1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is online boekhouden?

Wat is online boekhouden?

Online boekhouden is het online bijhouden van je boekhouding en/of administrate. Dit gebeurt vaak in een systeem dat ook wel een boekhoudprogramma wordt genoemd. Vaak hoef je een boekhoudprogramma niet te installeren op je computer, maar kun je er bij inloggen via een internetbrowser. Op die manier kun je altijd en overal bij je boekhouding en administratie op elke computer.

Online boekhouden heeft verschillende voordelen:

  • Je hoeft de boekhoudsoftware vaak niet te installeren op je computer;
  • Je kunt op elke willekeurige computer met internetverbinding je boekhouding en administratie bijwerken;
  • Je kunt op verschillende locaties werken (en gebruik maken van wifi);
  • Er worden altijd back-ups gemaakt van als je gegevens;
  • Je boekhouder of accountant kan live meekijken in je boekhoudprogramma en je eventueel voorzien van advies.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products