemt. 

De eenvoud die een eenvoudig boekhoudprogramma biedt, scheelt je veel tijd. Tijd die je liever ergens anders aan besteed. Bovendien scheelt het ook veel geld. Je hoeft geen boekhouder of accountant in te schakelen. Want met simpele boekhoudsoftware kun je het gewoon zelf. Maar wat is simpele boekhouding en waaruit bestaat een eenvoudig boekhoudprogramma nu precies?

Dat en meer leggen we je graag uit. Kun je daarna weloverwogen een beslissing maken voor een eenvoudig boekhoudprogramma dat bij jouw onderneming past. 

Waaruit bestaat een een simpele boekhouding?

Wat voor soort bedrijf, stichting of vereniging je ook bent, wettelijk gezien ben je verplicht om je boekhouding bij te houden. Elk jaar dien je jouw administratie (waar je boekhouding onderdeel van is) aan de Belastingdienst te kunnen overhandigen. Een boekhouding bestaat uit vijf onderdelen, namelijk:

 • Inkoop
 • Verkoop
 • Bank
 • Kas 
 • Memoriaal 

Boekhouden is het systematisch en overzichtelijk bijhouden van de (financiële) administratie, dit geldt ook voor een eenvoudige boekhouding. Nu wil je als ondernemer niet alleen weten wat boekhouden is, je wilt weten hoe je jouw boekhouding kunt vereenvoudigen. Een eenvoudig boekhoudprogramma helpt je hierbij. 

Een simpele boekhouding bestaat nog steeds uit dezelfde boeken. Een eenvoudig boekhoudprogramma is dat wat je wilt als je een simpele boekhouding bijhoudt. Een programma dat gebruiksvriendelijk is. Makkelijk te doorlopen is en waar je gemakkelijk tools en functionaliteiten van uit kunt zetten.

Criteria voor eenvoudig boekhouden voor bedrijven

Niet elk boekhoudprogramma is eenvoudig in het gebruik. Voor je het weet worden termen als ‘grootboek’ of ‘journaalposten’ je om de oren gegooid. En ja, die behoren inderdaad bij of tot een boekhouding, maar lang niet alle ondernemers zijn zo 1,2,3 bekend met deze termen. 

Maar hoe kom je er nu achter dat je een eenvoudig boekhoudprogramma hebt gekocht? Want je weet pas hoe eenvoudig het boekhoudprogramma echt is als je deze gaat gebruiken. Gelukkig bieden wij je dit platform waar jij zelf de vergelijking kunt maken. Daarnaast kunnen we je altijd de tip geven om reviews te lezen

Hebben ze het over termen als ‘eenvoudig’, ‘snel te leren’ en ‘weinig poespas’ of soortgelijke termen dan weet je dat iemand het gemak zelf ervaren heeft. Een eenvoudig boekhoudprogramma kenmerkt zich hier namelijk in. Een simpele boekhouding bijhouden betekent de basis, zonder opsmuk want die heb je niet nodig. 

Een simpel boekhoudprogramma kun je ook herkennen aan het feit dat er wat technische functionaliteiten niet beschikbaar zijn. Bedenk voor jezelf altijd of je deze functionaliteiten ook daadwerkelijk kunt missen. Is het antwoord ja, dan kun je aan de slag met jouw vereenvoudigde boekhouding. Soms heeft het bijhouden van een simpele boekhouding jouw voorkeur. 

Minimale functie-eisen

Bedenk altijd als zzp-er Aan welke eisen jou boekhoudsoftware pakket zou moeten voldoen. Vrijwel elk boekhoudprogramma kan de boekhouding van een normale zzp’er verwerken. Het maken van facturen of verwerken van inkoopfacturen en het verwerken van een btw-aangifte is dus altijd wel mogelijk. Als je op zoek gaat naar een eenvoudig boekhoudprogramma zoek dan naar een pakket dat puur en alleen gericht is op de volgende taken:

 • Facturen maken (en versturen)
 • Inboeken van inkoopfacturen
 • Winst- en verliesrekening maken (grootboekrekening)
 • Kosten rubriceren/overzichten maken
 • BTW-aangifte opstellen
 • Aparte toegang voor de boekhouder

Aanvullende functionaliteiten

Voor veel ZZP- ondernemers zijn de functies uit de bovenstaande lijst ruim voldoende. Sommige software oplossingen bieden wel meer functies, maar een uitgebreider pakket maakt het soms alleen complex of duur. Je kunt jouw boekhoudsoftware altijd uitbreiden met meer opties. Soms kunnen dan de volgende opties handig zijn, maar bedenk altijd goed wat jij als ondernemer nodig hebt.

Jij bent leidend in wat jij kiest voor jouw bedrijf op het gebied van boekhouden software en het juiste boekhoudpakket. Let er goed op dat je ook echt alle mogelijkheden benut die het pakket joubid of dat je die in de toekomst gaat benutten. Indien je van plan bent om meer functies binnen het boekhoudsoftware pakket af te nemen of aan te schaffen dan kun je denken aan het volgende functionaliteiten:

 • Urenregistratie
 • Ritten-/kilometeradministratie
 • Debiteurenadministratie
 • Aangifte intracommunautaire prestaties (ICP)
 • Importeren van (bank)mutaties
 • Opstellen van offertes
 • Een mobiele app
 • Opstellen van een balans en jaarrekening

Over het algemeen hebben de meeste ZZP-ondernemers genoeg aan een functionaliteit als de urenregistratie. Deze is binnen jouw boekhouding verplicht om bij te houden en wordt van jou geëist vanuit de Belastingdienst.

Waarom een simpel boekhoudprogramma?

Het bijhouden van de administratie is wettelijk verplicht. Die verplichting betekent niet dat je er ook ontzettend druk over hoeft te maken. Hoe eenvoudiger jouw boekhoudprogramma is, hoe makkelijker jou boekhouding en administratie bijgehouden kunnen worden. 

Om de boekhouding simpel te houden is het aan te raden de boekhouding te automatiseren.  Dat doe je door gebruik te maken van een Eenvoudig boekhoudprogramma Waar ben jij een simpele boekhouding met vaak een druk op de knop eruit kan laten rollen. Het enige dat dan vaak nog moet gebeuren is Dat de boekhouder een laatste check doet van jou boekhouding en administratie. Dit is echter niet verplicht hier kun je zelf voor kiezen om dit te doen. 

Het bijhouden van een vereenvoudigde boekhouding met jou als ondernemer veel voordelen. 

We zetten ze hier op een rijtje, denk bijvoorbeeld aan zaken als:

 • De boekhoudprogramma's zijn simpel te gebruiken.
 • Het voorkomt fouten en gaat een stuk sneller dan handmatig bijwerken.
 • Je hebt altijd inzicht in de cijfers van je bedrijf.
 • Belastingaangifte kan alleen nog online. De gegevens kun je eenvoudig overzetten vanuit jouw boekhoudprogramma naar de Belastingdienst.
 • De online boekhoudprogramma's zijn altijd voorzien van de meest recente wet- en regelgeving.
 • De meeste boekhoudprogramma's bieden een proefperiode aan. Zo kun je zelf ervaren of het programma bij jou past.

Deze en meer voordelen zitten er aan een eenvoudig boekhoudprogramma.

Bekijk en kies het eenvoudige  boekhoudprogramma dat bij jouw bedrijf past

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welk boekhoudprogramma het beste bij je past.  wil je zeker weten dat je voor jouw bedrijf de juiste keuze maakt? Zorg er dan voor dat je weet waaraan jouw boekhoudprogramma moet voldoen om het voor jou zo simpel en eenvoudig mogelijk te maken. Welke functionaliteit in je nodig hebt en welke voordelen jij graag wilt ervaren is aan jou.

Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf 10 vragen om het beste boekhoudprogramma voor jou te kiezen.Met de gratis boekhouding checklist voor ZZP’ers krijg jij inzicht in de volgende zaken:

 • Welke manier van boekhouden het beste is
 • Hoe je BTW aangifte wil doen
 • Hoe je bankmutaties wil verwerken
 • Hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
 • Hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
 • Welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

Download gratis en vrijblijvend onze boekhouding checklist en ontdek in tien vragen welk boekhoudprogramma bij je past.

Download gratis

Door eerste de verschillende boekhouding pakketten met elkaar te vergelijken kun jij aan de slag met een eenvoudige boekhouding. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken dat er iets vanuit jouw bedrijf voor de Belastingdienst niet klopt. 

Ga snel aan de slag en vergelijk de top leveranciers van boekhoudsoftware en kijk welke daarvan past bij jou eenvoudige boekhouding. Op die manier weet je altijd dat je kiest voor dat systeem dat het beste bij jouw bedrijf past. 

Wil je meer weten over wat boekhouden precies is, hoe je online kunt boekhouden en welke verschillende online boekhoudprogramma's er allemaal zijn? Ontdek het in de complete gids over boekhouding.We staan klaar om jou te helpen en te informeren om een simpele boekhouding voor jouw bedrijf te realiseren. Bekijk  en vergelijk het nu!

Relevante artikelen

bench-accounting-49906-unsplash.jpg
9 juli 2020

Van droom naar eigen ZZP onderneming

Boekhouding

Ineens heb je het! Je wordt ZZP’er. En dan? Waar moet je allemaal aandenken en wat houdt het zijn van een ZZP'er nu precies in? Je ontdekt voor- en nadelen in dit artikel.

Lees meer 
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products